صدراعظم آلمان خواستار تحریمهای سریع علیه روسیه شد
- توضیحات
- منتشر شده در جمعه, 03 مرداد 1393 12:10
آذوح: آنگلا مرکل صدراعظم آلمان خواستار تشدید سریع فشارهای بینالمللی بر روسیه شد. وی مسکو را متهم کرد برای توضیح سریع دلایل سقوط هواپیمای مالزیایی در شرق اوکراین هیچ علاقهای نشان نمیدهد.
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان ضمن پشتیبانی از تصمیم روز گذشته وزیران خارجه اتحادیه اروپا خواستار تشدید تحریمهای اقتصادی این اتحادیه علیه مسکو شد.
وزیران خارجه اتحادیه اروپا روز سهشنبه تصویب کردند که در زمینه تصمیمگیری برای تشدید تحریمها علیه روسیه تسریع به عمل آید.
گئورگ اشترایتر، معاون سخنگوی دولت آلمان روز چهارشنبه (۲۳ ژوئيه، اول مرداد) در برلین به خبرنگاران گفت: «دلیل اصرار صدراعظم آلمان برای اعمال تحریمهای اقتصادی فوری علیه روسیه این است که مسکو هیچ علاقهای به توضیح دلایل سقوط هواپیمای خطوط هوائی مالزی نشان نمیدهد.»
اشترایتر به نقل از دفتر صدراعظمی افزود: «حتی در تازهترین اظهاراتی هم که ما از مسکو میشنویم، نشانی از علاقمندی به توضیح دلایل این فاجعه دیده نمیشود.»
او همچنین گفت که روسیه علاوه بر این هیچ تلاش موثری برای تاثیرگذاری بر گروههای مسلح طرفدار خود که بعضا به وسیله همکاران پرسابقه سرویسهای مخفی روسیه هدایت میشوند، نمیکند.»
همزمان، سخنگوی وزارتخارجه آلمان روسیه را با لحنی تندتر مورد انتقاد قرار داد. وی گفت:«روسیه تاکنون وعدههای زیادی داده، اما به آنها عمل نکرده است. اکنون دیگر بس است. پیام روشن ما به مسکو این است: اینگونه نمیشود ادامه داد.»
کمیسیون اروپا قرار است تا فردا پنجشنبه (۲۴ ژوئيه/ دوم مرداد) پیشنهادهایی را در زمینه محدود ساختن حضور روسیه در بازارهای مالی، تسلیحات، کالاهای قابل استفاده در بخش نظامی و غیرنظامی و صنایع حساس از جمله انرژی ارائه دهد.
صدراعظم آلمان ضمن استقبال از این تصمیم معتقد است که سفیران اتحادیه اروپا نباید به بحث درباره این فهرست قانع شوند، بلکه روز پنجشنبه تحریمهایی را علیه مسکو اعمال کنند.
خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی دولت آلمان نوشته است که خانم مرکل حتی برای تشکیل یک اجلاس اضطراری اتحادیه اروپا آماده است.
قراردادهای نظامی بریتانیا با روسیه
وزیران خارجه اتحادیه اروپا هنوز درباره اعمال تحریمهای بیشتر علیه روسیه به توافق نرسیدهاند. همزمان کمیسیون تحقیق پارلمان بریتانیا در ارتباط با صادرات نظامی این کشور به روسیه اعلام کرده که هنوز ۲۵۰ قرارداد تصویب شده در بریتانیا برای صدور کالاهایی به روسیه وجود دارند که باید زیر نظارت دولت انجام شوند.
این اقدام دولت بریتانیا با گفتههای فیلیپ هاموند، وزیر خارجه این کشور در نشست وزیران خارجه ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا در تضاد است. هاموند روز سهشنبه (۲۲ ژوییه / ۳۱ تیر) در نشست وزیران خارجه از تحریم صادرات سلاح و تجهیزات نظامی به روسیه دفاع کرد.
ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه پیشین بریتانیا نیز در ماه مه سال جاری میلادی گفته بود که فروش سلاحها و تجهیزات نظامی بریتانیا به روسیه، که بتوانند توسط جداییطلبان هوادار روسیه در شرق اوکراین مورد استفاده قرار گیرند، قطع خواهد شد.
