داعش سر دومین خبرنگار آمریکایی را نیز برید
- توضیحات
- منتشر شده در چهارشنبه, 12 شهریور 1393 14:20
آذوح: گروه دولت اسلامی موسوم به داعش، فیلمی منتشر کرده که در آن جدا کردن سر «استیون سوتلوف» خبرنگار آمریکایی را به تصویر کشیده است.
این فیلم حدود دو هفته پس از آن منتشر می شود که داعش فیلم جدا کردن جیمز فولی دیگر خبرنگار آمریکایی را به عنوان هشداری برای باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا منتشر کرده بود.
فیلم جدید به عنوان دومین هشدار برای اوباما منتشر شده است.
در فیلم جدید، فردی نقابدار و چاقو به دست که اقدام به جدا کردن «استیون سوتلوف»، تهدید به کشتن «دیوید هاینز» می کند. او از دولت ها می خواهد از ائتلاف «شرور» علیه دولت اسلامی، دور شوند.
در این فیلم، همچون فیلم گذشته، قربانی لباس نارنجی رنگ زندان به تن دارد و در صحرایی روی زانو نشسته است. هنوز مشخص نیست محل قتل «استیون سوتلوف» کجا است.
در این فیلم ویدیویی «استیون سوتلوف» می گوید: «من مطمئنم در این لحظه که جلوی شما ظاهر شده ام، می دانید که من چه کسی هستم.
آقای اوباما، برنامه سیاست دخالت شما در عراق، برای این بود که جان شهروندان آمریکایی را نجات دهید. چرا من به خاطر دخالت شما باید این هزینه را پرداخت کنم؟»
«استیون سوتلوف» 31 ساله خبرنگار آمریکایی است که در شماری از روزنامه ها و مجالات این کشور از جمله فارین پالیسی کار می کرد.
«استیون سوتلوف» حدود 12 ماه پیش در شهر حلب سوریه ربوده شد. اما خبر ربوده شدن او مخفی می ماند.
در فیلم کشتن جیمز فولی، قاتل عضو داعش، تهدید به کشتن «استیون سوتلوف» می کند.
هفته گذشته مادر این خبرنگار در پیامی به ابو بکر بغدادی رهبر گروه داعش از او می خواهد فرزندش را آزاد کند. این پیام در روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز منتشر شده است. او گفته بود: «آقای ابو بکر البغدادی القرشی الحسینی خلیفه دولت اسلامی، من شرلی سوتلوف هستم، فرزندم استیون دست شما است.»
او می افزاید: «شما خلیفه هستیم، می توانید عفو صادر کنید. از شما خواهش می کنم فرزندم را آزاد کنید. از شما می خواهم فرزندم را به خاطر اقدام هایی که در آن ها دخیل نبوده نکشید.»
ایالات متحده آمریکا هنوز صحت ویدیو را تایید نکرده است. کاخ سفید آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد که در صحت ویدیو تحقیق خواهد کرد. جین ساکی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم در کنفرانسی خبری گفت واشینگتن هنوز نمی تواند صحت ویدیوی منتشر را تایید کند و کارشناسان تحقیقات خود را در این زمینه آغاز خواهند کرد.
گروه داعش از حدود دو ماه پیش، طی عملیاتی، مناطق وسیعی از شمال عراق را تصرف کرد. این گروه در مناطق تحت تصرف خود در عراق و سوریه، برپایی خلافت اسلامی اعلام کرد.
داعش درهفته های اخیر حرکت به مناطق تحت کنترل کردها را آغاز کرد. آمریکا اعلام کرد برای حمایت از منافع خود و جان شهروندان، دیپلمات ها و مستشاران نظامی آمریکایی در اربیل و جلوگیری از نسل کشی اقلیت های ایزدی و مسیحی، اقدام به بمباران محدود مواضع داعش می کند.
روز دوشنبه هم باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا به کنگره ابلاغ کرد که مجوز حملات هوایی هدفدار به مواضع داعش را برای رساندن کمک های انسانی به شهر محاصره شده آمرلی صادر کرده است.
با کمک حملات هوایی آمریکا، نیروهای ارتش عراق، شبه نظامیان شیعه و پیشمرگه های کرد، موفق شدند به دو ماه محاصره آمرلی توسط داعش پایان دهند و کنترل شهر سلیمان بیک را از این گروه تندرو باز پس گیرند.
شماری از کشورهای اروپایی از جمله بریتانیا، به جمع کشورهایی پیوستند که به نیروهای عراقی برای مقابله با داعش، اسلحه می فرستند.
العربیه