احتمال تعلیق صادرات سلاح از بریتانیا به اسرائیل

آذوح: اگر درگیری‌ها در غزه پایان نیابد، دولت بریتانیا ارسال سلاح به اسرائیل را متوقف می‌کند. این تصمیم به دنبال نگرانی‌های ناشی از استفاده سلاح‌های ساخت بریتانیا  توسط اسراییل گرفته شده است.
مجوزهای صادرات سلاح ۴۲ میلیون پوند ارزش دارند واز سال ۲۰۱۰ به ۱۳۱ تولیدکننده تجهیزات نظامی انگلیسی اعطا شده‌اند.
به گزارش روزنامه «گاردین»، وزارت بازرگانی بریتانیا می‌گوید نتایج یک بررسی نشان می‌دهد ۱۲ مورد از مجوزهای صادرات قطعات نظامی به اسرائیل، شامل قطعاتی بوده که در حمله اسرائیل به غزه به کار رفته است.
این مجوزها شامل صدور رادارهای نظامی، هواپیماهای جنگی و تانک‌ است.
وینس کیبل، وزیر بازرگانی گفته است: «ما از آتش بس اخیر در غزه استقبال می‌کنیم و امیدواریم این روند به صلح ختم شود. گرچه دولت بریتانیا نتوانسته روشن کند که‌ آیا تمام معیارهای صدور مجوز صادرات رعایت شده‌اند یا نه. به دلیل روشن نبودن این مساله، ما تصمیم گرفته‌ایم مجوزهای صادرات را با توجه به امکان از سرگیری جنگ معلق کنیم
او افزود: «هیچ مجوز تازه‌ای برای صدور تجهیزاتی که ممکن است مورد استفاده نیروهای اسرائیلی قرار بگیرد در طول این دوره صادر نشده و این رویکرد پیشگیرانه تا زمانی که مشخص شود آتش بس ادامه می‌یابد یا نه، ادامه خواهد یافت
تعلیق صادرات، پس از دوره‌ای طولانی درگیری شدید در داخل دولت صورت گرفته است. دیوید کامرون، نخست وزیر و وزیر امور خارجه، فیلیپ هاموند، در برابر تقاضای کیبل و نیک کلگ، معاون نخست وزیر، برای تعلیق فوری صادرات مقاومت کرده‌اند.
توافق دشوار با محافظه‌کاران
بی میلی محافظه کاران به اتخاذ موضعی شدید در برابر صادرات سلاح در حالی است که  توبیاس الوود، معاون وزیر امور خارجه بریتانیا، توصیه کرده است حداقل  فروش برخی سلاح‌ها  به اسرائیل باید متوقف شود. توصیه این مقام ارشد در وزارت امور خارجه، خشم بسیاری از چهره‌ها در دولت ائتلافی بریتانیا را برانگیخته است.
این تعداد از مجوزها به ارزش۴۲ میلیون پوند که از سال ۲۰۱۰ به ۱۳۱ تولیدکننده تجهیزات نظامی انگلیسی اعطا شده‌اند، شامل هواپیماهای بدون سرنشین، رادارهای نظامی و وسائل نقلیه زره پوش می‌شوند. بخش عمده این مجوزها البته مربوط به نرم‌افزارهای رمزنگاری و تجهیزات ارتباطی نظامی است.
اطلاعاتی که ماه گذشته توسط کمیته کنترل صدور سلاح‌های جنگی در مجلس عوام بریتانیا منتشر شد، نشان می‌دهد که یکی از این مجوزهای صادر شده مربوط به جنگنده‌های هوا به زمین ساخت مشترک بریتانیا و آمریکاست که قرار بود از سال ۲۰۱۶ به اسرائیل وارد و نخستین هواپیمای آن از سال ۲۰۱۸ به کار گرفته شود.
فعالان عرصه کنترل سلاح می‌گویند که به دو شرکت‌ بریتانیایی شامل «یو وی انجینز»، اجازه داده شده که تجهیزاتی برای هواپیماهای بدون سرنشین «هرمس» صادر کنند که این هواپیما در درگیری‌های اخیر غزه نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
سخنگوی حزب «لیبرال دموکرات‌» بریتانیا گفته است: «این‌که در دولت ائتلافی  دیدگاه‌های مختلفی دراین زمینه وجود دارد، چیز پنهانی نیست. نیک کلگ (رهبر حزب لیبرال دمکرات) و وینس کیبل آشکارا می‌خواستند که صدور سلاح به اسرائیل به دلیل درگیری‌های غزه متوقف شود. توافق با محافظه کاران به سختی حاصل شده است و لیرال دموکرات‌ها زمان زیادی را در تلاش برای رسیدن به این توافق صرف کرده‌اند
او همچنین گفت: «آنچه مشخص است این است که ما توافق کرده‌ایم که اگر آتش بس جاری در غزه ادامه نیابد – که امیدوارم این طور نشود- آنگاه تعلیق فوری مجوزهای صادرات سلاح به اسرائیل اجرا خواهد شد.»
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn