اورمیه : برگزاری دومین همایش عمومی عصر قصه تحت عنوان "تحکییه آخشامی

آذوح: دومین همایش عمومی عصر قصه تحت عنوان; تحکییه آخشامی; در ساختمان فرهنگسرای اورمیه برگزار شد.
به گزارش نشریه;آغری;، در این همایش که با استقبال گسترده هنرمندان و فعالان ادبی شهر اورمیه و مهمانانی از دیگر شهرها همراه بود، تنی چند از شاعران و نویسندگان به همراه  نمایش رزومه فعالیت نویسندگی شان به صورت اسلاید، به ارائه آثار خود پرداختند.
پرویز فروهر، حکیمه رسولی، ناصر ساجدی، میررضا ساجدی، یاسین حاجی‌زاده، راضیه افتخاری، فاطمه میرحسن‌پور و وحید فائزپور از جمله افرادی بودند که آثار خود  را ارائه کردند.
راضیه افتخاری مترجم کتاب اشتیاق و سرپرست کارگروه ترجمه موسسه تحکیه ضمن بیان اهمیت ترجمه در ادبیات داستانی، گفت:  ترجمه ادبیات داستانی دیگر ملل بسیار مهم است و باعث غنای ادبیات می‌گردد.
در ادامه فاطمه میرحسن‌پور نویسنده کتاب ;آذربایجان اینجه صنعتی; و مولف و طراح بیش از ۱۵ عنوان کتاب کودکان با بیان اهمیت پردازش به ادبیات کودکان و غنا بخشیدن به آن با استفاده از آثار فولکلوریک، به معرفی ;شارل پرو; نویسنده فرانسوی و آثار وی پرداخت.
داستان ;چکمه‌لی پیشیک; نیز به صورت اسلاید نمایشی به حاضرین ارائه شد، محمد صبحدل  مولف کتابهای ;اؤلولری قبریستاندا باسدیرن;، ;اؤلن دونیام; و; نیز ضمن اشاره به اهمیت قصه‌ها، با بیان اشتراکات فرهنگی نوع بشری در تولید ادبیات،  قصه جمشید خان از آثار فولکلوریک آذربایجان را موضوع بحث خود قرار داده، با مقایسه آن با ;چکمه‌لی پیشیک;  گفت: آذربایجان بنا به شرایطی که دارد از نظر قصه دارای ادبیات غنی می‌باشد که متاسفانه بنا به ضعف رسانه‌ها و تبلیغات کافی در دسترس نسل جدید قرار نمی‌گیرد، در حالیکه این آثار می‌تواند در ردیف آثاری همچون ;چکمه‌لی پیشیک; در سطح جهان مطرح شوند.
وی ضمن امیدواری از برطرف شدن این ضعف، افزود: امیدواریم با حمایت اداره ارشاد و موسسه‌هایی همچون تحکیه و با همت متولیان امور فرهنگی  این ضعف را برطرف کنیم.
داستان ;جمشید خان; که شباهتهای بسیاری با داستان ;چکمه‌لی پیشیک; دارد نیز توسط وی برای حاضرین قرائت شد.
وحید فائزپور نویسنده وبلاگ ;نازلی‌چای; با بیان نکاتی در رابطه با اهمیت نثر و ادبیات داستانی، اظهار داشت: جوامع برای پیشرفت و پویایی فرهنگی به نثر و ادبیات داستانی احتیاج دارند.
این وبلاگ نویس با بیان متضرر شدن جوامع در صورت عدم دقت به تولید نثر و اشاره به عدم درک صحیح جامعه در رابطه با ضرورت مطالعه ادبیات داستانی و لزوم تغییر این نگرش، افزود: موسسه تحکیه برای ترمیم چنین مشکلی اولین قدم است و امیدوارم مورد حمایت قرار بگیرد.
لازم به توضیح است که موسسه داستان‌نویسی تحکیه، تنها موسسه تخصصی ادبیات داستانی در استان آذربایجان غربی است که طی تلاش‌ها و پیگیری‌های مستمر جمعی ازعلاقه مندان ادبیات داستانی با اخذ مجوز تاسیس، از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت خود را از ۲۱دی۹۱ آغاز کرده است.
موسسه داستان‌نویسی تحکیه، در روزهای زوج در دفتر موسسه واقع در اورمیه، چهار راه آپادانا 8211; ساختمان فرهنگسرای اورمیه آماده پاسخگویی به علاقه‌مندان می باشد.
همچنین جلسات هفتگی داستان خوانی و نقد و بررسی داستان شنبه‌ها با حضور نویسندگان و مترجمین علاقه‌مند به ادبیات داستانی برگزار می شود.
از دیگر فعالیت‌های این موسسه، می توان به برگزاری همایش‌های عمومی عصر قصه، کارگاه‌های ترجمه، کارگاه‌های داستان‌نویسی و کارگاه‌های نقد و بررسی اشاره کرد.
موسسه داستان‌نویسی تحکیه از سوی مسئولان و متولیان امور فرهنگی بصورت مناسب حمایت نمی‌گردد و این موسسه توانسته با پشتوانه و همکاری اعضای موسسه به فعالیت خود ادامه دهد.
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn