وزیران کرد به کابینه عراق بازگشتند
- توضیحات
- منتشر شده در چهارشنبه, 29 مرداد 1393 14:36
آذوح: روز چهارشنبه، ۲۹ مرداد (۲۰ اوت)، هشیار زیباری، وزیر امور خارجه عراق و یکی از اعضای کرد کابینه این کشور، گفت که وزیران کرد که در اعتراض به مواضع نوری مالکی، نخست وزیر، جلسات هیات دولت را تحریم کرده بودند بار دیگر در این جلسات شرکت خواهند کرد.
وزیران کرد دولت عراق در ماه ژوئن و در پی تصرف چند شهر عراق توسط نیروهای داعش همکاری خود با آقای مالکی را قطع کردند.
در حالی که نیروهای دولتی از برابر نفرات داعش گریخته بودند، نیروهای دولت خودگردان اقلیم کردستان عراق در برابر پیشروی داعش در بخش های شمالی این کشور به مقاومت پرداخت. کردها پس از تسلط بر کرکوک گفتند که این استان را بخشی از اقلیم کردستان میدانند.
در آن زمان، آقای مالکی کردها را متهم کرد که به "تروریستها" پناه دادهاند. وی همچنین اظهارات مقامات اقلیم کردستان در مورد الحاق کرکوک به این سرزمین را مورد انتقاد شدید قرار داد.
در واکنش به این اظهارات، وزیران کرد دولت تصمیم گرفتند از همکاری با نخست وزیر خودداری ورزند.
زیباری از جمله وزیران ارشد کرد عضو کابینه مالکی بوده است
ده روز پیش، رئیس جمهور جدید عراق حکم انتصاب حیدر عبادی، نایب رئیس مجلس را به سمت نخست وزیری صادر کرد اما آقای مالکی این اقدام را مغایر قانون اساسی دانست و گفت که از رئیس جمهوری به دادگاه قانون اساسی شکایت کرده است.
وی گفت که تا صدور رای دادگاه، همچنان خود را نخست وزیر عراق می داند و با انتقاد از حکم رئیس جمهور، گفت چنین اقدامات غیرقانونی "باعث نا امنی" در عراق میشود.
در حالیکه بسیاری از رهبران کرد و حتی گروهی از شخصیتهای متنفذ شیعه در عراق، و همچنین برخی دولتهای غربی، صراحتا یا تلویحا خواستار کنارهگیری آقای مالکی بودند، وی سرانجام اعلام کرد که دستور رئیس جمهوری را اجرا خواهد کرد.
در حال حاضر، وظیفه اصلی حیدر عبادی جلب همکاری تشکلها و شخصیتهای مختلف جهت کسب اکثریت لازم برای تشکیل دولت ائتلافی جدید است.
مقامات غربی تاکید داشتهاند که دولت جدید باید دولتی "فراگیر" باشد به نحوی که بتواند حمایت و وفاداری تمامی گروههای قومی و مذهبی عراق را جلب کند. آنان چنین دولتی را برای جلوگیری از تجزیه عراق لازم دانستهاند.
برخی از منتقدان نوری مالکی او را به خودکامگی متهم کرده و گفتهاند که سیاستهای دولت او، که شیعیان رهبری آن را در دست داشتند، عامل گسترش فساد و ایجاد تفرقه در میان اقوام مختلف عراق شد و زمینه ظهور داعش را فراهم کرد.
گروه داعش در حال حاضر بخشهایی از خاک عراق و سوریه را تحت تسلط خود دارد و در این مناطق "دولت اسلامی" ایجاد کرده و ابوبکر البغدادی را به عنوان خلیفه و رهبر مسلمانان جهان، در راس این دولت قرار داده است.
در حال حاضر، دولتهای آمریکا، بریتانیا و فرانسه اقداماتی را در جهت کمک به چند هزار آواره جنگ عراق به اجرا گذاشتهاند و نیروی هوایی آمریکا از پیشمرگههای کرد عراقی در جنگ با نفرات دولت اسلامی حمایت نظامی به عمل میآورد.