استاندار آذربایجان غربی: بودجه انتقال آب به دریاچه اورمیه حذف و 6 سد دیگر در حوزه آن احداث میشود!!
- توضیحات
- منتشر شده در پنج شنبه, 23 مرداد 1393 22:47
آذوح: وضعیت بحرانی دریاچه اورمیه روز به روز وخیمتر می شود به طوری که با ادامه وضعیت موجود در آینده ای نزدیک کاملا خشک خواهد شد. این در حالی است که حکومت ایران نه تنها اینکه هیچ اقدامی برای احیا دریاچه نمی کند بلکه با حذف بودجه اندک اختصاص یافته برای احیای دریاچه و ادامه سد سازی، قصد دارد هرچه زودتر به عمر این دریاچه خاتمه دهد. در این میان مقامات ایرانی در ظاهر و برای فریب ملت آذربایجان هر از چندگاهی ظهور کرده و از عزم خود برای احیا دریاجه سخن می گویند اما گاهی این سخنان قصد واقعی آنها را آشکار می سازد. در این راستا به تازگی یک مقام ایرانی از حذف بودجه احیا دریاچه و ادامه سذ سازی در حوزه آن خبر داده است.
به گزارش کوناز تی وی؛ استاندار آذربایجان غربی از حذف ردیف بودجه و اعتبار انتقال آب از ارس به دریاچه ارومیه طی سال آینده و ادامه سد سازیها به روی حوزه دریاچه اورمیه خبر داده است.
قربانعلی سعادت چهارشنبه 22 مرداد در جلسه بررسی مشکلات حوزه صنعت آب و برق آذربایجان غربی در خصوص تخصیص آب از ارس به دریاچه ارومیه گفت: "متاسفانه ردیف اعتباری انتقال آب از ارس به دریاچه ارومیه برای سال آینده حذف شده است."|
وی ضمن تاکید بر لزوم اجرای طرح انتقال آب از ارس به دریاچه ارومیه برای جلوگیری از مرگ حتمی این زیست بوم با ارزش بین المللی، اظهار داشت: "با توجه به اینکه اجرای طرح انتقال آب پروسه ای زمان بر است، بروز کوچکترین مشکل در اجرای این طرح منجر به مرگ حتمی دریاچه ارومیه می شود."
سعادت در ادامه با اشاره به در دست اجرا بودن 3 سد سیلوه، چپر آباد و کانی سیب در آذربایجان غربی خواستار تسریع ساخت این سدها شده است. این مقام حکومتی دلیل آن را جمع آوری آبهای سطحی برای احیای دریاچه بیان کرده است!! حال آنکه اکثر کارشناسان معتقدند سدها عامل اصلی خشک شدن دریاچه بوده است.
وی در ادامه با اعلام اینکه هم اکنون 3سد نازلو با پیشرفت فیزکی 30 درصد، سیمینه با پیشرفت فیزکی 37 درصد و باراندوز که فقط تونل آن احداث شده، سدهای بلا تکلیف آذربایجام غربی محسوب می شوند، گفت: "این طرحها باید هر چه سریعتر تعیین تکلیف شوند."
درحالی این مقام حکومتی خواستار افزایش سدها بر روی حوزه آبریز دریاچه اورمیه است که پیشتر دولت ایران از توقف سدسازی در منطقه خبر داده بود.
به تازگی نیز رفیع زاده رئیس اداره امور اجرایی آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگاران گفته بود: "کل اعتبار تصویب شده در سال 92 جهت اجرای طرح از محل اعتبارات ملی آبخیزداری در حوزه دریاچه ارومیه 16 میلیاردو 51 میلیون ریال بوده است که از این میزان تنها 9 میلیاردو 504 میلیون ریال آن یعنی حدود 59 درصد آن تخصیص یافته است."
این در حالی است که خبرها حاکی از آن است که حکومت ایران برای انتقال آب از خلیج به مناطق کویری مرکزی ایران بودجه ای 3500 میلیارد تومانی در نظر گرفته است. این تبعیض آشکار و همچنین عدم توجه به وضعیت فعلی دریاچه اورمیه نشان می دهد نه تنها اینکه وعده های روحانی برای احیای دریاچه دروغ بوده است بلکه حکومت ایران با اهداف سیاسی و به طور عمد قصد دارد با خشک کردن دریاچه اورمیه آذربایجانیهای بسیاری را از خانه و کاشانه خود آواره کند.
گوناز تی وی