حماس: با اسرائیل در حال مذاکرهایم
- توضیحات
- منتشر شده در یکشنبه, 01 شهریور 1394 16:44
آذوح: خالد مشعل، رییس دفتر سیاسی حماس، اعلام کرد که برای دستیابی به توافقی اساسی بر سر آتشبسی دراز مدت از چندی پیش با مقامات اسرائیلی وارد مذاکره شده است. اسرائیل تا کنون هرگونه تماس با این سازمان اسلامگرا را رد کرده است.
خالد مشعل، رییس دفتر سیاسی حماس، در ویدیویی که روز جمعه (۲۱اوت) از پایگاه اینترنتی "العرب الجهاد" پخش شد، روند مذاکرات میان نمایندگان اسرائیل و این سازمان را "مثبت" ارزیابی کرد. به گفتهی مشعل پیش از امضای قرارداد در زمینهی برقراری آتشبس میان طرفین، نکات بسیاری باید مورد بررسی قرار گیرند.
اسرائیل تا کنون هرگونه تماس با حماس را که در حال حاضر کنترل نوار غزه را در دست دارد، رد کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای ترکی و عربی که خبر آغاز گفتوگوها میان نمایندگان گروه حماس و اسرائیل را افشا کردند، در صورتی که این کشور به "ایجاد مانع" در نوار غزه پایان دهد، این سازمان آماده است حملههای موشکی به شهرهای اسرائیل را متوقف سازد.
به گفتهی خالد مشعل، حماس قصد دارد پس از امضای قرارداد آتشبس دراز مدت با اسرائیل، به بازسازی منطقه، بنای یک فرودگاه و ساختن یک بندر بپردازد.
واکنش فلسطینیها
رییس دفتر سیاسی حماس در این ویدیو همچنین تاکید کرد که این سازمان آمادهی بررسی "هرگونه تلاش برای پایان دادن به مسئلهی نوار غزه" است. او ضمن تایید این نکته که مذاکرات با اسرائیل تنها به منطقهی نوارغزه محدود میشود، افزود: «این تلاشها ولی نباید به بهای ایجاد یک دولت مشترک فلسطینی در هر دو منطقه تمام شود.»
مقامات تشکیلات خودگردان فلسطینی، سازمان حماس را متهم میکنند که با آغاز این گفتوگوها مقدمات جدایی غزه از کرانه باختری رود اردن را تدارک میبیند و در نتیجه راهحل تشکیل دو دولت فلسطینی و اسرائیلی در این خطه را ناممکن میسازد.
محکومیت اسرائیل
همزمان سازمانهای بینالمللی حقوق بشری از جامعهی جهانی خواستند اسرائیل را از تخریب خانهها و سرپناههای فلسطینیان در کرانهی باختری رود اردن باز دارد. بنا بر گزارش سازمان عفو بینالملل و سازمان بینالمللی امدادرسانی "آکسفام" که روز جمعه (۲۱اوت) منتشر شد، اسرائیل تنها در آخرهفتهی گذشته، بیش از ۶۰خانه و سرپناه فلسطینیها را ویران و نزدیک به ۱۳۲خانوادهی فلسطینی را آواره کرده است. بر پایهی این گزارش، شدت تخریبها در ۳سال گذشته بیسابقه بوده است.
خالد مشعل
در بیانیهی مشترک این سازمانهای حقوق بشری که از سوی ۳۱نهاد به امضا رسیده است، اسرائیل همچنان به سیاست شهرکسازی برای یهودیان و آواره کردن فلسطینیها ادامه میدهد.
اعتراض سازمان ملل و اتحادیهی اروپا
نهادهای حقوق بشری وابسته به اتحادیهی اروپا و سازمان ملل متحد نیز در این راستا از "برچیدن خشونتآمیز" چادرها و سرپناههای موقت ۷۸خانوادهی فلسطینی، تنها در روز دوشنبه (۱۷اوت) خبر میدهند. هزینهی برپایی این چادرها از سوی اتحادیهی اروپا تامین شده است.
بر پایهی این گزارشها، اقدامات تخریبی اسرائیل حتی منطقههایی را در برمیگیرد که تحت کنترل نیروهای امنیتی اسرائیلی قرار دارند. این محدوده، بیش از ۶۰درصد مساحت کرانهی غربی رود اردن را شامل میشود. به گزارش دفتر سازمان ملل متحد در این منطقه، بسیاری از خانوادههای فلسیطنی در ۴سال گذشته، بارها خانهها و سرپناههای خود را از دست دادهاند.
در بیانیهی مشترک این سازمانها همچنین آمده است که اسرائیل باید برای تخریب تجهیزات و امکاناتی که با پشتیبانی مالی نهادهای بینالمللی فراهم شده، مسئول شناخته شود. بیمارستانهای سیار، سازهها و پانلهای خورشیدی تولید انرژی از جملهی این تجهیزات پرهزینه هستند.
کرانهی غربی رود اردن از سال ۱۹۶۷در اشغال اسرائیل است.