شورای نگهبان طرح استانی شدن انتخابات را رد کرد

آذوح: شورای نگهبان ایران طرح استانی – شهرستانی شدن انتخابات مجلس را مغایر شرع و قانون اساسی دانست و رد کرد.
این شورا، امروز یکشنبه ۲۱ تیر طرح مصوب نمایندگان را موجب "افزایش هزینه‌های عمومی"، "بروز و ازدیاد اختلافات محلی، قومی، قبیله‌ای و مذهبی" و "کاهش مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت خودشان" دانسته است.
    شورای نگهبان طرح مصوب نمایندگان را را موجب 'افزایش هزینه‌های عمومی'، 'بروز و ازدیاد اختلافات محلی، قومی، قبیله‌ای و مذهبی' و 'کاهش مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت خودشان' دانسته است
بر اساس طرح استانی – شهرستانی شدن انتخابات، قرار بود نامزد یا نامزدهایی که حداقل ۱۵ درصد آرای صحیح اخذ شده در حوزه انتخابیه خود را کسب کنند و بالاترین رای را در کل استان به دست آورند، نماینده یا نمایندگان استان از آن حوزه انتخابیه محسوب ‌شوند.
نمایندگان مجلس ایران، ۲۴ خرداد گذشته این طرح را با ۱۱۲ رأی موافق، ۴۷ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع تصویب کرده بودند.
موافقان طرح معتقد بودند که در صورت تصویب نهایی آن، نمایندگان بهتر می‌توانند به وظایف ملی و منطقه‌ای خود رسیدگی کنند و وحدت بیشتری بین نمایندگان هر استان به وجود می‌آید.
علی مطهری، نماینده تهران، چندی پیش در دفاع از طرح گفته بود که در قانون انتخابات موجود کشور، بخشی از بار شوراهای شهر و روستا و حتی مدیران کل بر دوش نمایندگان است و آنها برخی اوقات مجبور به دخالت در امور اجرایی می‌شوند.
    در سال ۱۳۸۶ هم مجلس هفتم طرح استانی شدن انتخابات در برخی استان‌های کشور را تصویب کرد، اما شورای نگهبان آن را مغایر موازین شرع و قانون اساسی تشخیص داد
در مقابل، مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس جمهور ایران، اعلام کرد که دولت با اصل استانی شدن انتخابات موافق است، اما زمان فعلی را برای اجرای آن مناسب نمی داند.
در اظهار نظری دیگر، حسینعلی امیری، قائم مقام و سخنگوی وزارت کشور ایران گفت که با استانی شدن انتخابات مجلس، نمایندگان ملزم به پاسخگویی به موکلان خود نخواهند بود و "ارتباط بخشی از مردم با بخشی از حاکمیت که مجلس و قوه مقننه است قطع می‌شود یا دست کم کاهش می‌یابد".
در سال ۱۳۸۶ هم مجلس هفتم طرح استانی شدن انتخابات در برخی استان‌های کشور را تصویب کرد، اما شورای نگهبان آن را مغایر موازین شرع و قانون اساسی تشخیص داد.
در آن زمان، نمایندگان تصویب کردند که این قانون به صورت آزمایشی در انتخابات مجلس هشتم و در استان‌های اصفهان، آذربایجان شرقی، زنجان، فارس، گیلان و لرستان اجرا شود و پس از آن، مجلس با توجه به نتایج حاصل تصمیم‌گیری کند.
دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار است روز هفتم اسفند ماه سال جاری و همزمان با انتخابات مجلس خبرگان برگزار شود.
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn