آقای وزیر مگر برای دریاچه مظلوم چه کرده اند؟
- توضیحات
- منتشر شده در سه شنبه, 28 بهمن 1393 10:43
آذوح: اخیراً وزیر بهداشت دولت تدبیر و امید در موضع ریزگردهای خوزستان ورود کرده و خواستار آن شد که در قبال خوزستان باید مانند دریاچه اورمیه عمل شود، مسئله ای که موجب شگفتی و اعتراض مطلعان قرار گرفت.
مسائل زیست محیطی و همچنین برطرف کردن معضلات موجود بحثی بسیار پیچیده و چندجانبه است که باید با کار کارشناسی و استفاده از متخصصان رشته های مختلف آنها را بررسی کرد.
هرگونه عمل و کار اشتباهی می تواند جبران ناپذیر بوده و همچنین تبعات بسیار منفی در جامعه داشته و عکس العمل شدید آنها را به وجود آورد.
از این رو باید با طرحهایی چندجانبه و چند بعدی به مصاف معضلات و مشکلات زیست محیطی شتافت. بله شتافت! چون اگر نشتابیم معضلاتی بسیار فاجعه بارتر به وجود می آورند که هزینه و انرژی زیادی را برای رفعشان باید صرف کرد.
مسئله ریزگردها و آلوده شدن آسمان برخی از استانهای کشورمان توسط آنها مسئله جدیدی نیست. این موضوع از سالهای بسیار دور موجود بوده اگرچه با شدت بسیار کمتر.
در گذشته دولت عراق خود اقدام به مالچ پاشی صحراهای ریزگردخیز خود می کرد و جلوی انتشار آن توسط طوفانها را می گرفت و حتی در مقطعی کشورمان نیز با کمکهای مالی خویش از این امر پشتیبانی کرد تا کانونهای ریزگرد را به کنترل درآورده و قسمتهای غربی و جنوب غربی را از این مهمان ناخوانده که اتفاقا حبیب نیز نیست و جان صاحب خانه اش را به طور جدی تهدید می کند تمیز کند.
در سالهای اخیر با وقایع ناگوار در کشور عراق و سوریه و کنترل گروهکهای تکفیری بر قسمتی از مناطق عراق و سوریه به ویژه مناطق کویری و صحرایی آنها عملا طرح مبارزه با کانونهای ریزگرد در مبدأ با شکست مواجه شد. از این رو که دولتهای عراق و سوریه توان و اعتبار کافی و همچنین دسترسی به آن مکانها را برای مبارزه با کانونهای ریزگرد ندارند.
از طرفی نیز گروهکهای تکفیری مانع این امر می شوند تا شاید مناطقی دیگر از خاورمیانه را با بحرانهایی کذایی روبرو سازند و با این کار به امر تعدی به سلامتی و جان مسلمانان مشغول شوند که همان طینت و خاصیت اصلی خودشان است.
در چند هفته اخیر با ورود سامانه جدیدی از گرد و غبار به کشور و ساکن شدن آن در مناطق غربی و به ویژه در خوزستان موج جدیدی از اعتراضات مردمی و رسانه ای آغاز شد که همه خواستار پایان این معضل زیست محیطی هستند.
قطعا هر انسان و مسئولی نیز خواهان پایان پذیرفتن شرایط موجود است چراکه انسانها سلامت شان به خطر می افتد و مسئولان نیز ناچار هزینه های کلانی را متحمل می شوند که در شرایط کنونی اقتصاد کشورمان بار مالی زیادی در پی دارد.
اما این تمام ماجرا نیست و برخی کانونهای ریزگرد در داخل کشور نیز تشکیل شده است که ضروری است فکری جدی به حال آنها نیز کرد تا در آینده هزینه های زیادی در دست دولت نگذارند.
با این شرایط اخیرا وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سخنانی تعجب برانگیز خواستار آنچه که در دریاچه اورمیه اتفاق افتاده است را در قضایای خوزستان شد.
العجب کدامین اقدامات آقای وزیر! مگر اقدامی نیز برای جلوگیری از خشک شدن دریاچه و برگشت آن به وضعیت دهه پیش شده است؟!
آیا تمامی طرحهای دولت توانسته خود را از مرحله مطالعاتی و تحقیقاتی رهانیده و به عملیاتی برسد؟ آیا فراموش کرده اید که تمامی هزینه های اختصاصی هرچند که اندک است صرف مطالعات در دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی آن هم در کیلومترها دورتر از دریاچه می شود و مابقی اعتبار تخصیص یافته برای جلسات و هم اندیشی های بی انتها خرج می شود. به راستی تا کی مسئولان و کارشناسان هم اندیشی خواهند کرد؟!
آقای وزیر یک اقدام را شما نشان دهید تا ما نیز آن را انعکاس دهیم
سخنان قاضی زاده هاشمی در حالی در سطح رسانه ها انعکاس یافت و وی مدعی رسیدگی به موضوع خوزستان همانند دریاچه اورمیه شد که تاکنون مقامات مسئول بسیاری به این موضوع ورود کرده و کمیسیونهای ویژه ای برای رفع مشکل خوزستان تشکیل شده است. آیا در قبال دریاجه نیز اینچنین عزم جدی تشکیل شد؟ علیرغم اینکه موضوع دریاچه مطالبه ای عمومی است؛ مطالبه ای که نه تنها خواسته مردم آزربایجان بلکه خواسته تمامی مردم کشور است که دلسوزانه خواستار رسیدگی به وضعیت آن هستند.
کاش یکصدم آنچه که مسئولان و رسانه ها در مدت بسیار کم و در بازه زمانی مشخص به موضوع خوزستان ورود کرده و با تشکیل جلسات فوق العاده و ویژه موضوع را بررسی کردند در مورد دریاچه اورمیه نیز تشکیل می شد تا شاید ما نیز امیدوار به حل مشکلات و معضلا زیست محیطی بودیم که در سالهای آینده به طور جد گریبانگیرما ن خواهد شد و موجب مهاجرت میلیونی مردم منطقه آزربایجان خواهد شد.
مهاجرتی که نه تنها آزربایجان را نابود می کند بلکه قسمتهای مرکزی و پایتخت را با مشکلات و معضلات جدی از زیرساختها گرفته تا مسائل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و زیست محیطی مواجه می کند که در آن زمان تشکیل جلسات اضطرای نه تنها دیرخواهد بود بلکه بی فایده نیز است. چرا که کار از کار گذشته است!
اما در سخنان وزیر بهداشت یک احتمال قوی نیز وجود دارد که آن ول کردن خوزستان به حال خود و اعطای بودجه های تحقیقاتی و مطالعاتی برای مطالعه و تحقیق در خصوص ریزگردهای آن استان در تهران است و خرج کردن آن بودجه ها در همایشها و جلسات هم اندیشی است که با این شرایط می توان گفت هاشمی منظورش درست است و باید در خصوص ریزگردها مانند دریاچه اورمیه عمل کرد!
اما فارغ از تمامی مسائل، مشاور رئیس سازمان محیط زیست سخن جالبی را در اعتراض به سخنان چند روز پیش وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت و از وی خواست تا در مسائل مربوط به خویش ورود کرده و کار را به کاردان بسپارد.
پروفسور اسماعیل کهرم از اساتید مشهور و بنام محیط زیست در ایران و جهان از وی خواست که نخود هر آشی نشود!
آناج