اکنون اما مشخص شده که این کشور از آن زمان تاکنون هیچ یک از قراردادهای تصویب شده برای صدور کالاهای نظامی خود به روسیه را لغو نکرده است.
به این ترتیب بریتانیا همچنان به فروش تفنگهای ویژهی تکتیراندازان، دستگاههای دید شبانه، جلیتقههای ویژه تانک و وسایل ارتباطات نظامی به روسیه ادامه میدهد. این تجهیزات میتوانند به راحتی در اختیار جداییطلبان هوادار روسیه در شرق اوکراین قرار گیرند.
نشست بینتیجه وزیران خارجه اتحادیه اروپا
نشست وزیران خارجه ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا در روز سهشنبه (۲۲ ژوییه / ۳۱ تیر) بدون چشمانداز مشخصی در رابطه با تحریم روسیه به پایان رسید.
وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا روسیه را در رابطه با سقوط هواپیمای مسافربری مقصر میدانند. آنها اما برای اتخاذ تحریمهای تازه علیه این کشور همنظر نیستند و در این نشست حتی در زمینه تحریم فروش سلاح و جنگافزار به روسیه نیز به توافق نرسیدند.
موافقان تحریم تسلیحاتی روسیه
در ابتدا وزیرتم خارجه دو کشور سوئد و اتریش موافقان اصلی تحریم نظامی روسیه در اتحادیه اروپا بودند. سباستیان کورتس، وزیر خارجه اتریش، بر این نظر است که اکنون دیگر بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا به صف این تحریمها پیوستهاند.
کارل بیلدت، وزیر خارجه سوئد نیز در این باره گفته است: «به سختی میتوان از صدور سلاح به روسیه پشتیبانی کرد.»
فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان خواستار شدت بخشیدن به اقدامات علیه روسیه است. او در این باره گفت: «ما از همه اقدامات دیپلماتیک برای کاهش بحران استفاده میکنیم، اما ضروری است که این اقدامات با وسایل فشار نیز همراه شوند.»
مهمترین موافق تحریم نظامی روسیه اما آمریکا است. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره گفت: «ما فکر میکنیم هیچ کشوری نباید سلاح در اختیار روسیه قرار دهد.»
فیلیپ هاموند، وزیر خارجه بریتانیا و همتای لهستانی وی رادوسلاو سیکورسکی، در نشست وزیران خارجه ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا خواستار برخورد شدید با روسیه بودند.
برخورد بریتانیا و فرانسه در ارتباط با تحریم روسیه
دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا نیز پیشتر به شدت به فرانسه انتقاد کرده بود، زیرا این کشور همچنان بر فروش سلاح و تجهیزات نظامی به روسیه تاکید میورزد. کامرون گفته بود که بریتانیا حتی فکرش را هم نمیتواند بکند که چنین قرارداد نظامیای با روسیه ببندد.
بحث تحریم روسیه در اتحادیه اروپا در حالی صورت میگیرد که فرانسه بیش از دیگر کشورهای عضو این اتحادیه با تحریم نظامی روسیه مخالف است. این کشور بر فروش دو ناو جنگی خود به روسیه به قیمت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو پافشاری میورزد.
این قرارداد نظامی میان دو کشور در سال ۲۰۱۱ بسته شده است. یکی از این دو کشتی آماده شده و قرار است در ماه اکتبر به روسیه تحویل داده شود و کشتی دوم هنوز در مراحل اولیه ساخت است.
مقامات فرانسه همچنین اعلام کردهاند که روسیه بههیچ وجه نمیتواند دو ناو جنگی را در اختیار جداییطلبان هوادار خود در شرق اوکراین قرار دهد.
فرانسوا اولاند، رئیسجمهوری فرانسه نیز در همین مورد گفته است که کشورش به تعهدات خود نسبت به فروش دو ناو به روسیه پایبند خواهد بود. او در ادامه گفته است که فرانسه متعهد شده در صورت وفادار نبودن به تعهدات خود ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون یورو به روسیه بپردازد.