کشته شدن بیش از ۵۰۰ نفر در درگیریهای مخالفان حکومت سوریه
- توضیحات
- منتشر شده در شنبه, 21 دی 1392 02:20
آذوح: جنگ بین نیروهای مخالف حکومت سوریه در یک هفته بیش از ۵۰۰ کشته بر جای گذاشته است.
بهگزارش خبرگزاری فرانسه، در یک هفته اخیر شمال سوریه که بخش بزرگی از آن از کنترل حکومت بشار اسد خارج شده، صحنه نبردهای خونین میان شورشیان است.
بیشتر این شورشیان را جهادگرایان اسلامی و گروه “حکومت اسلامی عراق و شام” (داعش) تشکیل میدهند.
این درگیریهای نظامی تاکنون بیش از ۵۰۰ نفر از طرفهای درگیری را به کام مرگ کشیده است.
دیدبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد: “۴۸۲ نفر، شامل ۲۴۰ نفر از گروههای شورشی، ۱۵۷ نفر از گروه “حکومت اسلامی عراق و شام” و ۸۵ غیرنظامی، در این درگیریها کشته شدهاند.”
گروه “حکومت اسلامی عراق و شام” (داعش) پنج تا شش هزار جنگجو و مخالفانش ۱۰ برابر آن نیرو دارند
دیدبان حقوق بشر سوریه همچنین گفت بهطور قطع دهها نفر دیگر در این نبردهای خونین کشته شدهاند اما این نهاد قادر نیست جزئیات آن را مستند کند.
امروز، جمعه ۲۰ دیماه (۱۰ ژانویه) شورشیان موفق شدند به پیشروی خود در حومه حلب و ادلب، منطقهای که در آن نیروهای “حکومت اسلامی عراق و شام” ضعیف هستند، ادامه دهند.
در همین حال گروه “حکومت اسلامی عراق و شام” نیز از ماهها پیش کنترل شهر رقه در شمال سوریه را در دست دارد.
بهگفته ناظران، این گروه پنج تا شش هزار جنگجو و مخالفانش ۱۰ برابر آن نیرو دارند.
چارلز لیستر، کارشناس در مرکز بروکینگز دوحه، میگوید: “اگر بخواهیم نیروهای کنونی این گروهها را در نظر بگیریم، بسیار بعید است که «حکومت اسلامی عراق و شام» بتواند پیروز شود اما مخالفان آنها نمیتوانند این گروه را از سوریه بیرون کنند.”
“حکومت اسلامی عراق و شام” (داعش) یکی از گروههای شورشی فعال در عراق و سوریه است که در اوایل سالهای جنگ عراق بنیاد گذاشته شد. این گروه در سال ۲۰۰۴ متعهد به وفاداری و حمایت از القاعده شد و بهعنوان القاعده عراق مشهور گردید.
چارلز لیستر میافزاید: “این گروه عملیات خود را بهشکل مستقلتر و گاه در مخالفت با گروههای شورشی دیگر ادامه خواهد داد. اما خطری که ممکن است رخ دهد این است که کارزاری از جنایت و حمله علیه افراد و گروههای مربوط به مخالفان و ارتش آزاد سوریه آغاز شود.”
همزمان با این درگیریها، تظاهرات مخالفان امروز نیز همچون آغاز جنبش علیه رژیم بشار اسد در سال ۲۰۱۱، از سر گرفته شد.
در حالی که جنگ خونین در سوریه همچنان ادامه دارد، ۱۱ کشور پشتیبان مخالفان معتدل حکومت بشار اسد فشارهای خود بر این اپوزیسیون را بیشتر میکنند تا آنها را به شرکت در کنفرانس صلح سوریه متقاعد کنند.
۱۱کشور پشتیبان مخالفان معتدل حکومت بشار اسد فشارهای خود بر این اپوزیسیون را بیشتر میکنند تا آنها را به شرکت در کنفرانس صلح سوریه متقاعد کنند
کنفرانس صلح سوریه، موسوم به کنفرانس ژنو ـ ۲ قرار است در روز ۲۲ ژانویه برگزار شود.
لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه این هفته گفت: “ما فکر میکنیم کنفرانس ژنو ـ ۲ به شرطی که دستور آن رعایت شود مورد نیاز است. ما از آنها میخواهیم برای شرکت در این کنفرانس تلاش به خرج دهند.”
فابیوس مخالفان معتدل حکومت اسد و وزیران امور خارجه کشورهای پشتیبان آنها را دعوت کرده است که روز یکشنبه در پاریس در اینباره بهگفتوگو بنشینند.
نشست این هفته ائتلاف ملی سوریه (CNS) در استانبول نیز نشان از اختلاف نظر عمیق در این مورد داشت و این ائتلاف تصمیم نهایی خود را به روز ۱۷ ژانویه موکول کرد.
گروههای اصلی جنگجویان شورشی مخالفان سیاسی در تبعید از هر گونه مذاکره با رژیم و شورای ملی سوریه پرهیز میدهند، نیروهای اصلی تشکیلدهنده ائتلاف نیز پیش از این مخالفت خود را با شرکت در کنفرانس ژنو ـ ۲ اعلام کرده و شرط برکناری بشار اسد از قدرت را پیش کشیدهاند.
در دیدار روز یکشنبه “دوستان سوریه” در پاریس افزون بر ائتلاف ملی سوریه، آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ترکیه، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، مصر و اردن نیز شرکت دارند.
آمریکا و روسیه، مبتکران کنفرانس ژنو ـ ۲ نیز قرار است فردای آن روز در پاریس درباره سوریه گفتوگو کنند.