كاهش 10 درصدی درآمد دولت ایران در شش ماه اخیر
- توضیحات
- منتشر شده در یکشنبه, 05 مهر 1394 14:00
آذوح: علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران از کاهش 10 درصدی در آمدهای دولت این کشور در 6 ماهه نخست سال شمسی جاری خبر داد.
طیبنیا در مصاحبه با سایت «تابناک» گفت: «رونق و رکود در کشور، ارتباط تنگاتنگی با درآمدهای نفتی دارد و متاسفانه اولین تاثیر افت بهای نفت بر روی بودجه کل کشور قابل لمس است، البته دولت به دلیل اینکه سناریوهای مختلفی برای بودجه در نظر گرفته است، به هیچ عنوان کسری بودجه ندارد و به هر میزان که درآمد ناشی از فروش نفت کاهش یابد، بودجه هم با سناریوی مرتبط پیاده سازی می شود.»
در یک سال گذشته، قیمت جهانی نفت شاهد افتی حدود 40 درصدی بود. در ایران دولت محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری پیشین این کشور، با توجه به درآمدهای نفت در آن دوره، ثروتمندترین دولت تاریخ این کشور به شمار میآید. با این وجود در آن دوره اقتصاد ایران شاهد پیشرفت نبود. فساد و سوء مدیریت و همچنین تحریمهای بینالملل به دلیل برنامه اقتصادی ایران، از جمله مواردی است که به عنوان دلایل افت اقتصادی ایران در دوره اوج قیمت نفت برشمرده میشود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران افزود: «البته علیرغم تحریمها و کاهش قیمت نفت، کشور توانسته است در گام اول، فشارها و محدودیتهای ناشی از تحریم را به کمترین حد خود برساند و تورم هم کاهش معناداری یابد که این خود در روند اداره اقتصاد کشور موثر بوده است.»
وی با بیان اینکه دولت به هیچ عنوان اجازه نمی دهد، تصمیماتی اتخاذ شود که منجر به نوسانات هیجانی در بازار شود، گفت: «البته تجربه نشان داده است که رونق و رکود در کشور، ارتباط تنگاتنگی با درآمدهای نفتی دارد و بنابراین، دولت به دنبال منابع جدید برای جبران کاهش درآمدهای نفتی است.»
به گفته طیب نیا، به دلیل کاهش قیمت نفت، تا پایان سال در حوزه مسائل پولی با تنگنای شدید اعتباری مواجه هستیم، چراکه بخش عمده منابع بانکی و ارزی کشور قفل شده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران با بیان اینکه در 6 ماهه ابتدای امسال، مجموع منابع درآمدی کشور 10 درصد کاهش یافت، گفت: «اگر 15 درصد تورم را به این رقم اضافه کنیم، در مجموع باید گفت منابع و مصارف کشور 25 درصد کاهش یافته است.»