فرماندار شاهین‌دژ: مردم آنچنان که باید به فاجعه خشکی دریاچه اورمیه واقف نیستند

آذوح: فرماندار شاهین دژ با تشریح مشکلات و چالش‌های اجرای برنامه‌های احیای دریاچه اورمیه اظهار داشت: مردم آنچنان که باید به فاجعه خشکی دریاچه اورمیه واقف باشند نیستند و آنگونه که باید احساس خطر نمی‌کنند.
به گزارش دورنانیوز، حسین عباسی گفت: در شهرستان شاهین‌دژ جلسات متعدد با ائمه جمعه و روحانیان و نیز شوراهای محلی و روستایی برگزار شده تا درباره خطرات و تبعات منفی خشک شدن دریاچه اورمیه در میان مردم به سخنرانی بپردازند.
فرماندار شاهین‌دژ در رابطه با تشدید جلسات شورای حفاظت از منابع آب که دستگاه‌های قضایی در این رابطه همکاری خوبی داشته و حساسیت موضوع را درک می‌کند و برخوردهای لازم را اعمال می‌دارد.
عباسی تصریح کرد: ۳ هزار چاه غیر مجاز در این شهرستان وجود دارد و نمی‌توان همه این چاه‌ها را مسدود کرد چرا که تبعات اجتماعی را به همراه دارد ولی می‌توان راهکارهایی مبنی بر اینکه از ده چاه غیر مجاز روستاها دو مورد مجوز‌دار و دیگر اراضی از این دو چاه به روش آبیاری تحت فشار بهره‌مند شوند.
وی گفت: بستن این چاه‌ها برای خود فرمانداری سخت است هر چند اقداماتی از سوی شورای حفاظت و آب‌منطقه‌ای صورت گرفته و با دریافت حکم قضایی اقداماتی را انجام داده است.
فرماندار شاهین‌دژ بیان کرد: در شهرستان شاهین‌دژ از ۱هزار و ۲۰۰ چاه مجاز فقط ۱۵ نفر برای برق‌دار کردن چاه‌های خود مراجعه کرده‌اند ارائه تسهیلات می‌تواند در ترغیب کشاورزان به برقدار کردن چاه‌ها موثر واقع شود.
وی افزود: چنانچه سیستم آبیاری نوین از اختیاری بودن به اجباری بودن تغییر رویکرد داده شود از راه‌کارهای موثر در مدیریت منابع آب در مصارف کشاورزی می‌تواند باشد و تغییر الگوی کشت نیز از سوی کشاورزان چندان جدی تلقی نشده است.
عباسی تصریح کرد: در شهرستان شاهین‌دژ ۷۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی به آبیاری تحت فشار مجهز می‌شود ولی باید توجه داشت که اجرای این نوع سیستم باید همراه با نظارت صورت گیرد چرا که در برخی نقاط شهرستان شاهین‌دژ سال‌ها قبل این نوع آبیاری انجام گرفته ولی به سبب اجرای بدون کیفیت آن چندان مورد استفاده واقع نشده است.
تسنیم
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn