تجمع اعتراضی کارگران کارخانه تراکتور سازی مقابل استانداری و دفتر مجتهد شبستری

آذوح: کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز طی 8 ماه گذشته حتی یک ریال از حقوق حقه خود را نیز دریافت نکرده اند. وضعیت صنایع آذربایجان جنوبی به حدی بحرانی است که بسیاری از کارخانجات آن در آستانه تعطیلی و ورشکستگی کامل قرار دارند، هزاران کارگر آن ها بیکار شده اند، و تعداد معدودی از کارخانه های که به تولید خود ادامه می دهند از تامین حقوق کارگران خود عاجز مانده اند.
به گزارش گوناز تی وی، رژیم اسلامی ایران که سالیانه میلیاردها دلار از درآمدهای نفتی خود را صرف حمایت از گروه های تروریستی و یا رسیدن به سلاح های اتمی می کند، با عدم حمایت از صنایع آذربایجان جنوبی باعث تعطیلی آن ها و در نتیجه بیکاری و مهاجرت کارگران آن ها به مناطق فارس نشین شده است. یکی از این کارخانه ها، کارخانه تراکتورسازی و شرکت های تابعه آن است که اکنون در آستانه ورشکستگی کامل قرار گرفته است. کارخانه تراکتورسازی تبریز که زمانی مهمترین و اشتغالزاترین صنعت آزربایجان جنوبی تلقی می شد، پس از واگذاری به سپاه پاسداران و نیز افزایش تحریم ها بر علیه برنامه اتمی به چنان وضعیت بحرانی دچار شده که اکنون 300 کارگر آن طی 8 ماهه گذشته هیچ حقوقی دریافت نکرده اند. شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز که بر اساس سیاست خصوصی سازی به سپاه پاسداران واگذار شده، زمانی 600 دستگاه لودر تولید می کرد، اما اکنون میزان تولید آن به 33 دستگاه رسیده است.
هفته گذشته کارگران شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتور سازی چندین روز تجمعی را در مقابل دفتر سازمان صنایع و معادن برگزار نمودند. اما با توجه به عدم حصول نتیجه، این کارگران دیروز یکشنبه 22 آذر و نیز امروز دوشنبه 23 دی ماه تجمعاتی در مقابل دفتر نماینده خامنه ای یعنی مجتهد شبستری و نیز استانداری آذربایجان شرقی برگزار نموده اند. این تجمعات همچنان ادامه دارد و نیروهای امنیتی با حضور گسترده در خیابان های اطراف و ایجاد جو امنیتی سعی در کنترل اوضاع را دارند.
مهمترین درخواست های ایشان پرداخت حقوق عقب افتاده، سنوات کارگران بازنشسته شده، تمدید دفترچه‌های تأمین اجتماعی، پرداخت بدهی‌ها به سازمان تأمین اجتماعی و بانک‌ها و از سرگیری دوباره تولید است که تاکنون از سوی مسئولین به آنها رسیدگی نشده است.
دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز کریم صادق‌زاده در این باره به خبرنگاران گفت کارگران انتظار داشتند پس از تجمع در مقابل استانداری در تاریخ 27 آذر ماه، مسئولان دولت یازدهم برای رفع مشکلات آنان دست به کار شوند اما در این خصوص اقدامی نشد.
این فعال کارگری افزود: کارگران به ناچار در اعتراض به بی‌توجهی کارفرما و مسئولان استان نسبت به مشکلات صنفی شان ابتدا در داخل کارخانه و سپس در مقابل سازمان صنایع و معادن استان تجمع کردند.
صادق‌زاده تصریح کرد: این واحد صنعتی به علت عدم وجود مدیرعامل و هیات مدیره قانونی در 10 ماه گذشته با انواع بدهی‌های انباشته به بانک‌ها، سازمان مالیات، بیمه، سازمان خصوصی‌سازی و شهرداری‌ روبه رو است.
وی در ادامه بیان کرد: مطالبات تجمع کنندگان غیرقانونی نیست و آن‌ها فقط خواستار پاسخگویی و حل مشکلات شان توسط مسئولان استان هستند.
گفتنی است کارخانه «شهداب» اورمیه نیز بیش از 5 ماه است که از پرداخت حقوق کارگران عاجز مانده است. این کارخانه که در حال پیشروی به سمت ورشکستگی کامل می باشد پیش از خصوصی سازی تصنعی 140 کارگر داشته که این تعداد هم اکنون به 60 نفر نزول کرده است .
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn