ارائه قطعنامه پایان اشغال فلسطین به شورای امنیت
- توضیحات
- منتشر شده در سه شنبه, 09 دی 1393 11:38
آذوح: هیئت فلسطینی در سازمان ملل عصر دو شنبه ۲۹-۱۲-۲۰۱۴ پس از اصلاح پیش نویس قطعنامه پیشین خود برای پایان اشغال این کشور توسط اسرائیل را آماده کردند که آن را روز سه شنبه ۳۰-۱۲-۲۰۱۴ به شورای امنیت سازمان ملل متحد برای رای گیری تقدیم کنند.
ایالات متحده که دارای حق وتو در این شوراست از سوی خود اعلام کرد که قطعنامه فلسطینیان را وتو خواهد کرد.
جفری راتکی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: «همانطوریکه پیش از این خاطر نشان کردهایم، ما از این قطعنامه حمایت نمیکنیم، علت آن نگرانی ما و برخی دیگر از کشورها از سرنوشت صلح میان فلسطینیان واسرائیل است».
عصر دوشنبه جلسهای به مدت دو ساعت میان کشورهای عرب عضو سازمان ملل به دعوت اردن که عضو شورای امنیت است، تشکیل شد و همه آنها از این قطعنامه حمایت کردند.
پیش نویس قطعنامه فلسطینیان حاوی نکات زیر است: بین المقدس شرقی پایتخت آینده کشور فلسطین خواهد بود. اسرائیل زندانیان فلسطینی را آزاد و به شهرک سازی در مناطق فلسطینی خاتمه داده و شکل قانونی دیواری را که اسرائیل در سرزمین های فلسطینی برپا داشته مشخص گردد.
براساس این قطعنامه، قرارداد نهایی صلح بین طرفین باید طی ۱۲ ماه امضاء شود و نیروهای اسرائیلی تا پایان سال ۲۰۱۷ مناطق فلسطینی را تخلیه کنند.
به گفته دیپلماتهای اردنی، کشورهای عربی ارائه این قطعنامه را به شورای امنیت برای امروز سه شنبه ۳۰-۱۲-۲۰۱۴ مناسب تشخیص دادند.
خانم دینا قعوار سفیر اردن در سازمان ملل به خبرنگاران گفت: «هدف جلسه کشورهای عربی بررسی قطعنامه پیشنهادی فلسطینیان بود و آنها به این نتیجه رسیدند که زمان مناسب برای ارائه آن به شورای امنیت و رای گیری روی آن فرا رسیده است».
از سوی دیگر ریاض منصور نماینده فلسطین در سازمان ملل عصر دوشنبه گفت: «ارائه قطعنامه پایان اشغال فلسطین توسط اسرائیل در روز سه شنبه امری قعطی است».
قطعنامه پایان اشغال فلسطین کمتر از یک هفته پیش به شورای امنیت ارائه شد اما ایالات متحده اعلام کرد که با هرگونه جدول زمان بندی شده که به خاتمه مذاکرات صلح با اسرائیل تاکید داشته باشد، مخالفت خواهد کرد.
فلسطینیان نیز آمادگی خود را برای اصلاح قطعنامه اعلام کرده بودند تا از وتوی آن توسط آمریکا جلوگیری کنند به همین منظور اصلاحاتی در آن منظور کردند.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا عصر دوشنبه گفت: «ما بر این باور هستیم که این قطعنامه برای پیشبرد مذاکرات صلح و خروج نیروهای اسرائیلی از ساحل غربی رود اردن، سازنده نیست و این خطر را دارد که مذاکرات صلح را به بن بست بکشاند».
قطعنامه پیشنهادی فلسطینیان زمانی مطرح میشود که جامعه جهانی نگران افزایش خشونتها و عدم پیشرفت مذاکرات صلح بین طرفین است.
این هفته، شاهد ورود پنج عضو علی البدل جدید به شورای امنیت بودیم که از اول ژانویه آینده برای مدت دو سال عضو این شورا خواهند کرد.
اعضای جدید که وارد شورای امنیت میشوند و انتظار میرود حامی قطعنامه فلسطینیان باشند، کشورهای آنگولا، مالزی، زلاندنو، اسپانیا و ونزوئلا هستند. کشورهایی که دوره آنها در ۳۱ دسامبر جاری خاتمه مییابد، آرژانتین، استرالیا، لوکزامبورگ، رواندا و کره جنوبی هستند.