سالانه ۸۵ هزار ایرانی به سرطان مبتلا می‌شوند

آذوح: یک متخصص تغذیه‌ی بیماران سرطانی گفته است سرطان سومین عامل مرگ‌ در ایران است. این کارشناس تغذیه‌ی بد و نبود تحرک بدنی کافی را در شیوع بیماری مهم می‌داند. آلودگی هوا نیز چند سالی است از متهمان اصلی گسترش سرطان است.
حسین داوودی، متخصص تغدیه در میان بیماران سرطانی در گفت‌وگویی با خبرگزاری "فارس" گفت که سالانه نزدیک به ۸۵ هزار نفر در کشور به یکی از انواع سرطان‌ها مبتلا می‌شوند.
این متخصص سرطان را سومین عامل مرگ و میر در ایران و دومین عامل مرگ شهروندان در بسیاری از استان‌های کشور، از جمله استان تهران دانسته است.
سازمان حفاظت محیط زیست ایران با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که بنزین پتروشیمی‌‌ در ایران سرطان‌زاست. خبرگزاری "تسنیم" که به سپاه پاسداران نزدیک است به این خبر اعتراض کرده و ادعاهای آن را رد می‌کند.
در آخرین سرشماری درباره‌ی مبتلایان به انواع سرطان در ایران در سال ۱۳۹۰ مشخص شد که به طور متوسط ۱.۲ نفر از هر هزار نفر به بیماری سرطان مبتلا هستند.
حسین داوودی می‌گوید یکی از دلایل رشد ابتلا به انواع سرطان‌ها در ایران مصرف "مواد غذایی خطرساز" است. این متخصص اضافه وزن، کمبود تحرک بدنی و استعمال بالای دخانیات در ایران را از دیگر دلایل رشد ابتلا به سرطان دانسته است.
بنا به آمار در میان زنان ایرانی ابتلا به سرطان‌های پستان، معده، مری، خون، تخمدان و رحم بیشتر است. در میان مردان اما ابتلا به سرطان معده، مثانه، پروستات، روده بزرگ، مری و غدد لنفاوی رایج‌تر و بیشتر است.
پیش از این بهزاد رحمانی، عضو هیئت مدیره‌ی انجمن جراحان عمومی ایران، افزایش شیوع سرطان در ایران را "غیرطبیعی" و "نگران‌کننده" توصیف کرد. او تاکید کرده بود که سن ابتلا به سرطان در ایران بسیار پایین آمده است. او "استرس" را یکی از دلایل اصلی افزایش سرطان دانسته بود.
این پزشک متخصص هم مثل بسیاری دیگر از کارشناسان "آلودگی هوا" را یکی از اصلی‌ترین دلایل شیوع سرطان در ایران دانسته و تاکید کرده بود که مواد شیمیایی ناشی از بنزین غیراستاندارد ریسک ابتلا به سرطان را افزایش داده است.
در مهرماه گذشته یوسف رشیدی، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران تایید کرد که از برخی ترکیبات سرطان‌زا به عنوان افزودنی‌های سوخت خودروها استفاده می‌شود.
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn