آزادی بهمن خالقی از زندان مرکزی تبریز

آذوح: بهمن خالقی از فعالین حرکت ملی از زندان آزاد گردید. این فعال ملی ـ مدنی آزربایجان روز دوشنبه ۱۹ آبان‌ماه ۹۳ پس از تحمل شش ماه حبس تعزیری خود از زندان مرکزی تبریز آزاد شده است.
بنا به اطلاع گروه خبری ـ تحلیلی تبریز سسی، این فعال آزربایجانی ابتدای تابستان سال جاری جهت اجرای محکومیت ۶ ماه حبس تعزیری، خود را به زندان مرکزی تبریز معرفی کرده بود.
وی که از مشکلات جسمی رنج می‌برد و با عدم رسیدگی پزشکی در زندان روبرو گردیده بود، سرانجام روز جمعه ۲۴مرداد ماه در اثر عود بیماری معده و درد شدید به بهداری زندان منتقل و بستری شده بود.
گفتنی است، بهمن خالقی ۲۴ دی‌ماه ۹۱در جریان اعتراضات خیابانی به گسترش روابط ارمنستان و استانداری آزربایجان‌شرقی در شهر مراغه به همراه  حجت الاسلام عظیمی‌قدیم و داود عظیم زاده، دستگیر و به اداره اطلاعات تبریز منتقل و پس۱ماه بازجویی در اداره اطلاعات تبریز و تحمل شکنجه‌های روحی، روز ۲۴ بهمن‌ماه۹۱ به زندان مرکزی تبریز و از آن جا نیز به زندان مراغه منتقل شد. وی سرانجام روز ۲ اسفندماه ۹۱به قید وثیقه ۵۰۰میلیون ریالی از زندان مراغه آزاد گردیده بود.
وی در شعبه ۱دادگاه انقلاب مراغه از سوی قاضی داورنیا به اتهام “عضویت در گروه جهت برهم زدن امنیت ملی” به ۶ماه حبس تعزیری و ۶ماه حبس تعلیقی به مدت پنج سال محکوم شده بود.
در نهایت شعبه ۱۲ دادگاه تجدید نظر استان آزربایجان شرقی به ریاست علی امینی و مستشاری محمدرضا نیاکار، احکام صادره دادگاه بدوی بر علیه وی را تایید نمود.
پیش تر وی به دلیل فعالیت‌های خود مورد تهدید، شکنجه و بازداشت قرار گرفته بود.
این فعال آزربایجانی در روز جهانی زبان مادری ۱ اسفندماه ۹۲ نیز توسط اداره اطلاعات بازداشت (در حالی که خانواده‌اش از محل نگهداری وعلت دستگیری‌اش اطلاعی نداشتند) و پس از دو روز آزاد گردیده بود.
همچنین ماموران اداره اطلاعات و اماکن، بدون هیچ دلیل و مدرکی، در فروردین ماه سال ۹۲ اقدام به لغو مجوز و پروانه کسب مغازه کتاب فروشی “ایشیق کیتاب ائوی”، این فعال نموده بودند.
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn