جدال سپاه و دولت بر سر شبکه بابک زنجانی
- توضیحات
- منتشر شده در پنج شنبه, 12 دی 1392 04:51
آذوح: جدال رسانههای دولت و سپاه بر سر بازداشت بابک زنجانی با انتشار خبری در خصوص همراهی «حسین رعیت» با محمود کریمی هنگام تیراندازی به خودروی یک زوج جوان٬ افزایش یافته است.
بابک زنجانی پس از ماهها جنجال خبری و سیاسی عصر روز دوشنبه (۹ دی) بازداشت و به زندان اوین منتقل شد که این بازداشت با حمایت رسانههای دولتی و سکوت رسانههای سپاه مواجه شده است.
«ایرنا» در سه روز گذشته به نقل از منابع آگاه خود اخباری در حمایت از بازداشت زنجانی و تاکید بر محاکمه وی منتشر کرده در حالی که رسانههای سپاه حاضر نیستند در این زمینه موضعگیری روشنی کنند.
هر چند مرجع بازداشت زنجانی مشخص نیست٬ اما به نظر میرسد وزارت اطلاعات با همکاری دادستانی تهران پس از صدور دستور حسن روحانی برای برخورد با «ویژهخواران» اقتصادی٬ اقدام به بازداشت وی کرده باشد.
از بابک زنجانی به عنوان یکی از مهمترین عناصر دور زدن تحریمهای بینالمللی علیه ایران نام برده میشود که ارتباط تنگانگی با سپاه پاسداران دارد.
هنوز از علت واقعی بازداشت این فرد و متلاشی شدن شبکه «ضد تحریم» وی در ترکیه اطلاعات دقیقی منتشر نشده٬ اما محسن میرشمسی٬ خبرنگار خبرگزاری «تسنیم» در صفحه فیسبوک خود نوشته «شبکه ضد تحریم ایران در ترکیه از داخل ایران لو رفته است.»
میرشمسی هیچ اشارهای به نام جریان یا افرادی که به گفته وی در لو دادن این شبکه از داخل ایران نقش داشتهاند٬ نکرده است.
این خبر خبرنگار خبرگزاری وابسته به سپاه و سکوت معنادار رسانههای این نهاد نظامی درباره بازداشت زنجانی و متلاشی شدن شبکه «ضد تحریم» ایران در ترکیه میتواند نشانهای از اعتقاد سپاه به دست داشتن دولت حسن روحانی در این وقایع باشد.
در محافل سپاه پاسداران گفته میشود متلاشی شدن شبکه «ضد تحریم» جمهوری اسلامی در ترکیه٬ اقدامی از سوی دولت روحانی برای اعتماد سازی در پرونده هستهای بوده است.
فرماندهان سپاه از این اقدام دولت روحانی به شدت خشمگین هستند و حملات و تهدیدهای دو هفته گذشته انها علیه دولت یازدهم بیارتباط با این مسئله نیست.
دستگیریهای دیگر در راه است؟
به نظر میرسد بازداشت بابک زنجانی گام نخست دولت حسن روحانی برای برخورد با گروهی دیگری از فعالان اقتصادی وابسته به سپاه و دیگر نهادهای امنیتی و اطلاعاتی باشد.
سایت «انتخاب» که ساعتی پیش از اعلام بازداشت زنجانی از احتمال دستگیری وی خبر داده بود٬ روز چهارشنبه (۱۱ دی) جزئیات تازهای از پرونده وی منتشر کرده است.
این سایت نوشته زنجانی سال ۱۳۸۸ پس از آشنایی با حسین رعیت٬ با اسفندیار رحیممشایی ارتباط گرفته و از پوشش امنیتی یک نهاد خاص برای فعالیتهای اقتصادی خود استفاده میکرده است.
«انتخاب» افزوده «بابک زنجانی که از رعیت و هروی برای ارتباط با محافل خودسر استفاده میکرده٬ مبالغ سنگین به افراد مختلف پرداخته و از این طریق به سیستم نظارتی نفوذ میکند.»
از حسین رعیت یا سید حسن میرکاظمی شریک زنجانی به عنوان یکی از «ویژهخواران اقتصادی» و یکی از رهبران لباس شخصیهای مسلح در ایران نام برده میشود.
از رعیت در جریان سرکوب اعتراضهای مردمی در انتخابات سال ۸۸ تصاویری با کلت کمری منتشر شده بود که در آن سال بازتابهای فراوانی در رسانههای خارجی داشت.
نام حسین رعیت پس از بازداشت بابک زنجانی بار دیگر در جریان تیراندازی محمود کریمی٬ مداح شناختهشده تهران در اتوبان «بابایی» بر سر زبانها افتاده است.
سایت «انتخاب» نوشته رعیت هنگام تیراندازی کریمی به خودروی یک زوج جوان٬ همراه این مداح بوده که همین مسئله نشان از ارتباط تنگاتنگ این دو نفر دارد.
خبر تیراندازی محمود کریمی را برای نخستینبار سایت «آیندهآنلاین» منتشر کرد. این سایت سال گذشته نخستین رسانهای بود که هویت بابک زنجانی و فعالیتهای وی را فاش کرده بود.
پس از انتشار این خبر٬ رسانههای وابسته به سپاه گزارش کردهاند که محمود کریمی برای دفاع از خانواده خود مجبور به تیراندازی شده است.
این در حالی است که رسانههای حامی دولت میگویند کریمی و رعیت تنها سرنشینان خودروی این مداح بوده و زوج جوانی که مورد حمله قرار گرفتهاند «اراذل و اوباش» نبودهاند.
به نظر میرسد با دستگیری زنجانی و مطرح شدن دوباره نام حسین رعیت در رابطه با تیراندازی یادشده٬ پرونده فعالیتهای اقتصادی وی در دستور کار دولت حسن روحانی نیز قرار گرفته باشد.