شروع تدریس زبان کردی در دانشگاههای ایران؛ ترکی همچنان در توقیف
- توضیحات
- منتشر شده در یکشنبه, 04 مرداد 1394 06:55
آذوح: فارسی مسئولان دانشگاه کردستان از راهاندازی رشته زبان و ادبیات کردی در این دانشگاه و پذیرش دانشجو در این رشته برای سال تحصیلی آتی خبر دادهاند.
به گفته بختیار سجادی، رئیس شورای راهاندازی رشته زبان و ادبیات کردی در دانشگاه کردستان، تدریس این رشته با پذیرش ۴۰ دانشجوی روزانه از مهرماه سال ۱۳۹۴ آغاز میشود.
آقای سجادی به سایت کردپرس گفت این رشته با موافقت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایجاد شده و در مقطع کارشناسی در قالب ۱۳۶ واحد درسی ارائه خواهد شد.
رشته زبان و ادبیات کردی برای اولین بار در دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری سال ۱۳۹۴ در کنار زبان و ادبیات عربی و فارسی قرار گرفته است.
دروس اصلی رشته زبان و ادبیات کردی
بختیار سجادی، رئیس شورای راهاندازی رشته زبان و ادبیات کردی در دانشگاه کردستان: در این رشته ۹ درس پایهای مانند دستور زبان کردی، آواشناسی و واجشناسی، پیشینه زبان کردی، لهجهشناسی، مرجع شناسی و ۳۰ درس اصلی مانند متون ادبی نظم و نثر کلاسیک و معاصر، ادبیات شفاهی و فولکلور، ادبیات تطبیقی، تاثیر قرآن در ادبیات کردی و ۱۴ درس تخصصی مانند تاریخ ۱ تا ۴ ادبیات کردی، سبکهای ادبی در ادبیات کردی، نقد ادبی در ادبیات کردی و ادبیات داستانی در ادبیات کردی ارائه میشود.
خبر راهاندازی این رشته در صفحه فیسبوک منسوب به حسن روحانی، رئیس جمهور ایران هم منتشر شده است.
آقای روحانی فردا یکشنبه، چهارم مرداد، در بیستمین سفر استانی خود برای اولین بار به استان کردستان سفر میکند. او در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ بعد از سیستان و بلوچستان بیشترین درصد آرا را در استان کردستان کسب کرد.
اوایل سال جاری خورشیدی فردین اخلاقیان، رئیس دانشگاه کردستان از راهاندازی رشته زبان و ادبیات کردی “در سایه دولت تدبیر و امید” خبر داده بود اما جزئیات بیشتری در این زمینه منتشر نشده بود.
پیش از این درخواستهایی برای راهاندازی رشته زبان و ادبیات کردی مطرح شده بود، اما این درخواستها مورد مخالفت قرار گرفته بود.
آموزش زبان مادری و آموزش به زبان مادری از جمله مسائل مورد اختلاف در سالهای اخیر بوده است.
این در حالیست که در ایران زبان های فارسی و ارمنی و عربی نیز به نوعی آموزش داده می شوند ولی نیمی از جمعیت این کشور را که تورکها تشکیل می دهند هنوز هیچ کلاس درسی به زبان تورکی ندارند