حملات‌ هوایی آمریکا عليه داعش در نزدیکی اربیل و سد موصل

آذوح: فرماندهی عملیات نظامی آمریکا، شامگاه شنبه16-8-2014 اعلام کرد، جنگنده‌های این کشور چندین خودرو و نفربر شبه ‌نظامیان گروه دولت اسلامی موسوم به "داعش" را در اطراف سد موصل و در نزدیکی شهر اربیل مرکز اقلیم کردستان عراق هدف قرار داده‌اند.
این در حالی است نیروهای پیشمرگه کرد نیز برای بازپس ‌گیری سد موصل حمله گسترده ای را علیه داعش آغاز کرده اند.
سد موصل که بزرگترین سد در عراق است ماه جاری پس از درگیری چند روزه به کنترل نیروهای داعش درآمد. کنترل این سد بزرگ این امکان را به گروه داعش می دهد که آب و برق دیگر شمار زیادی از مناطق عراق را قطع کنند. همچنین تخریب سد می تواند یک سوم شهرهای بزرگ عراق را غرق کند.
عملیات برای بازپس ‌گیری سد موصل در شمال عراق، از شامگاه جمعه آغاز شد. در این عملیات جت‌های جنگنده اف 18 آمریکا به همراه هواپیماهای بدون خلبان این کشور خودروهای شبه‌ نظامیان را در اطراف این سد بمباران کردند.
این اولین عملیات نظامی هوایی آمریکا در عراق پس از خروج نیروهای این کشور در سال 2011 به شمار می رود. آمریکا اعلام کرده که این حملات با هدف حمایت از شهروندان، دیپلمات ها و نظامیان آمریکایی موجود در اربیل پایتخت اقلیم کردستان عراق و جلوگیری از نسل کشی اقلیت های ایزدی و مسیخی صورت می گیرد؟
فرماندهی عملیات آمریکا اعلام کرد روز شنبه 9 حمله هوایی در حوالی سد موصل و اربیل توسط جنگنده‌های آمریکایی صورت گرفت و طی آن 4 خودرو نفربر، 7 خودرو مسلح، 2 نفربر از نوع "هم وی" و یک خودروی زرهی متعلق به داعش منهدم شد.
طبق این گزارش جت های آمریکایی و هواپیماهی بدون سرنشین این کشور که در عملیات نظامی شمال عراق شرکت کرده اند، همه سالم به پایگاههای خود باز گشتند.
تصرف موصل دومین شهر بزرگ عراق و پیشروی این گروه در شمال این کشور، تاکنون به آواره شدن هزاران نفر و کشته شدن صدها تن منجر شده است.
داعش مناطق وسیعی از شمال عراق و سوریه را تصرف کرده و در این مناطق برپایی خلافت اسلامی اعلام کرده است.
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn