طرح نمایندگان مجلس برای تبدیل دریاچه ارومیه به پارک

آذوح: شماری از نمایندگان مجلس ایران در حال آماده کردن طرحی هستند تا در صورت تصویب نهایی، بخشی از دریاچه ارومیه به پارک تبدیل شود.
محمدتقی توکلی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، امروز به خبرگزاری ایسکانیوز گفت: «احیای دریاچه ارومیه با انتقال آب رودخانه ارس امکان‌پذیر نیست و به همین دلیل باید با تبدیل بخشی از این دریاچه به پارک گل و گیاه از آن به عنوان یک مکان زیست محیطی استفاده شود
در حال حاضر روند خشک شدن دریاچه ارومیه شتاب بیشتری گرفته است، به‌طوری که بیش از ۹۳درصد آب آن خشک شده و تنها هفت درصد از این تالاب بین‌المللی باقی مانده است.
به نظر می‌رسد که دولت ایران راهکار انتقال آب برای نجات دریاچه ارومیه را به عنوان آخرین راه حل موجود در نظر گرفته است و پیش از آن در فکر راه‌حل‌های دیگر از جمله مدیریت صحیح منابع آبی است.
بیشتر بخوانید: «انتقال آب از رود ارس به دریاچه ارومیه آخرین راه حل است»
به گفته توکلی «میزان حجم آب موجود در رودخانه ارس به حدی پایین است که حتی نمی‌تواند آب مورد نیاز مزارع در مسیر انتقال آب از رودخانه به دریاچه ارومیه را تأمین کند، به همین دلیل انتقال آب ارس به ارومیه نه تنها باعث احیای دریاچه ارمیه نمی‌شود بلکه منجر به نابودی رودخانه ارس هم خواهد شد
این نماینده مجلس، احیای دریاچه ارومیه را «ناممکن می‌داند» و می‌گوید: «تا به امروز منابع مالی هنگفتی برای انجام فعالیت‌های پژوهشی و مطالعاتی درخصوص احیای دریاچه ارومیه به ستاد احیای دریاچه ارومیه تخصیص شده اما هنوز اقدام جدی و قابل توجهی از سوی این ستاد مشاهده نشده است
به گفته حمید چیت‌چیان، وزیر نیروی ایران، دست‌کم ۱۵سال زمان برای احیای دریاچه ارومیه لازم است.
نقش دولت در نجات دریاچه ارومیه
دولت ایران آبان ماه امسال برای اجرای طرح‌های نجات دریاچه ارومیه بودجه‌ای معادل هفت هزار و ۲۹۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال تصویب کرده بود.
به موجب این طرح‌ها، وزارت جهاد کشاورزی موظف شده است نسبت به اولویت مطالعه و اجرای سیستم‌های آبیاری نوین در حوضه آبریز دریاچه ارومیه اقدام کند.
وزارت نیرو نیز باید ضمن نصب کنتورهای هوشمند برای چاه‌های کشاورزی و نصب ابزار مناسب اندازه‌گیری حجم آب در شبکه‌های آبیاری، نسبت به اصلاح پروانه بهره‌برداری اقدام کند.
برداشت بی رویه آب از حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و حفر چاه‌ برای توسعه کشاورزی یکی از دلایل اصلی پایین رفتن سطح آب در این دریاچه است.
با این حال، بسیاری از منتقدان و کارشناسان بخش آب و محیط زیست، بی‌توجهی دولت به مدیریت آب در استان‌های شمال غربی ایران در طول چندین سال را دلیل اصلی بحران دریاچه ارومیه می‌دانند.
در صورت خشکی کامل دریاچه ارومیه، دست کم پنج میلیون نفر مستقیماً تحت تأثیرات منفی آن قرار می‌گیرند، در حالی که جمعیتی که غیرمستقیم و در استان‌های دیگر آسیب خواهند دید، بسیار بیشتر از این تعداد خواهد بود.
رادیوزمانه
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn