گزارش دورنانیوز از یک حقکشی: از «وعده پیگیری» تا «توهین به شعور مردم آذربایجان»
- توضیحات
- منتشر شده در دوشنبه, 25 خرداد 1394 13:01
آذوح: با نگاهی به کلیات این 9 بند و اظهارنظرهای صورت گرفته از سوی مسئولین و برخی نمایندگان آذربایجانی، میتوان متوجه شده که فدراسیون فوتبال با قربانی نمودن عوامل سطح پایین این ماجرا و صدور حکمی ضعیف، گنگ و مبهم برای مهرههای تاثیرگذاری چون داور بازی، از معرفی و مجازات تدوین کنندگان سناریوی تبانی صورت گرفته و مهرههای اصلی آن سر باز زده و به جای عمل به وظیفه خود، صرفا جهت رفع تکلیف و پایان دادن به اعتراضات بر حق مردم آذربایجان، این حکم ضعیف را که هیچ تاثیری در جبران قهرمانی از دست رفته تیم تیراختور و قلبهای شکسته شده هواداران میلیونی آن ندارد را صادر نموده است.
به گزارش دورنانیوز، نزدیک به یک ماه از بازی جنجالی تیم های تیراختور آذربایجان و نفت تهران گذشت. دیداری که در حکم فینال لیگ برتر فوتبال ایران بوده و برنده آن، جام قهرمانی را از آن خود مینمود. اما حواشی ایجاد شده در جریان بازی و پایان آن، دل میلیونها هوادار تیم محبوب تیراختور را به درد آورده و عواقب تلخ و ناگواری را در پی داشت. قضاوت ناعادلانه و کاملا مغرضانه داور مسابقه بر علیه تیم تیراختور (اخراج بی دلیل آندرانیک تیموریان و نادیده گرفتن پنالتی آشکار بر روی بازیکن تیراختور) و ایجاد شایعهای کذب و انتقال اطلاعات دروغین در رابطه با نتیجه بازی تیمهای سپاهان و سایپا به کادرفنی و بازیکنان تیم و هم چنین صدهزار هوادار حاضر در استادیوم یادگار امام تبریز و عوامل دیگری، همگی دست در دست هم دادند تا از نخستین قهرمانی این تیم آذربایجانی جلوگیری به عمل آورند.
۲۵اردیبهشت سال جاری، روزی بود که دل میلیونها ایرانی و به خصوص تُرک زبان، به واسطه اقدامات زشت و ننگین جریاناتی معلوم الحال شکسته شد و چشم بسیاری را نیز گریان ساخت و با وجود شایستگی تیم تیراختور، جام از شهر اصفهان و در دستان بازیکنان تیم دردانه سپاهان سر در آورد. سپاهانی که از پشتیبانی مسئولین اصفهانی که عملا فدراسیون فوتبال کشورمان را تحت سیطره خود در آوردهاند، برخوردار بوده و قهرمانی ناپاک به دست آورده را مدیون مافیا و لابیهای قدرتمند این شهر مرکزی ایران در نهادهای ورزشی میباشد.
بعد از اتفاقات به وقوع پیوسته و حق کشی صورت گرفته در قبال مردم و ورزش آذربایجان، اذهان عمومی این خطه به شدت نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و از مسئولین محلی و ملی، مجازات شدید داور، عوامل ایجاد شایعه دروغین و به خصوص عوامل اجرایی و اداره کننده این سناریوی کثیف و از پیش برنامه ریزی شده را خواستار شدند و اعتراض خود را در شبکه های اجتماعی، رسانه های مجازی و مکتوب و هم چنین در دنیای واقعی و در قالب کمپین قارت قرمز به دولت در جریان سفر استانی رئیس جمهور به شهر تبریز نشان دادند.
در این بین، علی رغم همراهی برخی از نمایندگان مجلس، اما متاسفانه بسیاری از مسئولین بلندپایه و نمایندگان آذربایجانی، گزینه سکوت را به جای تلاش در راستای احقاق حقوق پایمال گشته تیم تیراختور و میلیونها هوادار آن انتخاب کرده و ترجیح دادند تا به جای عمل به وظیفه و رسالت قانونی خود، همچنان در پی تضمین منافع سیاسی و اقتصادی خود باشند تا مبادا در صورت دفاع از حق آذربایجان، متضرر نگردند!
به هر حال، مسئولین کشور و فدراسیون فوتبال بعد از چندین مصاحبه، گفت و گو و مناظرههای تلویزیونی و رسانهای در رابطه با جمعه سیاه ورزش ایران، از عزم جدی خود جهت شناسایی و مجازات قاطعانه عوامل این اتفاقات خبر دادند.
به طوری که بررسی این موضوع به جلسه هیأت دولت کشیده شد و در جریان آن، رییسجمهور به وزیر ورزش و جوانان دستور داد «موضوع را مورد رسیدگی دقیق و جدی قرار دهد و در صورت ثبوت تخلف یا تقصیر، برخورد جدی مدیریتی صورت پذیرد».
علی کفاشیان، رئیس فدراسیون فوتبال نیز در مصاحبه با خبرنگاران اظهار داشت: «قطعا گزارشهایی را جمعآوری کردیم که سازمان لیگ هم گزارشی را به وزیر ورزش ارائه داد. مطمئن باشید اگر تخلفی صورت گرفته باشد با این موضوع برخورد خواهد شد.»
هم چنین، دکتر گودرزی، وزیر ورزش و جوانان، در این رابطه گفت: «مساله در حال پیگیری است. دو گروه کارشناسی در تبریز برای پیگیری حضور دارند که یکی از آنها از جانب بنده برای بررسی موضوع ماموریت پیدا کرده است. گزارشهایی به صورت شفاهی و مکتوب ارائه شده و در خصوص آنها با وزرای اطلاعات و کشور، استاندار آذربایجان شرقی و مدیرکل ورزش و جوانان استان برای بررسی همه جانبه مساله صحبت کردم. تیم ما در حال انجام کار است و بدیهی است که به دنبال احقاق حق هستیم. اگر حقی از تیمی ضایع شده باشد، حتما این حق استیفا خواهد شد.»
برخی از نمایندگان آذربایجان در مجلس نیز درباره مشکلات پیش آمده در بازی پایانی لیگ برتر به وزیر ورزش تذکر دادند. فرهنگی، رحمانی، علیلو، حسننژاد، قاضیپور، پیرموذن، فتحیپور، شیری، دواتگری و قرهسید نمایندگان شهرهای تبریز، مرند، شبستر، اورمیه، اردبیل، مراغه و کلیبر در تذکر کتبی خود به وزیر ورزش و جوانان بر ضرورت رسیدگی به مسائل رخ داده در مسابقه پایانی لیگ برتر و مشکلات به وجود آمده در مسابقه تیم تیراختور تاکید کردند.
در حالی که مردم، اهالی ورزش و وجدان های آگاه ملت ایران، در انتظار صدور احکامی قاطعانه در خصوص احقاق حقوق از دست رفته تیم تیراختور در هفته پایانی لیگ برتر فوتبال ایران و مجازات عاملین این بی احترامی به مردم خطه آذربایجان بودند، اما متاسفانه فدراسیون فوتبال در نامهای به وزارت ورزش و جوانان نتیجه تحقیق و تفحص در خصوص حواشی و اتفاقات دیدار پرحاشیه تیمهای تیراختور و نفت تهران در هفته پایانی چهاردهمین دوره رقابتهای لیگ برتر را در ۹ بند ضعیف و ناکافی اعلام کرد.
این نامه ۹ بندی و تصمیمات فدراسیون پس از تحقیق درباره حادثه تبریز را بخوانید:
۱- برکناری رئیس دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال
(در حالی که رئیس دپارتمان داوری خود قبلا استعفا داده و رئیس فدراسیون نیز بی درنگ با این استعفا موافقت نموده است و هیچ دلیلی برای برکناری یک فرد مستعفی وجود ندارد!)
۲- محرومیت داور بازی تا اطلاع ثانوی
(منظور از محرومیت داور تا اطلاع ثانوی دقیقا یعنی تا چه زمانی؟ مگر اشتباهات فاحش و عمدی علیرضا فغانی در بازی هنوز مورد تایید آقایان واقع نشده است که این چنین حکم نامفهوم و شک برانگیزی را برای به اصطلاح مجازات وی صادر نموده اند؟)
۳- محرومیت ناظر سازمان لیگ تا اطلاع ثانوی
۴- تذکر کتبی و توبیخ با درج پرونده برای مسئول برگزاری مسابقه
۵- تذکر کتبی و توبیخ کتبی مسئول روابط عمومی سازمان لیگ
۶- محرومیت گوینده ورزشگاه یادگار امام تبریز تا اطلاع ثانوی
(آیا بهتر نبود به جای محرومیت گوینده ورزشگاه به دلیل انتقال اطلاعات غلط به تماشاگران، فرد یا گروهی را که به وی دستور انجام این عمل زشت و غیر اخلاقی را صادر نموده بودند را به مردم معرفی و به اشد مجازات می رساندید؟! چرا یک عامل درجه ۲ که وظیفه عمل به فرامین مسئولین رده بالای خود را بر عهده دارد باید به جای عوامل اصلی ایجاد شایعه و پراکنده ساختن آن در میان تماشاگران مجازات شود؟)
۷- تذکر کتبی و توبیخ با درج پرونده برای هیئت فوتبال استان آذربایجان شرقی به دلیل بروز مشکلات در زمان برگزاری مسابقه، خرابی اسکوربورد ورزشگاه، عدم نظارت مناسب بر گوینده ورزشگاه، اطلاع رسانی نادرست درخصوص نتیجه بازی همزمان
(در سهیم بودن هیئت فوتبال آذربایجان شرقی در موارد یاد شده هیچ شکی وجود ندارد، اما آیا وزارت ورزش و جوانان در این میان هیچ نقشی در بروز مشکلات یاد شده ندارد که هیچ نامی از آن برده نشده است؟ آیا این نهاد هیچ وظیفه ای در قبال اعلام نتیجه بازی همزمان از طریق اسکوربورد نداشت؟ چرا این نهاد با وجود آشکار بودن خرابی اسکوربورد هیچ اقدامی در جهت رفع این مشکل و یا به تاخیر انداختن زمان بازی جهت تعمیر اسکوربورد که از ضروریات برگزاری یک بازی حساس و سرنوشت ساز میباشد، انجام نداد؟ )
۸- به مسئولان تیراختور توصیه کردهاند نسبت به موارد زیر اقدام کنند: محرومیت و جریمه برای مدیر رسانهای باشگاه تیراختور، کمک مربی و بررسی همه جانبه در خصوص عملکرد مدیریتی تیم تیراختور
(گنه کرد در بلخ آهنگری، به شوشتر زدند گردن مسگری! در کدامین نقطه از این کره خاکی، عوامل تیمی که بیش ترین ضرر و زیان را از حواشی به وجود آمده متحمل گشته و در واقع هدف اصلی تبانی صورت گرفته میباشد را مجازات کردهاند که حکم صادر شده نمونه دوم از آن باشد؟ کمک مربی و مدیر رسانهای تیم تیراختور چه نقشی در اشتباهات فاحش داوری و انتقال اطلاعات غلط و دروغین به تماشاگران و بازیکنان تیم داشتند که باید جریمه شوند؟ چرا در این بین هیچ نامی از سر منشا این شایعات و عوامل اصلی و رده بالای این سناریوی کثیف دیده نمی شود؟ تکلیف اتفاقات مشکوکی نظیر تغییر داور بازی خارج از چارچوب های قانونی، تبریک مقام دومی تیراختور قبل از بازی توسط شخص کفاشیان، استعفای عسگری و… چه میشود؟)
۹ – تشکر از مدیریت بحران توسط نیروی انتظامی مستقر در ورزشگاه!
(برخورد ناصحیح عوامل انتظامی حاضر در استادیوم با تماشاگران دل شکسته و خسته، هرچند جهت برقراری امنیت داور و سایر عوامل اجرایی بازی، به دور از اخلاق و انصاف بوده و ضرب و شتم هوادارانی که نسبت به حق کشی صورت گرفته اقدام به اعتراض نمودند، به هیچ وجه مورد پذیرش نبوده و نیست!)
واکنش ها به احکام صادر شده:
«تنها نماینده آذربایجان در هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال ضمن انتقاد شدید از خبرسازی های اخیر در خصوص اظهارات خود گفت: حکم صادر شده از سوی مجموعه ای که عنوان کمیته بررسی وقایع بازی تیراختور و نفت تهران را یدک می کشد، به هیچ عنوان عادلانه نیست.
شهرام دبیری افزود: به طور حتم اینکه به جای بررسی ریشه ای حوادث بازی تیراختور – نفت و صدور احکام عادلانه، چند نفر را قربانی کرده و موضوع را ماست مالی کنند توهین به شعور مردم آذربایجان است.
وی با اشاره به برخی خبرسازی های اخیر در خصوص اعلام رضایت از حکم صادر شده تصریح کرد: به نظر می رسد برخی از رسانه های ورزشی قصد دارند با شایعه سازی، تنها نماینده آذربایجان در فدراسیون فوتبال را تضعیف کرده و مانع از احقاق حق تیراختور شوند.
عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال با تاکید مجدد بر اینکه درصورت عدم احقاق حق تیراختور، از هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال استفعا می کند گفت: به نظر می رسد برخی از آقایان از اینکه یک نفر از این خطه وارد هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال شده ناراحتند و قصد دارند با انتشار اخبار کذب ضمن به حاشیه راندن حوادث بازی تیراختور – نفت، نماینده آذربایجان در فدراسیون فوتبال را نیز تضعیف کنند.
دبیری با اشاره به حکم صادر شده از سوی کمیته بررسی وقایع بازی تیراختور و نفت تهران گفت: با توجه به عملکرد پرانتقاد رئیس دپارتمان داوری در طول فصل گذشته، برکناری وی قابل پیش بینی بود و لازم نیست منت آن را به هواداران تیراختور بگذارند.
شهرام دبیری همچنین با بیان اینکه به نظر می رسد محرومیت فغانی نیز فرمالیته بوده و می تواند در همان اوایل فصل مورد بازنگری قرار گیرد گفت: محروم کردن گوینده ورزشگاه حکمی تاریخی و طنزی تلخ اما ماندگار در تاریخ فوتبال خواهد بود!»
«سعید عباسی، مدیرعامل باشگاه تیراختور نیز در گفتوگویی در واکنش به حکم اعلام شده از سوی فدراسیون فوتبال درباره اتفاقات بازی تیراختور و نفت اظهار داشت: قرار است در هیات مدیره در خصوص این حکم صحبت شود تا بیانیهای برای دفاع از حقمان صادر کنیم و اگر قرار است پیگیری شود انقدر آبکی نباشد. باید نمایندگان آذربایجان در مجلس همگی یک دست شوند و اگر هم مقدور باشد جلسهای را با نمایندگان برگزار کنیم.
وی افزود: من فکر میکردم رأیی که صادر میکنند عادلانه باشد اما فکر نکنند که با یک تیم دسته دومی طرف هستند و حرفمان به جایی نمی رسد. آنها غفلت کردند و باید جواب ملت را بدهند؛ من هم نماینده هواداران تیراختور هستم و از من انتظار دارند از حقشان دفاع کنم. باید یک حکم وزینتر و سنگینتر و در شأن فدراسیون فوتبال که این همه مدعی است، صادر میکردند. اینکه بیاییم ۹ بند صادر کنیم و بعد هم قضیه را به سمت دیگری ببریم و در نهایت در همان سمت ختم کنیم، نمیشود.
وقتی در فیفا تخلف میشود چه توقعی دارید جاهای دیگر نباشد!
مدیرعامل تیراختور با اشاره به تخلاف موجود در نهاد اداره کننده مسائل فوتبال در سطح جهان فیفا، فدراسیون فوتبال را نیز از تخلف مبرا ندانسته و ادامه داد: فدراسیون فوتبال هم یکی از شاخصهای فیفا است و وقتی در فیفا این همه فساد وجود دارد چه توقعی دارید جاهای دیگر درست باشد؟ و من متأسفم از این رأیی که صادر شده است چون با هیچ جایی و هیچ کسی لابی ندارم و با هیچ کس هم صیغه برادری نخواندهام! اگر میخواهند این قضیه را درست کنند باید در شأن فدراسیون فوتبال باشد. فدراسیونی که مدعی است که در آسیا بهترین است!
عباسی تأکید کرد: ما یک بیانیهای صادر میکنیم و این بیانیه را هم به خدمت آقای وزیر تقدیم خواهیم کرد. اگر قرار است از همه مسئله به این راحتی بگذرند که نمیشود. قرار بود حکم دو روزه اعلام شود اما ۲۵ روز طول کشید؛ اگر قرار است صدای ما در نیایید و دوستان را هم کارشناس بدانیم، واقعیتش این کارشناسی نیست بلکه صحه گذاشتن روی یک اشتباه است.
بیانیه صادر شده توهین آشکار به باشگاه تیراختور و هواداران تیراختور بود
مدیرعامل باشگاه تیراختور بیانیه امروز را توهین آشکار به باشگاه تیراختور قلمداد کرده و خاطرنشان کرد: خواسته ما این بود که بدون تنش و بدون جنجال، موضوع داوری این دیدار که باعث و بانی همه اتفاقات است، پیگیری شود اما دوستان آمدند در و تخته را به هم دوختند و بیانیه صادر کردند که این رسمش نبود. اینکه به باشگاه توصیه میشود، توهین آشکار به باشگاه بزرگ تیراختور است و من معتقدم دوستان در این کارشان تجدید نظر کنند. ما قطعا از پیگیری دست نخواهیم کشید و بازهم میگویم مردم جواب قانع کنندهای میخواهند و باید جواب مردم را بدهند.
یک نفر میخواهد به خود فدراسیون توصیه کند!
وی ادامه داد: من معتقدم روی این قضیه کار کارشناسی صورت نگرفته است؛ اگر بخواهیم صادقانه بگوییم باید بگویم ماست مالی شده است و حالا بیایند و درستش کنند. صحبت ما این بود که تمام مشکلاتی که در ورزشگاه بوجود آمد از اشتباه محرز داوری بوده است؛ اگر همه این مسائل را کنار هم قرار دهید به قول آقای فردوسی پور یک پازل تشکیل میشود و نتیجهاش آیا فقط این بیانیه آبکی است؟ این چه بیانیهای است؟ چه صحبتی است؟ مگر دارند با بچه صحبت میکنند؟ این احکام توهین به ماست؛ توهین به هواداران ماست. بند ۸ میگذارند و به باشگاه توصیه میکنند. من گفتم هفت بند گذشته برمیگردد به مدیریت فدراسیون، به مدیریت فوتبال و یک نفر باید بیایید آنجا توصیه کند.
نمایندگان آذربایجان برای احقاق حق تیراختور متحد شوند / بازهم دارند سر تیراختور را میبرند
عباسی بر ضرورت اتحاد و یکپارچگی نمایندگان استان در دفاع از حق تیراختور تاکید کرده و ابراز داشت: از نمایندگان آذربایجان در مجلس خواهش میکنم روی این قضیه نقش پررنگی داشته باشند. بحث امسال نیست و ادامه خواهد داشت. تیراختور در سالهای گذشته هم ضرر کرده است؛ مگر بازی مس و ذوب آهن یادتان نیست چه اتفاقاتی افتاد؟ آقایان دارند از فوتبال پاک صحبت میکنند، آیا این بیانیه پیرو فوتبال پاک است؟ ما به آقای کفاشیان و آقای تاج نامه زدیم اما اگر پاسخ نامهها و ظلمی که در حق هواداران تیراختور صورت گرفته به این شکل باشد، بازهم دارند سر تیراختور رو میبرند. اگر امروز نتیجه گرفتیم، گرفتیم اما اگر نگرفتیم بار اول و آخر هم نخواهد بود و ما همچنان پیگیر خواهیم بود. از آقای وزیر میخواهیم مجددا پیگیری و رسیدگی کنند. چرا باید مدیر رسانهای و کمک مربی را محروم کنم؛ درحالی که مدیر رسانهای و کمک مربی قبل از این اتفاقات در حین بازی اخراج شده بودند.»
«کاظم شهریاری، مدیر رسانهای باشگاه نیز با اشاره به درخواست فدراسیون از این باشگاه مبنی بر محرومیت وی، تصریح کرد: باید علت این موضوع را بیان کنند. من و پسر تونی اخراج شده بودیم و هیچ نقشی در آن ماجرا نداشتیم، پس چرا باید فدراسیون از باشگاه تیراختور بخواهد ما را محروم کند؟!
وی خاطرنشان کرد: حتی پیش از ابلاغ این رأی ما را در جریان نگذاشتند و از رسانهها باخبر شدیم چنین حکمی دادهاند درحالیکه وقتی کسی متهم شناخته میشود باید ابتدا قبل از صدور حکم، تفهیم اتهام انجام شود و توضیحات و دفاعیات او را بخواهند اما با ما هیچ صحبتی نشده است.
شهریاری تأکید کرد: این حکم ۹ بند دارد که تکتک آنها از همان مورد اول تا آخر جای سؤال دارد که به نظر میرسد اینها یا به مردم دروغ میگویند یا به آقای رئیسجمهور. مثلاً نوشتهاند رئیس دپارتمان داوری برکنار میشود درحالیکه مدتی قبل اعلام شد ایشان استعفا داده و از دپارتمان رفته است. چطور میشود کسی را که استعفا داده است، برکنار کردهاند؟!»
«همچنین محمد اسماعیل سعیدی، عضو پیشین هیئت مدیره باشگاه تیراختور با بیان اینکه حوادث ورزشگاه یادگار امام (ه) ناشی از تدابیر غلط و ضعف سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال بود، گفت: فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ باید از هواداران تیراختور عذرخواهی کنند و کفاشیان و تاج متهمان اصلی حوادث ورزشگاه یادگار امام (ه) هستند و صلاحیت دادن حکم برای این مسابقه ندارند.
وی ادامه داد: احتمال می رود پشت پرده این حوادث عواملی باشند که می خواستند هواداران تیراختور را تحقیر کنند تا زمینه برای مشکلات دیگری از جمله زیر سوال بردن امنیت در جامعه را فراهم کنند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس با تاکید بر شناسایی عوامل اصلی حوادث ورزشگاه یادگار امام(ه) و لزوم دقت بیشتر در این موضوع، تصریح کرد: در بررسی این موضوع قصور صورت گرفته است.
وی در مورد صدور حکم محرومیت به گوینده ورزشگاه و هیئت فوتبال تبریز علی رغم دادن اطلاعات غلط به آنها گفت: متاسفانه در چنین مواردی برخورد با افرادی صورت می گیرد که منشأ اصلی حوادث نیستند و اینگونه برخوردهای غلط، تبدیل به روال شده است.
عضو پیشین هیئت مدیره باشگاه تیراختور تاکید کرد: به جای برخورد با افرادی که نقش چندانی در به وجود آمدن این حوادث نداشتند، باید عاملان اصلی شناسایی و با آنها برخورد می شد.»
«نادر قاضیپور نماینده مردم اورمیه در مجلس هم در واکنش به بیانیه ۹ مادهای صادر شده از سوی فدراسیون فوتبال در مورد اتفاقات بازی تیراختور و نفت اظهار داشت: من گفتم و باز هم میگویم ما اعتراض داریم و اعتراضمان هم در چارچوب قانون است. قانون اختیارات را به کمیته داده است و آنها باید تصمیم بگیرند و باشگاه تیراختور هم میتواند اعتراض کند. درخواست من تجدید بازی است چون شش دقیقه پایانی مبهم بود.
وی افزود: از اینکه با داور و ناظر برخورد داشتند، تشکر میکنم ولی باید محرومیت داور مشخص باشد چه مدت است. نمیشود که تا اطلاع ثانوی محروم باشد اگر اینطور باشد احتمال دارد تا آغاز لیگ محروم کنند و به یک باره محرومیتش را تعلیق یا لغو کرده و بیایید دوباره سوت بزند.
نماینده مردم اورمیه با تاکید بر مشخص شدن میزان محرومیت فغانی بیان داشت: محرومیت داور باید مشخص شود مثلا پنج سال، ده سال یا حتی مادام العمر. باز هم میگویم موضع ما محرومیت داور و اشد مجازات برای متخلفین است.
قاضیپور در پایان با استقبال از درخواست مدیرعامل باشگاه تراکتورسازی برای اتحاد بین نمایندگان آذربایجان و دفاع از حق باشگاه و هواداران تیراختور در مجلس، گفت: باید هم اینگونه باشد اما من تحت امر عباسی نیستم بلکه او زیر نظر ماست! عباسی نباید قبول میکرد که داور فغانی باشد باید جلویش را میگرفت؛ ولی با این حال شنیدم که موضع جدی در این باره گرفته است و این برای مدیرعامل باشگاه بزرگی مثل تیراختور رضایت بخش است.»
با نگاهی به کلیات این ۹ بند و اظهار نظرهای صورت گرفته از سوی مسئولین و برخی نمایندگان آذربایجانی در مجلس، به خوبی میتوان متوجه شده که فدراسیون فوتبال با قربانی نمودن عوامل سطح پایین این ماجرا و صدور حکمی ضعیف، گنگ و مبهم برای مهره های تاثیر گذاری چون داور بازی، از معرفی و مجازات تدوین کنندگان سناریوی تبانی صورت گرفته و مهره های اصلی آن سر باز زده و به جای عمل به وظیفه خود، صرفا جهت رفع تکلیف و پایان دادن به اعتراضات بر حق مردم آذربایجان، این حکم ضعیف را که هیچ تاثیری در جبران قهرمانی از دست رفته تیم تیراختور و قلب های شکسته شده هواداران میلیونی آن ندارد را صادر نموده است.
به هر حال لازم است تا تمامی مسئولین، نمایندگان و فعالین حوزه ورزش و مدعیان دفاع از حقوق خطه آذربایجان با عزمی جدی و راسخ، نسبت به این حق کشی آشکار صورت گرفته اعتراض نموده و تا احقاق کامل حقوق پایمال شده تیم تیراختور و مردم آذربایجان و مجازات عوامل اصلی تبانی، از پای ننشینند، چرا که دو بار حق کشی در قبال تیم های آذربایجانی (شهرداری اورمیه در والیبال و تیراختور در فوتبال)، نشان از وجود برخی سیاست های ناعادلانه و تبعیض آمیز در قبال ورزش این خطه داشته و لازم است تا یک بار برای همیشه این سیاست ناپاک ریشه کن گشته و نابود شود.