بریتانیا بخشی از تحریمهای ایران را لغو کرد
- توضیحات
- منتشر شده در پنج شنبه, 11 تیر 1394 01:02
آذوح: وزارت خزانه داری بریتانیا بخشی از تحریم هایی را که علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرده بود، لغو کرد.
بنا بر اطلاعیه ای که سایت وزارت خزانه داری بریتانیا سه شنبه 30 ژوئن منتشر کرد، یک شخص حقیقی و هشت شخص حقوقی از فهرست تحریم های این کشور خارج شده اند و دیگر حساب هایشان مسدود نخواهد بود.
بنا بر این اطلاعیه، اطلاعات مربود به شش شخصیت حقوقی ایرانی اصلاح شده است اما آن ها همچنان در فهرست تحریم ها ابقا می شوند و مشمول مسدود بودن دارایی ها هستند.
شخصیت حقیقی خارج شده از فهرست تحریم های وزارت امور خارجه بریتانیا، محمود جنتیان معاون پیشین سازمان انرژی اتمی ایران است.
او در سال ۲۰۰۸ همراه با شماری از مقام های نظامی سپاه پاسداران در وزارت دفاع ایران و برخی دیگر از مسئولان ارشد مراکز و شرکت های هسته ای و الکترونیک در فهرست تحریم های اتحادیه اروپا قرار گرفته بود.
شرکتهای «برایت نورد»، «سیاف شارپ اند کمپانی»، «کوزی-ایست»، «گریت وست»، «هپی-سود»، «پراسپر بیسیک»، «اناچال بیسیک» و «اناچال نوردلند» از شخصیت های حقوقی هستند که از فهرست تحریم های بریتانیا خارج شده اند.
همزمان با این اقدام بریتانیا، اتحادیه اروپا نیز به منظور دادن شانس بیشتر به مذاکرات اتمی جاری در وین میان ایران و گروه 1+5، تعلیق بخشی از تحریم های ایران را به مدت هفت روز تمدید کرد.
بخشی از تحریم های اتحادیه اروپا علیه ایران ژانویه 2014 به عنوان نشانی از حسن نیت به منظور دست یابی به توافق جامع هسته ای به حال تعلیق در آمده بود.
لغو بخشی از تحریم های ایران توسط بریتانیا و تمدید تعلیق بخشی از تحریم های ایران توسط اتحادیه اروپا در حالی صورت می گیرد که تهران و گروه 1+5 در مرحله پایانی مذاکرات هسته ای به سر می برند.
از پاییز 2013 و پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی در ایران، گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان، دور تازه ای از مذاکرات را با ایران بر سر برنامه اتمی این کشور آغاز کرد؛ برنامه ای که از سال 2003 رابطه ایران و جامعه جهانی را پر تنش کرده است.
ایالات متحده و برخی از همپیمانانش این شک را دارند که ایران از برنامه اتمی خود برای دست یابی به اسلحه اتمی استفاده می کند. تهران اما اصرار دارد که برنامه اتمی اش صلح آمیز است.
پس از توافق موقت نوامبر 2013 در ژنو و توافق اولیه آوریل 2015 در لوزان، دو طرف ضرب الاجلی تا 30 ژوئن به منظور دست یابی به توافق جامع در وین را تعیین کردند. این ضرب الاجل تا یک هفته تمدید شده است و قرار است مذاکرات تا 7 ژوئیه ادامه داشته باشد.
در صورت دست یابی دو طرف به توافق، ایران بخشی از فعالیت های اتمی خود را به حال تعلیق در خواهد آورد تا بدین ترتیب تحریم های اعمال شده علیه این کشور به خاطر برنامه اتمیاش، لغو شود.