شورای امنیت: اگر مذاکرات فوری آغاز نشود حوثیها تحریم خواهند شد
- توضیحات
- منتشر شده در یکشنبه, 19 بهمن 1393 04:32
آذوح: شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه درباره اوضاع یمن به شدت ابراز نگرانی و تهدید کرد در صورتی که مذاکرات برای خروج از بحران از سر گرفته نشود تحریمهای جدیدی را اعمال خواهد کرد.
در بیانیهای که توسط «جی ئی لو» سفیر چین به عنوان رئیس دورهای شورای امنیت قرائت کرد، ۱۵ کشور عضو این شورا «برای تصویب تحریمهای بیشتر در صورتی که مذاکرات فوری از سر گرفته نشود، اعلام آمادگی کردند.»
اعضای شورای امنیت «مصرانه از همه طرفها به ویژه حوثیها خواستند تا توافقنامههایی که برای حل بحران حاصل شد، محترم شمارند و طرح شورای همکاری خلیج و کنفرانس گفتوگوی ملی را رعایت کنند.»
شورا امنیت با اکثریت آراء آزادی فوری رئیس جمهور، نخست وزیر و اعضای دولت یمن را از بازداشت خانگی خواستار شد.
در همین حال استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد، گفت: «خلاء قدرت در یمن باعث ایجاد نگرانی بزرگی در منطقه شده است وسازمان ملل متحد برای حل این بحران و دریافت آخرین اطلاعات از تحولات داخلی این کشور با جمال بن عمر، فرستاده ویژه این سازمان ملل در تماس خواهد بود».
به گزارش تلویزیون العربیه، شورای امنیت در بیانیه خود که از اجماع ۱۵ کشور صادر شد بر حمایت خود از جمال بن عمر، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد تاکید کرد.
گفتنی است که تنها گروه مسلح ح. ثیها با تلاشهای بن عمر برای حل بحران یمن مخالفت میکنند.
تحریمهای شورای امنیت
تحریمهای احتمالی مورد نظر شورای امنیت علیه حوثیها، توقیف دارایی، تحريم تسليحاتى و ممنوعیت سفر رهبران آنها را شامل میشود.
حوثیها روز جمعه در حالی از انحلال پارلمان و تشکیل نهادهای جدید خبر دادند که یمن از دو هفته قبل بعد از استفعای مقامات با خلا سیاسی رو به رو است.
معترضان یمنی از اغلب طیفهای سیاسی این کشور اقدامات حوثیها را نوعی «کودتا» توصیف، و آن را به شدت محکوم کردند.
ایالات متحده آمریکا، سازمان ملل و برخی کشورهای اروپایی نیز با آنها مخالفت کرد.
یمن بعد از استعفای عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور در ۲۲ ژانویه و دولت که دو روز بعد از تسلط حوثیها بر کاخ ریاست جمهوری با بحران سیاسی عمیق رو به رو است