این بار نوبت آذربایجان است برای اورموگولو: تجمع هزاران شهروند اهوازى در اعتراض به طرح انتقال آب كارون+ ویدیو

آذوح: به دعوت كمپين هاى مختلف نجات رودخانه كارون، هزاران شهروند اهوازى در اعتراض به طرح انتقال آب كارون به زاينده رود اصفهان، عصر پنجشنبه 13 شهریور مصادف با 4 سپتامبر در ساحل غربى اين رودخانه در شهر اهواز تجمع كردند.
معترضان با حمل پلاكاردهايى به زبانهاى فارسى و عربى وانگليسى وسردادن شعارهاى مختلف و يزله و پايكوبى، اين طرح دولتى را تبعيض آميز توصيف كرده وخواستار توقف فورى آن شدند.
شعارهايى كه در پلاکاردهای حمل شده توسط تجمع كنندگان بود عبارت بود از : " مرگ كارون ..مرگ ما " ، كارون حياتنا ..مماته مماتنا" " نطالب الحکومه بعدم بناء السدود " «هوا را از من بگیر، کارون را نه»؛ «کارون خط قرمز ما»؛ «کارون را نجات می‌دهیم»؛ ؛ «کارون لنا» و "هم وطن بگذار من نيز آب بنوشم"...شعارهایی بودند که به زبانهاى عربی و فارسی در دست معترضان بود.
معترضان همچنين با حمل پلاكاردهايى به زبان انگليسى از آقاى گرى لوئيس نماينده سازمان ملل متحد در ايران خواستند تا با مقامات ايران جهت توقف انتقال آب كارون گفت وگو كند.
به نقل از منابع محلى سید شریف حسینی نماینده مردم اهواز در مجلس شوراى اسلامى در بين تجمع كنندگان حضور يافت و حمايت خود را از مطالبات آن ها براى توقف طرح انتقال آب كارون اعلام كرد.
حسينى در همایش " بررسی انتقال آب کارون" كه از سوی کمپین حفاظت از کارون روز سه شنبه 2 سپتامبر در سینما هلال اهواز برگزار شده بود، بر ضرورت پیگیری مطالبات از راههای منطقی تاکید کرده بود.
لابى گرى اصفهانى ها
كارشناسان مى گويند  طرح بهشت آباد وانتقال آب كارون به زاينده رود از جمله طرح های استثنایی بوده که با لابی گری مسئولان اصفهانی تصویب شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، روخانه کارون در شرایط فعلی در وضعیت نامناسب زیست محیطی قرار داشته و با مشکلات متعددی نظیر خطر شور شدن به وسیله تپه‌های نمکی سد گتوند علیا، ورود حجم بالای فاضلاب به حریم رودخانه و بروز خطر آلودگی آب، به علت پایین بودن دبی و خشک شدن تالاب‌ها رو به رو است.
شاخه‌های متعدد انتقال آب از کارون به نقاط مختلف کشور، خطرهایی جدی برای این رودخانه ایجاد کرده است و انتقال آب در حجم وسیع توسط تونل بهشت آباد، به گفته کار‌شناسان، سمفونی مرگ این رود خروشان که مبدأ تأمین آب حجم وسیع زمین‌های حاصل خیز خوزستان و تأمین آب شرب مردم است را خواهد نواخت.
به گفته کار‌شناسان، این رودخانه در حال حاضر در شرایط بحرانی زیست محیطی قرار دارد و در صورت متوقف نشدن پروژه‌های انتقال آب، صدمات جبران ناپذیر استانی، ملی و منطقه‌ای به همراه خواهد داشت.
در ماه‌های گذشته حسن روحانى رئیس جمهور ايران و رئیس سازمان محیط زیست در سفرهای جداگانه خود به خوزستان، موضوع انتقال آب کارون را مورد بررسی قرار داده و به مردم قول دادند که انتقال آب صرفا جهت استفاده آشامیدنی انجام خواهد شد. اما دستورات اخير رئيس جمهوری ایران و قول هاى او به اصفهانى ها براى احياى زاينده رود نشان از قريب الوقوع بودن طرح انتقال آب كارون مى دهد.
با این حال، اصرار مسئولان و نمایندگان استان اصفهان بر انتقال در میزان بسیار بالا و جهت استفاده صنعتی و گردشگری، نگرانی ویژه‌ای را برای اهالی خوزستان به همراه داشته است.
در صورت عملیاتی شدن این طرح، زندگى كشاورزان، آب آشاميدنى، حیات محیط زیست خوزستان، سلامت مردم، خطر بروز طوفان‌های عظیم شن در منطقه، نابودی قطب عظیم و حاصلخیز کشاورزی خوزستان فدای اين طرح انتقال آب خواهد شد.https://www.youtube.com/watch?v=rGWQOYyxQrU
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn