بازگشت نامهای ترکی و اصیل اماکن و معابر، درخواست مردم سولدوز از شورای شهر
- توضیحات
- منتشر شده در دوشنبه, 23 شهریور 1394 21:59
آذوح: توجه به مساله فرهنگ بومی آذربایجان در امر نامگذاری اماکن عمومی و خیابان ها یکی از خواست های شهروندان شهرهای آذربایجان می باشد که در اکثر شهرها به این مساله اهمیتی قائل نشده بود. اما چندی پیش نصب تابلو یا اسامی ترکی و قدیمی خیابان ها و محلات اورمیه با واکنش جالب شهروندان آذربایجان همراه بود است.که شهرداری سنندج هم اقدام به این کار کرد ونام ۲۹ محله این شهر ها به نام های کردی و قدیمی تغییر داد.
نصب این تابلو ها از سوی شهرداری موجب احیاء فرهنگ این شهر ها و خشنودی بسیاری از شهروندان اورمیه شده است.
بالو دروازاسی ، یورد شاهی دروازاسی ، قاپان خیابانی ، آغاقبیری خیابانی ،شورا محله سی ، جارچی باشی ، تندیرچیلر محله سی ، دوشابچی خانا ، دمیرچی خانا” نام هایی است که زینت بخش خیابان های شهر اورمیه شده است و محله های عرب باغی و قره باغلیلار محله سی و یئددی درمان و … به این مهم اضافه خواهند شد.
آنچه که روشن و مبرهن است اینکه نامگذای اماکن در هر شهر و منطقه ای با زبان ، فرهنگ و آیین آن منطقه می باید هماهنگی داشته باشد که متاسفانه تا به امروز کمتر توجهی به این قضیه از طرف مسولین استانی و شهرستانی شده بود. و متاسفانه به علت برخی سهل انگاری های فرهنگی مردم و مسئولان، نام های غیر متعارف و بی ارتباطی به محلات و خیابان های شهرها نسبت داده شده بود که علی رغم اعتراض بسیاری از رسانه ها هیچ تصمیمی دراین مورد اتخاذ نشده بود.
اما این اقدام تحسین برانگیز شهرداری و شورای شهر اورمیه و سنندج تابوها را شکست.
انتشار این خبر در رسانه ها و دنیای مجازی این سوال را در ذهن مردم مظلوم شهرمان نقده جاری ساخته که آیا شورای شهر و شهرداری سولدوز نیز برنامه ای برای این مساله دارد یا باید همچنان این آرزوی دیرینه خود را با خود به گور ببریم؟
امیدواریم انجام اقداماتی از این قبیل توسط مسئولین ملی و محلی در نقده و سایر شهرهای آزربایجان همانند اورمیه، مطالبات قانونی مردم این شهرها رنگ تحقق به خود گرفته و مرحمی باشد بر زخم ها و دردهای فرهنگی این ملت.
البته جهاد عمرانی شهرداری نقده خبر از عزم جدی این نهاد برای ایجاد تحول اساسی در نقده میدهد.
سعید فیضی