خط بطلانی بر تحریفات رسانه های غربی و گروهک های تروریستی: شهر ترک تبار پینار (عین العرب)
- توضیحات
- منتشر شده در سه شنبه, 05 اسفند 1393 08:51
آذوح: لفظ کوبانی در واقع تغییر یافته کلمه «کمپانی» است که به این شهر اطلاق شده است که بواسطه فعالیت یک کمپانی آلمانی که در آنجا مشغول احداث راه آهن بود بر سر زبان مردم محلی افتاد و کم کم و به مرور کمپانی به کوبانی تغییر یافت! شهر پینار که امروزه محل درگیری گروهک تروریستی و افراطی داعش و تروریست های پ.ک.ک است، دائم از شبکه های ماهواره ای (خصوصا بی بی سی فارسی و صدای آمریکا با افکار پانگرایی و زیاده خواهی)، به عنوان یک شهر کردنشین معرفی میشود که این موضوع در واقع مصادره فرهنگ و هویت شهری است که دارای فرهنگ و تاریخ ترکی است.
به گزارش دورنانیوز، پینار شهری که امروز به غلط و با غرض توسط BBC و VOA شهر کردنشین کوبانی معرفی می شود! اصالتا یک شهر ترک نشین است که در شمال سوریه واقع است. این شهر ۵۰۰ هزار نفری در حال حاضر به لحاظ جمعیتی ترکیبی از ترکها، اعراب، ارامنه و کردها میباشد. اما پینار و یا کامل تر مرشد پینار شهری است که به لحاظ منابع نفت و گاز و محصولاتی از قبیل پنبه و زیتون دارای ارزش فراوانی است. پینار در زبان ترکی به معنای چشمه و آبشار است و این اسم حاکی از فراوانی آب و رونق کشاورزی این شهر مهم و استراتژیک میباشد.
در مقطعی از تاریخ مخصوصا در صدر اسلام شهر پینار که در آن مقطع سروج نیز نامیده شده، صحنه کشمکش مسلمانان و رومیان بوده و در ادامه این شهر در سال ۵۹۹ در جریان جنگ های طولانی مسلمانان و مسیحیان «جنگ های صلیبی» به تصرف مسلمانان درآمد.
دولت های ترک سلجوقی و عثمانی تا اوایل قرن بیستم و تا قبل از فروپاشی این امپراطوری عظیم و سه قاره ای خلافت اسلامی بر این شهر تسلط داشتند و بعد از استقلال سوریه از عثمانی در سال ۱۹۲۱ در راستای سیاست های تغییر اسامی جغرافیایی که اصالت ترکی داشتند نام پینار ترکی جای خود را به عین العرب و یا نبع العرب «جایی که آب در آن فراوان است» می دهد.
اما لفظ کوبانی در واقع تغییر یافته کلمه «کمپانی» است که به این شهر اطلاق شده است که بواسطه فعالیت یک کمپانی آلمانی که در آنجا مشغول احداث راه آهن بود بر سر زبان مردم محلی افتاد و کم کم و به مرور کمپانی به کوبانی تغییر یافت! شهر پینار که امروزه محل درگیری گروهک تروریستی و افراطی داعش و تروریست های پ.ک.ک است، دائم از شبکه های ماهواره ای (خصوصا بی بی سی فارسی و صدای آمریکا با افکار پانگرایی و زیاده خواهی)، به عنوان یک شهر کردنشین معرفی میشود که این موضوع در واقع مصادره فرهنگ و هویت شهری است که دارای فرهنگ و تاریخ ترکی است.
قابل ذکر است که از جمعیت ۲۳ میلیون نفری سوریه ۲ میلیون نفر آنرا ترک تباران تشکیل میدهند که در شهرهای حلب، لاذقیه، حمص، دمشق، قامیشلو، پینار و… موجودیت دارند و اکثرا هم مسلمان و دارای مذهب علوی و حنفی هستند. متاسفانه در بیست سال اخیر یک جریان خاص قومی با افکار و اهداف توسعه طلبانه به سند سازی و تحریف جغرافیای انسانی شهرهای ترک تبار مشغول است که در آن شهرهای ترک نشینی چون کرکوک در عراق، پینار سوریه و… به قلمرو پانگرایی خود اضافه میکنند! مسائلی که در بلند مدت میتواند آثار زیان باری را متوجه منطقه کند.