توافق دولت و شورشیان اوکراین بر سر ایجاد منطقه حائل
- توضیحات
- منتشر شده در یکشنبه, 30 شهریور 1393 16:15
آذوح: دولت اوکراین و شورشیان جداییطلب طرفدار روسیه بر سر ایجاد منطقهای حائل در شرق این کشور به توافق دست یافتند. قرار شد که هواپیماها و پهپادها مجاز به پرواز بر فراز این منطقه نباشند.
مذاکرات صلح در مینسک
توافق دولت اوکراین و جداییطلبان طرفدار روسیه بر سر ایجاد منطقهای غیر نظامی در شرق اوکراین در دیدار نمایندگان دو طرف در مینسک، پایتخت بلاروس به دست آمد.
به گفته لئونید کوچما، رئيسجمهور پیشین اوکراین، هر دو طرف باید دست کم تا ۱۵ کیلومتری این منطقه سلاحهای سنگین را خارج سازند. او گفت: «به این ترتیب منطقه امنی به وسعت ۳۰ کیلومتر بهدست خواهد آمد.»
قرار است منطقه حائل تحت نظارت سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSZE) ایجاد شود. دو طرف درگیر همچنین قرار گذاشتند که سلاحهای سنگین در منطقه حائل بهکار گرفته نشود و هواپیماها و پهپادها (هواپیماهای بدون سرنشین) نیز مجاز به پرواز بر فراز این منطقه نباشند. تنها پهپادهای شناسایی سازمان امنیت و همکاری اروپا مجاز به پرواز در آسمان منطقه حائل خواهند بود.
کوچما که نمایندگی دولت کییف در دیدار گروه تماس در مینسک را بر عهده داشت گفت، اعزام گروههای مسلح و ارسال تجهیزات نظامی به این منطقه ممنوع خواهد بود. به علاوه، همه نیروهای خارجی باید از کشور خارج شوند.
در این گفتوگوی هفتساعته نمایندگان کییف، مسکو، جداییطلبان و سازمان امنیت و همکاری اروپا شرکت داشتند. دو طرف درگیر برنامهای عملیاتی برای صلح را امضا کردند که باید طی ۲۴ ساعت به اجرا در آید. میخائیل زورابف، سفیر روسیه در کییف از کاهش تنشها در منازعه اوکراین خبر داده است.
در اوایل سپتامبر سال جاری (۲۰۱۴) دو طرف بر سر آتشبس در شرق اوکراین به توافق رسیدند؛ آتشبسی که شکننده باقی ماند. روز جمعه (۱۹ سپتامبر) نیز مقامهای مسئول شرق اوکراین و ارتش باز هم از شماری کشته در درگیریها خبر دادند. (بیشتر بخوانید: مخالفت سیاستمداران اوکراینی با امتیازات ویژه برای جداییطلبان)
ایگور پلوتنیتسکی، از رهبران شورشیان اوکراین میگوید، هدف از ایجاد منطقه حائل فراهم آوردن "امنیت کامل" است. او افزود، در این مذاکرات در مورد وضعیت لوهاسنک و دونتسک که در اختیار شورشیان است تبادل نظر نشد. شورشیان استقلال کامل این منطقه را میخواهند ولی دولت مرکزی با آن مخالفت میکند.
پترو پوروشنکو، رئیسجمهور اوکراین به مناطق تحت کنترل جداییطلبان برای سه سال "خودمختاری ویژه" اعطا کرده است. پارلمان اوکراین در کییف روز سهشنبه (۱۶ سپتامبر) قانونی تصویب کرد که در آن برای دونتسک و لوهانسک شرایط ویژه در نظر گرفته شده است. اضافه بر این، قرار شد که در این مناطق انتخابات محلی برای انتخاب مقامهای مسئول برگزار شود.
ورود سومین کاروان کمکی روسیه
سومین کاروان امدادی روسیه وارد دونتسک شد. خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام مسئول روسیه و روزنامه روسی "ریا نووستی" ورود این کاروان را تایید کردند که حامل آب و مواد غذایی است.
روسیه در پایان ماه اوت برای نخستین بار کاروانی امدادی را راهی مناطق شرقی اوکراین کرد. دومین کاروان در اواسط سپتامبر وارد این مناطق شد. این اقدامها به این دلیل که کاروانهای روسیه بدون مجوز از مرز اوکراین عبور کردند توسط دولت اوکراین در کییف محکوم شده است.