دادستان پرونده بمبگذاری آمیا 'حکم جلب رئیس جمهور آرژانتین را تنظیم کرده بود'
- توضیحات
- منتشر شده در پنج شنبه, 16 بهمن 1393 03:26
آذوح: سرپرست تحقیقات درباره مرگ مشکوک آلبرتو نیسمان، دادستان ارشد آرژانتینی که درباره پرونده بمبگذاری آمیا تحقیق می کرد، می گوید که این دادستان پیش نویس حکمی را برای دستگیری رئیس جمهور این کشور تنظیم کرده بود.
آقای نیسمان، کریستینا فرناندز رئیس جمهور و هکتور تیمرمن وزیر خارجه را متهم کرده بود سعی داشته اند نقش مقام های ایرانی را در بمبگذاری مرکز یهودیان در بوئنوس آیرس پنهان کنند.
هر دو مقام مکررا این اتهام را رد کرده اند. ایران هم اتهام دخالت در بمبگذاری سال ۱۹۹۴ که منجر به مرگ ۸۵ نفر شد را رد می کند.
جسد آقای نیسمان درحالی پیدا شد که جای یک گلوله در سرش پیدا بود. هنوز معلوم نیست که آیا او کشته شده یا خودکشی کرده است.
ویویانا فین سرپرست تحقیقات درباره مرگ آلبرتو نیسمان گفت که سند ۲۶ صفحه ای حکم جلب در یک سطل زباله در مجتمع آپارتمانی محل زندگی آقای نیسمان پیدا شد.
این سند همچنین خواستار بازداشت هکتور تیمرمن وزیر خارجه آرژانتین و چند سیاستمدار هوادار رئیس جمهور می شود.
وجود پیش نویس حکم جلب را اولین بار روزنامه آرژانتینی کلارین در روز یکشنبه فاش کرده بود. کلارین نوشته بود که این حکم در ماه ژوئن ۲۰۱۴ تنظیم شده بود شش ماه قبل از آنکه نیسمان، فرناندز را متهم کند.
دولت در واکنش آن گزارش را "زباله" خوانده بود.
خانم فین ابتدا پس از انتشار گزارش کلارین، وجود چنین سندی را رد کرده بود اما سه شنبه صبح در یک رادیوی آرژانتینی گفت: "باید از این کلمات استفاده می کردم: مشهود است که یک پیش نویس وجود داشته."
او در پاسخ به خبرنگاران گفت تحت فشار دولت خانم دی کرشنر نبوده است.
گفته می شود که پیش نویس حکم جلب که در مجتمع آپارتمانی محل زندگی آقای نیسمان پیدا شده بخشی از گزارش ۳۰۰ صفحه ای که آقای نیسمان چند روز پیش از مرگش تسلیم دادگاه فدرال کرده بود نبوده است.
خانم فرناندز هم اکنون در بازدید از چین به سر می برد و در باره این خبر اظهار نظر نکرده است.
جسد آقای نیسمان روز ۱۸ ژانویه در حمام خانه اش پیدا شد درحالی که جای یک گلوله در سمت راست سرش پیدا بود و در کنارش یک اسلحه کالیبر ۰.۲۲ و یک پوکه افتاده بود.
آقای نیسمان در روز مرگش قرار بود در مورد یافته هایش در کنگره آرژانتین شهادت دهد.
محققان ابتدا گفتند که تصور می شود آقای نیسمان خودکشی کرده باشد، اما بعدا گفتند که نمی توانند احتمال قتل یا قرار دادن نیسمان در حالتی که به سر خود شلیک کرده باشد را مردود بدانند.
خانم فرناندز گفته که به اعتقاد او مرگ آلبرتو نیسمان خودکشی نبوده اما آن را بخشی از یک توطئه برای بدنام کردن دولت خوانده است.
او ماموران سابق امنیتی را متهم به سوءاستفاده از آقای نیسمان برای اتهام زدن به رئیس جمهور و بعد قتل او کرده است.
خانم فرناندز همچنین طرحی را برای انحلال دستگاه های امنیتی و ایجاد دستگاه های تازه اطلاعاتی اعلام کرد.