گسیل یگانهای ویژه ارتش آمریکا به بغداد
- توضیحات
- منتشر شده در سه شنبه, 27 خرداد 1393 15:43
آذوح: پس از انتشار خبر پیشروی تروریستهای اسلامگرا به سمت پایتخت عراق، کاخ سفید اعلام کرد که سرباز به عراق نخواهد فرستاد. حال رئیس جمهوری آمریکا از اعزام نیروهایی به بغداد خبر داده که ساز و برگ جنگ هم به همراه دارند.
۲۷۵سرباز ایالات متحده آمریکا به عراق فرستاده میشوند تا برای حفاظت از جان شهروندان آمریکایی و سفارتخانه این کشور در بغداد به نیروهای محلی کمک کنند. باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، در نامهای به کنگره نوشته که اعزام نیروها به بغداد از روز یکشنبه (۱۵ ژوئن/ ۲۵ خرداد) آغاز شده است؛ نیروهایی که در صورت نیاز آماده رزم نیز هستند.
از پایان سال ۲۰۱۱ واحدهای رزمی آمریکایی در عراق حضور ندارد. در روزهای اخیر و در پی پیشروی اسلامگرایان افراطی "داعش" (دولت اسلامی عراق و شام) در عراق وضعیت امنیتی مناطق درگیر به شدت آشفته شده است. جهادگران سنیمذهب بخشهای قابل توجهی از کشور را زیر کنترل خود در آوردهاند. در نامه اوباما به کنگره تصریح شده است که یگانهای اعزامی تا زمان مقتضی در عراق باقی خواهند ماند.
سفارتخانه آمریکا در بغداد باز میماند
بنا بر اعلام کاخ سفید، یگانهای ویژه به انتقال کارمندان سفارتخانه آمریکا در بغداد به کنسولگری این کشور در اربیل و بصره و سفارت آمریکا در امان (اردن) کمک میکنند؛ سفارتخانه در بغداد اما باز میماند و بیشتر کارمندان نیز در آنجا باقی میمانند. بر این اساس، نوری مالکی، نخستوزیر عراق، با گسیل واحدهای آمریکایی به بغداد موافقت کرده است.
پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) اعلام کرده که ۱۷۰ نیروی ایالات متحده روز یکشنبه وارد بغداد شدهاند؛ حدود ۱۰۰ نیروی دیگر نیز – در صورت نیاز – فرودگاهها را مدیریت، اقدامات پشتیبانی را هماهنگ و به تأمین امنیت کمک خواهند کرد. پیش از این ۲۰۰ تا ۳۰۰ نیروی آمریکایی در عراق حضور داشتند. مأموریت آنان حفاظت از نهادهای آمریکایی و پشتیبانی از نیروهای امنیتی عراق بوده است.
اعزام رزمناو دوم به خلیج فارس
آمریکا همچنین روز دوشنبه رزمناو "یو اس اس مسا وِرده" را هم به خلیج فارس فرستاد. این شناور برای نبردهای آبی-خاکی طراحی شده و بنا بر اعلام منابع نظامی، حامل یک فروند هواپیمای عمودپرواز و ۵۵۰ تفنگدار دریایی است.
پیش از این ناو هواپیمابر "جورج اچ دبلیو بوش" ایالات متحده، به خلیج فارس اعزام شده بود.
در روزهای اخیر همچنین اخباری در مورد احتمال همکاری آمریکا و ایران در عراق برای تثبیت اوضاع منتشر شدند. این اخبار واکنشهای متفاوتی را در پی داشتند. در روزهای گذشته همچنین نیروهای مردمی در عراق برای مقابله با مبارزان مسلح داعش وارد عمل شدند.
انتقاد قطر و عربستان از "سیاستهای فرقهگرایانه" مالکی
روز دوشنبه (۱۶ ژوئن) عربستان و قطر "سیاستهای فرقهگرایانه" و "انحصارطلبانه" سالهای اخیر دولت شیعی عراق در مقابل اقلیت سنی این کشور را عامل بروز ناآرامیهای اخیر دانستند. ریاض که رابطه تنشآلودی با دولت نوری مالکی دارد، همچنین نسبت به هرگونه دخالت خارجی در بحران جاری عراق هشدار داد.
عربستان که مرزهای طولانی با عراق دارد، خواستار تشکیل سریع دولت وحدت ملی برای "برقراری مجدد امنیت و ثبات" در عراق شده است. ریاض در این راه "مشارکت همه گروههای مردم عراق در تعیین سرنوشت" کشور را ضروری برشمرده است.
مالکی در ماه مارس حکومتهای سنیمذهب عربستان سعودی و قطر را به پشتیبانی از تروریسم در عراق متهم کرده بود.