گزارش از اوین: ماجرای تعرض به زندانیان سیاسی

آذوح: رفتاری که با ما می‌کنند از رفتاری که صدام با اسرای جنگ می‌کرد بدتر است. ماموران ضد شورش یک تونل درست کرده بودند و با باتوم زندانی‌ها را می‌زدند. راهروهای زندان پر از خون بود و باید بگویم رفتار مقامات زندان وحشیانه بود. ما قصد داریم در اعتراض به رفتاری که با ما صورت گرفته دست به اعتصاب غذا بزنیم. زندانی‌ها بی کار ننشسته‌اند، ما با گروه‌های فعال بیرون از زندان در تماسیم و در روزهای آینده دست به اقدام جمعی می‌زنیم. ما از همبندی‌هایمان بی خبریم اما گفته می‌شود که زندانیان معترض را به رجایی شهر تبعید کرده‌اند.
این بخشی از یک  گفت‌وگوی گزارشگر” زمانه” با یکی از زندانیان سیاسی در زندان اوین است.
بازرسی و ضرب و شتم زندانیان سیاسی
صبح روز پنجشنبه، ۲۸ فروردین، بیش از صد تن از ماموران گارد ضد شورش زندان اوین ضمن بازرسی بند ۳۵۰ زندانیان را مورد ضرب و شتم قرار داده و ۳۱ تن از زندانیان را به سلول انفرادی منتقل کردند. بنا به خبرهایی که به “زمانه” رسیده است، ساعت ۱۰ صبح پنج‌شنبه ۲۸ فروردین ماه بیش از صد سرباز گارد، به همراه مامورین سپاه و وزارت اطلاعات به بند ۳۵۰ که زندانیان سیاسی اوین در آن نگهداری می‌شوند هجوم برده و اقدام به بازرسی کل بند نمودند.
زندانیان اتاق‌های ۱ و ۳ در اعتراض به دزدیده شدن وسایل گرانبهایشان در طی بازرسی‌های قبلی از مامورین می‌خواهند که وسایلشان در حضور خودشان تفتیش شود. پس از تفتیش وسایل در مقابل زندانیان ماموران امنیتی که از عدم یافتن وسیله ممنوعه عصبانی شده بودند ابتدا به زندانیان اتاق ۱ حمله کرده و آنان را مورد ضرب و شتم شدید قرا می‌دهند. سپس ماموران به سراغ زندانیان اتاق ۳ رفته و این زندانیان را از اتاق بیرون کشیده و در تونلی که توسط دو ردیف سرباز گارد شکل گرفته بود با باتون زندانیان را به شدت مصدوم کردند. همچنین تعدادی از زندانیان سیاسی که در حیاط بند ۳۵۰ بودند به دلیل اینکه اقدام به خواندن سرود و شعار مرگ بردیکتاتور کردند توسط سربازان گارد محاصره شده و به شدت مضروب می‌شوند. یکی از زندانیان بند ۳۵۰ که به دلایل امنیتی نخواست نامش فاش شود به “رادیو زمانه” گفت:
بلایی را که عراقی‌ها سر اسرای ایرانی می‌آوردند برسر زندانیان سیاسی آوردند. تنها خواسته زندانیان این بود که وسایلشان در حضور خودشان بازرسی شود و بازرسی هم انجام شد ولی چون مسئولین نتوانستند وسیله ممنوعه‌ای پیدا کنند شروع به توهین لفظی به زندانیان نمودند و وقتی زندانیان به این موضوع اعتراض کردند آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
این زندانی در ادامه گفت:
دو نفر از زندانیان بنام‌های امید بهروزی و اسماعیل برزگری بر اثر صدمات وارده به بیمارستان طالقانی منتقل شدند. امید بهروزی زمانی که ماموران گارد اقدام به شکستن شیشه‌ها کردند شریان دستش پاره شد و اسماعیل برزگری دو دنده‌اش شکست. سمکو خلقتی که در مقابل ضرب و شتم مقاومت کرد را بسیار کتک زدند و لباس‌هایش کاملا پاره شده بود. حتی اسدالله هادی که بتازگی جراحی قلب باز انجام داده بود را نیز بشدت مورد ضرب و شتم قرار دادند.
وی همچنین بیان داشت:
امید بهروزی از دراویش گنابادی بشدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و حتی یکی از شریان‌های اصلی دستش پاره شد و بشدت خونریزی پیدا کرد و به بیمارستان طالقانی تهران منتقل شد. همچنین اسماعیل برزگری به علت شکستن دنده که از لگد سربازان به قفسه سینه‌اش بود به‌‌‌ همان بیمارستان منتقل شده است.
سهیل بابادی، غلامرضا خسروی سوادجانی، اسدالله هادی، اسدالله اسدی، بهنام ابراهیم‌زاده و جواد فولادوند از دیگر زندانیانی بودند که طی ضرب و شتم سربازان گارد مصدومیت جدی پیدا کردند.
در ‌‌‌نهایت ۳۱ تن از زندانیان سیاسی در حالی که در تونل سربازان گارد ضرب و شتم می‌شدند و خون آلود بودند با مینی بوس از زندان اوین خارج شدند. گفته می‌شود که ضرب و شتم زندانیان حتی در داخل مینی بوس هم ادامه داشته است.
انگیزه احتمالی تعرض اخیر به زندانیان
علی عجمی از زندانیان سیاسی که پیش از این مدتی از زمان محکومیت خود را در بند ۳۵۰ اوین گذرانده به “زمانه” می‌گوید:
در این بند دوربین‌های مدار بسته وجود دارد و رفتار زندانیان مدام زیر نظر است. ۳۵۰ سلول ندارد و اتاقهای بزرگی دارد که زندانی‌ها پرده‌هایی در کنار آن آویزان می‌کنند و تنها محیط خصوصی زندانی همان محیط تخت است. زندانی‌های گاهی رادیو و یا موبایل می‌توانند از طریق زندانی‌های عادی به دست بیاورند. ماموران زندان روی این موارد حساسیت دارند و هر چند وقت یک بار بازرسی صورت می‌گرفت ولی این بازرسی‌ها خشن نبود.
علی عجمی
علی عجمی
او در مورد انگیزه احتمالی خشونت اخیر می‌گوید که این اقدامات با هماهنگی بوده و ممکن است بخش‌هایی از نظام خواسته باشند به دولت فشار وارد کنند. او می‌گوید وزارت اطلاعات محفل‌های مختلفی دارد و ممکن است خواسته باشند تا با این اقدام حامیان دولت روحانی را دلسرد کنند و در نهایت موجب شکست جریان روحانی در انتخابات آینده شوند. مقامات زندان روی اقدام جمعی و نافرمانی مدنی حساسیت دارند و می‌خواهند به هر شکلی جلوی اعتراضات جمعی زندانیان را بگیرد.
این فعال سیاسی به زمانه می‌گوید:
نهادهای امنیتی خواستار کنترل و قطع ارتباط زندانیان سیاسی با جامعه هستند زیرا که می‌دانند که زندانیان سیاسی بر روی جامعه تاثیر دارند. مثلا در قضیه انتخابات نامه‌ها و تحلیل‌های زندانیان سیاسی بسیاری را متقاعد کرد تا در انتخابات شرکت کنند.
در اولین واکنش رسمی مقامات دولتی در مورد ضرب و شتم زندانیان سیاسی، غلامحسین اسماعیلی، رییس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی آقای در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایلنا، «هرگونه درگیری و ضرب و شتم زندانیان بند ۳۵۰زندان اوین توسط ماموران و زندانبانان» را تکذیب کرد.
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn