سالگرد وقوع زلزله قره داغ آذربایجان جنوبی و احسان چؤرگی +عکس

آذوح: امروز، چهارشنبه 21 مرداد! سومین سالگرد وقوع زلزله قره داغ است. صبح زود طبق روال سال های قبل دوربین عکاسی ام را روی دوشم می اندازم ، راهی جاده ها شده و مسیر تبریز به قره داغ را پیش می گیرم. در مسیر ورزقان از روستای شاللی عبور کرده، به روستای سرند می رسم. خروجی میسر سرند چشمم به یک مغازه ی نانوایی می خورد. “دادلی کوکه”. دروغ چرا؟! نمی توانم در برابر بوی نان تازه مقاومت کنم. داخل مغازه می شوم و یک قرص نان برمی دارم. دستم را به جیبم می برم تا پول نان بربری را حساب کنم که شاطر می گوید: ” احساندی” و به نوشته ای که روی دیوار زده، اشاره می کند: ” زلزله نین ایل دؤنومو گونو ( 21/05/94) بو دوکاندا احسان چؤره یی پایلاناجاقدیر
خوشحال می شوم که هنوز کسانی هستند که مردم زلزله زده ی ورزقان را به یاد دارند. قیافه ی پیرمردی که در صف ایستاده و همه به او می گویند “آللاه قبول ائله سین” نظر مرا به خود جلب می کند. نزدیکتر می شوم. بله درست دیده ام! استاد دمیرچی. استاد من را به صرف صبحانه دعوت می کند و من از خدا خواسته با او همسفره می شوم.
قیافه های بشاش و خندان اهالی روستای سرند و رهگذران برایم جالب است. دوربینم را برای ثبت این لحظه ها روشن می کنم. عکاسی از این مردم ناخواسته مرا به یاد روزهای اسف بار بعد از زلزله می اندازد. درست 3 سال پیش بود که زلزله ای 2/6 ریشتری مردم روزه دار ورزقان را داغدار کرد. خیلی ها جانشان را از دست دادند، خیلی ها هم خانه خراب و درمانده
اما این روزهای سخت شاید آزمونی بود برای ما. حکایت زیبای میلیون ها دست پر محبتی که آمده بودند تا شریک غم های بازماندگانی باشند که در یک آن، هم عزیزان شان را از دست داده بودند و هم سرپناهی از خود نداشتند.
کمک های مردمی از تمام شهرها و روستاهای به این منطقه سرازیر می شد. در این میان عده ای هم بودند که به صورت خودجوش کمکهای مردمی را جمع می کردند و به دست زلزله زدگان می رساندند. استاد حسن دمیرچی که سال ها در حوزه ی آموزش موسیقی موغام آذربایجان فعال بوده، جزء همین انسان های بزرگ بود.
پیرمرد خیری که در سایه ی شرافت و درستکاری اش و البته اعتمادی که اصناف، کسبه و مخصوصا بازاریان تبریز به وی داشتند، در روزهای پس از زلزله تبدیل به بازوی توانمندی شده بود که به داد بازماندگان این حادثه ی تلخ رسیده بود و همچنان نیز می رسد.
احداث دو واحد نانوایی بعد از زلزله ی ارسباران در مسیر ورزقان را می توان از بهترین کارهایی به حساب آورد که در نوع خود قابل تأمل است، نانوایی ای که بعد از گذشت 3 سال از راه اندازی همچنان با کیفیت ترین نان ها را به مسافران و مشتریانش ارائه می دهد.
و من اکنون در کنار مردی قدم می زنم که بانی این امر خیر و صدها کار شایسته ی دیگر بوده است. احسانین قبول حسن آقا!
 محمد عليمرادي

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn