رسیدگی شورای امنیت به وضعیت حقوق بشر در کره شمالی

آذوح: در پی درخواست اعضای سازمان ملل برای ارجاع کره شمالی به دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل نقض حقوق بشر، شورای امنیت برای اولین بار در این زمینه تشکیل جلسه داد. ۱۱ عضو رأی مثبت و روسیه و چین رأی منفی دادند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه (۲۲ دسامبر/ ۱ دی) برای نخستین بار در تاریخ خود به نقض حقوق بشر در کره شمالی پرداخت. سامانتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل در این باره گفت، این نشان می‌دهد که نقض فاحش و سازمان‌یافته حقوق بشر در دولت کره شمالی "صلح جهانی را به خطر انداخته است."
گزارش سازمان ملل در باره شکنجه و اعدام
زمینه‌ساز نشست شورای امنیت در نیویورک گزارشی از سازمان ملل است که در آن وضعیت اردوگاه‌های زندانیان، شکنجه و اعدام در کره شمالی به تفصیل توضیح داده شده است. بر همین پایه، بیش از ۱۰۰ کشور از شورای امنیت خواستند، به خاطر نقض فاحش حقوق بشر از دولت کره شمالی به دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه شکایت ببرد.
سامانتا پاور در جلسه‌ای فوق‌العاده در نیویورک گفت، دیوان کیفری بین‌المللی باید به وضعیت حقوق بشر در کره شمالی بپردازد. سایر کشورهای غربی مانند فرانسه، استرالیا و بریتانیا نیز خواستار دخالت دیوان لاهه در این زمینه شدند.
دیپلمات‌های سازمان ملل متحد ارزیابی کرده بودند که چین به عنوان تنها متحد پیونگ‌یانگ از حق وتوی خود برای جلوگیری از ارجاع کره شمالی به دیوان کیفری بین‌المللی استفاده خواهد کرد.
چین تلاش کرده بود تا جلوی برگزاری این نشست را بگیرد اما موفق نشد.
نتیجه رأی‌گیری
۱۱عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت رأی مثبت، نیجریه و چاد رأی ممتنع و چین و روسیه رأی منفی دادند. نماینده کره شمالی اگر چه بر طبق مقررات سازمان ملل متحد حق داشت رأی ممتنع بدهد، اما در جلسه رأی‌گیری حضور نداشت.
تا کنون شورای امنیت تنها به برنامه اتمی کره شمالی به عنوان برنامه‌ای خطرآفرین برای صلح جهانی می‌پرداخت. سازمان دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید، این که شورای امنیت برای اولین بار به وضعیت حقوق بشر در کره شمالی پرداخته "نقطه عطفی بزرگ" است، اگر چه که این پرداخت تا کنون تصمیمی به همراه نیاورده است.
کنت روت، رئیس سازمان دیده‌بان حقوق بشر خاطرنشان ساخت: «شورا امنیت امروز به رهبری پیونگ‌یانگ فهماند که بیرحمی‌ای که سال‌هاست علیه مردم این کشور اعمال می‌شود باید پایان یابد
سازمان ملل متحد در ماه فوریه نیز با انتشار گزارشی کره شمالی را به نقض حقوق بشر متهم کرده بود. در این گزارش کره شمالی به اعمال شکنجه در اردوگاه‌های زندانیان، تجاوز و صدور احکام اعدام توسط دادگاه‌های نظامی برای شهروندان عادی متهم شده بود.
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn