افاضات جدید وزارت بهداشت: خشک شدن دریاچه اورمیه نه فشار خون می آورد و نه سرطان ریه!!
- توضیحات
- منتشر شده در دوشنبه, 15 تیر 1394 23:24
آذوح: رییس اداره کنترل عوامل محیطی موثر برسلامت وزارت بهداشت گفت: اطلاعات خام بیماریهایی نظیر سرطان ریه یا پرفشاری خون در آذربایجان شرقی و غربی، قابل استناد به ریزگردهای ناشی از خشک شدن دریاچه اورمیه طی یکی – دو سال اخیر نخواهد بود.
به گزارش ایسنا، شیدا ملک افضلی درباره عوارض سلامتی ناشی از خشک شدن دریاچه اورمیه گفت: خشک شدن این دریاچه به دلیل اثر بر اکوسیستم منطقه حتما بر روی موجودات زنده در این ناحیه و به دنبال آن جمعیت ساکن در این موقعیت جغرافیائی اثرگذار است و نمیتوان از اثرات بهداشتی آن به راحتی گذشت. یکی از این اثرات میتواند فرسایش بستر نمکی دریاچه و به دنبال آن پراکندگی کریستالهای نمکی در محیط اطراف از طریق تغییرات جریانهای هوائی و وجود بادهای غالب در منطقه باشد.
وی، پرفشاری خون و بروز سرطانهای ریه در ساکنین استانهایی نظیر آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی را نیازمند مطالعات اپیدمیولوژیک و مبتنی بر شواهد علمی دانست و تاکید کرد: اگر این مطالعات صورت نگیرد فاقد اعتبار میشود و لازم است جهت تعیین صحت و راستی آزمائی گزارش ارائه شده، مستندات به تائید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز برسد.
ملک افضلی افزود: نکاتی که باید به آن توجه ویژه داشت مربوط است به بالفعل شدن و تشخیص شیوع بیماریهای غیرواگیر با دوران مصونیت خاص وابسته به نوع آلایندهها، فاکتورهای عوامل محیطی یا حتی رعایت سبک زندگی. احتمال بروز بیماریهایی مثل سرطان ریه به دلیل مواجهه افراد با فاکتورهای محیطی به زمان طولانی و در مواردی بیش از یک دهه مورد نیاز دارد. لذا اطلاعات خام بیماریهایی مثل سرطان ریه یا پرفشاری خون در استانهای آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی که در حال حاضر گزارش میشود، قابل استناد به ریزگردهای ناشی از خشک شدن دریاچه اورمیه در این یکی دو سال اخیر نخواهد بود.
وی ادامه داد: طبق گزارشهای موجود در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیماریهای قلبی – عروقی، پر فشاری خون و ابتلا به سرطانها در گروه پنج اولویت شاخصهای ملی سلامت در کشور گزارش شده است. به همین دلیل ارائه اطلاعات این گروه از بیماریها در دو استان یاد شده به تنهائی قابل استناد به وقوع پدیده ریزگردهای نمکی دریاچه اورمیه نیست.