رئیس‌جمهور آرژانتین رسما به جلوگیری از اجرای عدالت متهم شد

آذوح: دادستان کل آرژانتین کریستینا کیرشنر رئیس‌جمهور این کشور را رسما به جلوگیری از اجرای عدالت متهم کرد. آلبرتو نیمسان داستان پرونده “آمیا” قبلا همین اتهام را به رئیس‌جمهور وارد کرده‌بود اما جسد او در آپارتمانش پیدا شد.
به گزارش دویچه وله، مسئولان قضائی آرژانتین روز جمعه در بوئنوس آیرس اعلام کردند که دادستان کل کشور کریستینا کیرشنر رئیس‌جمهور آرژانتین را به‌طور رسمی به ممانعت از اجرای عدالت در ماجرای پرونده مرکز یهودیان بوئنس آیرس متهم کرده است.
مرکز یهودیان بوئنوس ایرس (آمیا) در سال ۱۹۹۴ در جریان یک بمب‌گذاری ویران شد و ۸۵ نفر در آن به قتل رسیدند. آلبرتو نیسمان دادستان پرونده در جریان تحقیقات تقریبا ده‌ساله خود جمهوری اسلامی ایران را به دخالت در این عملیات تروریستی متهم کرد. او قرار بود در ماه ژانویه امسال گزارش تحقیقات خود را برای پارلمان آرژانتین قرائت کند که یک روز پیش از آن پلیس جسدش را در حمام آپارتمانش یافت.
پلیس با استناد به این‌که هفت‌تیری در کنار جسد آلبرتو نیسمان بوده، اعلام کرد که او خودکشی کرده است. اما افکار عمومی آرژانتین این ادعا را نپذیرفته و همچنان به اعتراضات خود ادامه می‌دهد.
اعتراض مجمع اسقف‌ها و همسر دادستان
ساعاتی پیش از آن که دادستان آرژانتین رئیس‌جمهور این کشور را به ممانعت از اجرای عدالت متهم کند، مجمع اسقف‌های آرژانتین و “ساندرا آرویو سالگادو” همسر سابق آلبرتو نیسمان، نحوه رسیدگی به پرونده مرگ او را مورد اعتراض قرار دادند.
مجمع اسقف‌ها از همه دادستان‌های آرژانتین خواست که روز چهارشنبه هفته ‌آینده (۱۸ فوریه، ۳۰ بهمن) در یک راه‌پیمائی به‌یاد نیسمان شرکت کنند. “کمیسیون اسقف‌ها برای صلح و عدالت” در تماسی با روزنامه “کلارین” اعلام کرد که شرکت در راه‌پیمائی روز چهارشنبه یک حرکت غیرحزبی خواهد بود.
ساندرا آرویو سالگادو، همسر سابق دادستان ویژه پرونده ترور مرکز یهودیان بوئنوس آیرس (آمیا) هم در اقدامی جداگانه نحوه رسیدگی به پرونده مرگ نیسمان را مورد انتقاد شدید قرار داد.
او که به دعوت مخالفان دولت به پارلمان آرژانتین دعوت شده بود، در برابر نمایندگان، بازپرس‌هایی را که در حال حاضر مشغول بررسی پرونده مرگ نیسمان هستند، متهم کرد که اطلاعاتی بیش از حد مجاز در اختیار افکار عمومی قرار می‌دهند. سالگادو که خود یک قاضی سرشناس است، در سخنرانی‌اش گفت:«اجازه بدهیم که عدالت مسیر طبیعی خود را طی کند
همسر پیشین نیسمان، در پارلمان این کشور همچنین خواستار رسیدگی به پرونده مرگ وی از سوی کمیسیون ویژه فراآمریکائی شد. او که صاحب دو فرزند دختر از نیسمان است، علاوه بر این خواست که با صدور یک نظریه کارشناسانه روانشناسی روشن شود که آیا نیسمان می‌توانسته دست به خودکشی زده باشد یا نه.
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn