رهبر استقلال طلبان اسکاتلند برنده آخرین مناظره تلویزیونی

آذوح: دومین و آخرین مناظره تلویزیونی رفراندوم استقلال اسکاتلند از بریتانیا دیشب (دوشنبه ۲۵ اوت، سوم شهریور) از شبکه‌ بی‌بی‌سی اسکاتلند و کانال دو بی‌بی‌سی پخش شد و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد الکس سموند، رهبر استقلال‌طلبان اسکاتلند با اختلاف زیادی برنده این دور از مناظره شده است.
در این مناظره پرحرارت الکس سموند وزیر اول دولت محلی اسکاتلند به عنوان موافق استقلال رو در روی آلیستر دارلینگ نماینده ادینبورو (پایتخت اسکاتلند) در پارلمان بریتانیا و رهبر جنبش "با هم بودن بهتر است" قرار گرفت.
از مهمترین مسائلی که در بحث استقلال اسکاتلند از بریتانیا مطرح است، واحد پول، نفت دریای شمال، نظام بهداشت و درمان (که با نظام بهداشت و درمان بریتانیا مشترک است)، مالیات و سلاح‌های هسته‌ای است.
الکس سموند رهبر حزب ملی اسکاتلند و آلیستر دارلینگ عضو حزب کارگر و وزیر سابق دارایی بریتانیا است.
الکس سموند، آلیستر دارلینگ را متهم کرد که آلت دست حزب محافظه‌کار بریتانیا شده و این رویکرد کودکان اسکاتلندی را به دام فقر می‌اندازد.
آلیستر دارلینگ با رد این اتهام بر این پافشاری کرد که موافقان استقلال برای واحد پول اسکاتلند مستقل راه حلی ندارند.
پس از مناظره اول، نظر سنجی‌ها نشان می‌داد آلیستر دارلینگ برنده مناظره بوده است.
یکی از مهمترین دلایل موفقیت او در مناظره اول این بود که مسئله واحد پول اسکاتلند مستقل را پیش کشید و از الکس سموند پرسید اگر بریتانیا با واحد پول مشترک موافقت نکند، چه راه حلی را در نظر دارد.
الکس سموند جواب روشنی برای این سوال نداشت.
اما در مناظره دیشب سموند به این سوال پاسخ داد و گفت نه تنها یک راه حل، بلکه سه راه حل برای این مسئله وجود دارد اما اینکه کدام راه حل مناسب‌ترین است زمانی مشخص خواهد شد که مردم اسکاتلند به استقلال رای داده باشند.
الکس سموند بر خطر خصوصی کردن نظام بهداشت و درمان تاکید کرد
در این مناظره نود دقیقه‌ای ابتدا الکس سموند صحبت کرد و بعد آلیستر دارلینگ، بعد درباره چهار موضوع اصلی با یکدیگر بحث کردند و به سوالات حاضران جواب دادند.
چهار موضوع کلی اقتصاد، مسائل داخلی اسکاتلند مستقل، جایگاه اسکاتلند مستقل در دنیا و آینده این کشور پس از استقلال بود.
هر دو نفر هشت دقیقه فرصت داشتند تا نظرات طرف مقابل را به چالش بکشند.
الکس سموند با انتقاد شدید از سیاست‌های دولت بریتانیا در کاستن از خدمات عمومی گفت این سیاست‌ها بیش از صد هزار کودک و معلول اسکاتلندی را به فقر کشانده است.
دولت فعلی بریتانیا ائتلافی از احزاب محافظه‌کار و لیبرال دموکرات است اما سیاست‌های این دولت از جمله کاهش شدید خدمات و هزینه‌های عمومی در راستای سیاست‌های حزب محافظه‌کار دیده می‌شود که نارضایتی و مخالفت بسیاری را ایجاد کرده است.
الکس سموند همچنین از آلیستر دارلینگ پرسید آیا احزاب طرفدار اتحاد می‌توانند سه راه حل برای افزایش اشتغال به پارلمان اسکاتلند ارائه کنند یا نه.
آلیستر دارلینگ در پاسخ گفت او بعنوان عضو حزب کارگر از سیاست‌های دولت فعلی در کاستن از کمک‌های رفاهی دولت حمایت نمی‌کند.
اما او تاکید کرد که با توجه افزایش سن جمعیت اسکاتلند، نیاز به این خدمات رو به افزایش است و بهتر است برای تامین نیازهای این جمعیت سالمند، به کل بریتانیا وابسته بود نه فقط به خود اسکاتلند.
آلیستر دارلینگ به رقیب خود گفت "اگر فکر می‌کند همه چیز درست پیش خواهد رفت قمار بزرگی می‌کند."
او همچنین گفت مشترک بودن واحد پول بریتانیا و اسکاتلند مستقل اتفاق خوبی نیست چون در آن صورت یک کشور خارجی برای سیاست‌های مالی اسکاتلند تصمیم خواهد گرفت.
اما الکس سموند معتقد بود بریتانیا مانع از یکی ماندن واحد پول نخواهد شد چون اگر اسکاتلند از دارایی‌های بانک انگلستان محروم شود، این بانک دیگر نمی‌تواند برای پرداخت بدهی‌هایش، روی اسکاتلند حساب کند.
آلیستر دارلینگ وابسته کردن آینده اسکاتلند به نفت شمال را خطرناک خواند
آقای سموند عقیده دارد در نهایت برای اینکه اسکاتلند سهمی از بدهی‌ها را بعهده بگیرد بریتانیا با واحد پول مشترک موافقت خواهد کرد.
آلیستر دارلینگ پاسخ داد اگر ما به دنیا اعلام کنیم ما اسکاتلند مستقل هستیم و بدهی‌های خود را بازپرداخت نکردیم دیگر کشوری حاضر نخواهد شد به ما قرض بدهد.
الکس سموند در نهایت بر این تاکید کرد که لحظه مناسب برای اسکاتلند فرا رسیده، لحظه‌ای که مردم این کشور سرنوشت خود را به دست بگیرند، برای جامعه‌ای بهتر و عادلانه‌تر.
پیام آلیستر دارلینگ این بود که چنین تصمیمی نسل‌های بعد را تحت تاثیر قرار خواهد داد و راه بازگشتی وجود ندارد. او تاکید کرد تکیه بر ذخایر نفت شمال تکیه‌گاهی ناپایدار است و با اتمام این ذخایر اسکاتلند با مشکل مواجه خواهد شد.
ناظران معتقدند بر خلاف مناظره اول که آلیستر دارلینگ برنده بود، در مناظره دیشب او عصبی و نا آماده به نظر می‌رسید اما الکس سموند با اعتماد به نفس و آمادگی بیشتر، مناظره دوم را به نفع خود تمام کرد.
نظر سنجی پس از مناظره نشان می‌دهد که آقای سموند عملکرد بسیار موثری داشته و ۷۱ درصد از نظردهندگان گفته‌اند الکس سموند برنده دور دوم مناظره بوده است.
همه‌پرسی برای استقلال اسکاتلند، پنج شنبه ۱۸ سپتامبر (۲۷ شهریور) برگزار خواهد شد.
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn