قیمت آب تا ۳۰ درصد افزایش یافت
- توضیحات
- منتشر شده در دوشنبه, 13 مهر 1394 22:46
آذوح: دولت ایران قیمت جدید آب شرب شهری در کاربریهای خانگی و غیرخانگی را از روز دوشنبه ۱۳ مهرماه به اجرا گذاشت. بر این اساس تعرفههای آب ۱۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافت.
بر اساس مصوبه شورای اقتصاد، نرخ تعرفههای آب شرب شهری در کاربریهای خانگی به ازای هر واحد مسکونی برای بازه مصارف کمتر از ۱۵ مترمکعب در ماه به میزان ۱۰ درصد، برای بازه مصارف از ۱۵ تا ۲۰ مترمکعب در ماه به میزان ۱۵ درصد، برای مصارف بیش از ۲۰ تا ۴۰ مترمکعب در ماه به میزان ۲۰ درصد، برای مصارف بیش از ۴۰ متر مکعب در ماه به میزان ۳۰ درصد و برای کاربریهای غیرخانگی به میزان ۲۰ درصد افزایش مییابد.
محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چند روز پیش افزایش قیمت آب را ابلاغ کرد.
همچنین بر اساس مصوبه دولت، کارمزد دفع فاضلاب برای مشترکان خانگی ۷۰ درصد و غیرخانگی ۱۰۰ درصد آب بهای مصرفی تعیین میشود. در ماههای گرم سال (خرداد، تیر، مرداد و شهریور)، برای مصارف غیرخانگی و برای مصارف خانگی طبقه مصرف بالاتر از ۲۵ مترمکعب در ماه، ۲۰ درصد به نرخ آب مصرفی اضافه میشود.
در همین حال، حمیدرضا جانباز، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب ایران در گفتوگو با تلویزیون دولتی گفت که از دو سال پیش قیمت آب افزایش نیافته است. او گفت: «مصوبه شورای اقتصاد بهگونهای خواهد بود که بیش از ۷۳ درصد مشترکان آب تغییر محسوسی در قبض آب نداشته باشند.»
بهگفته حمیدرضا جانباز رقم پیشنهادی برای مصرفکنندگان پلکان پایین کمتر از ۲۰ درصد بوده و برای پلکان بالا ۲۰ تا ۲۵ درصد پیشنهاد شده است.
او درباره مشترکانی که بالای ۴۰ مترمکعب آب مصرف میکنند، گفت: «قیمت پیشنهادی برای این گروه قیمت تمامشده خواهد بود که به صرفهجویی در مصرف آب کمک میکند.» او تعداد این مشترکان را «بسیار کم» خواند.
ستار محمودی، قائممقام وزیر نیرو ۸ مهرماه از احتمال افزایش ۲۰ درصدی قیمت آب خبر داده بود.
او گفته بود: «فعلا خبری از افزایش تعرفههای برق نیست، اما پیشنهادات وزارت نیرو مبنی بر افزایش قیمت آب در شورای اقتصاد به تصویب رسیده، اما ماهیت پیشنهاد تا حدودی مورد تعدیل واقع شده است.»
سالهاست که ایران دچار «بحران آب» است. عیسی کلانتری، مشاور معاون اول رئیسجمهور ایران در شهریور سال جاری گفت میزان مصرف آب در کشور از مرز بحران عبور کرده است.
کلانتری گفت که بر پایه استانداردهای بینالمللی و سازمانهای جهانی محیط زیست، سقف برداشت از منابع تجدیدپذیر ۴۰ درصد است اما این رقم در ایران ۸۶ درصد است.
معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران نیز بارها از نحوه مصرف آب در بخش شرب و کشاورزی انتقاد کرده و گفته است اگر این الگو به همین روال ادامه یابد، طبیعت و منابع موجود نابود میشود.
مقامات جمهوری اسلامی با تشدید کمآبی و پیشبینیها در باره خشکسالی در منطقه، در مورد وضعیت آب و آینده آن ابراز نگرانی میکنند. یک راهکار صرفهجویی در مصرف آب، بالا بردن قیمت تعرفه آن معرفی میشد.