رسانههای دولت در اختیار محفل آذریها ــ آیدین اردبیللی
- توضیحات
- منتشر شده در چهارشنبه, 21 اسفند 1392 16:37
در همه کشورها تریبونهای رسمی و دولتی در اختیار گروهی از سیاستسازان، روشنفکران و نخبگان نزدیک به دولت قرار میگیرد تا اندیشهها و رویکردهای دولت را تبیین و به جامعه عرضه کنند. بعد از انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی حسن روحاین علیرغم وعدههای مختلفی که روحانی به اقلیتها و قومیتها (شما بخوانید ملتها) ساکن ایران داد، تریبونهای رسمی دولت نه تنها در ترویج این سیاست گامی برنداشتند بلکه در اختیار و تسلط کسانی قرار گرفتند که مخالف سرسخت این سیاستها بودند. که این خود نشانگر تناقض در سیاست اعلامی و اعمالی است.
مقاله
مقاله
نگاهی به رسانههای پرتیراژ که یا مستقیما به دولت وابستهاند مانند روزنامه ایران و یا از اعضای مهم دولت هستند روزنامه قانون این تناقض را نشان میدهد.
مهمتر از همه روزنامه ایران که هم روزنامه رسمی است و هم سابقه مشعشعی در قبال ملت تورک آزربایجان دارد.
این رسانه بعد از انتخابات دربست در اختیار محفل آذریها قرار گرفته است. نویسندگان مقالات صفحه نخست و تاریخی این روزنامه چه کسانی هستند؟ امثال کاوه بیات قشقایی، احسان هوشمند، سالار سیفالدینی، محمدعلی بهمنی قاجار .
نگاهی به سایت آذریها بیاندازید. همین اسامی نویسندگان آذریها هم هستند. یعنی این محفل یکسر در دولت دارد و یکسر در بیرون دولت.
با عنایت به این موضوع خواهید دید که تلاشهای عدهای از سادهلوحان هویت طلب برای اقناع یونسی و روحانی جهت احقاق حقوق ملت ما آب در هاون کوبیدن است.
روزنامه ایران دوشنبه و چهارشنبه در یادداشتی به قلم سالار سیف الدینی که معرف همه است به نقل قول از مرد مرموز و پشت پرده سیاست شونیسم یعنی قوام نوشته است:
«در ادوار گذشته حتی یک مدت کوتاهی هم در تاریخ این کشور دیده نشده است که صحبت از یک ملیت خاص غیرایرانی در آنجا به میان آمده باشد و از حیث زبان هم با این که امروز مکالمه مردم به زبان ترکی است ولی در تمام مدت ۲۵ قرن نوشتهها، زبان ادبی در آن دیار به فارسی بوده است و دوره را سراغ نداریم که مردم آنجا به ترکی چیزی نوشته باشند و یا به ترکی کتاب درسی یا ادبی یا تاریخی قابل توجهی تالیف کرده باشند یا مدرسههایی برای تدریس زبان ترکی وجود داشته باشد. آذربایجان به حکم سوابق تاریخی جزءلاینفک ایران است و هیچگونه مجوز تاریخی یا قانونی برای نهضت خودمختاری …وجود ندارد».
اینها سعی دارد از طریق به لجن کشیدن پیشهوری حرکت ملی آزربایجان را وابسته نشان دهند. هفته قبل از آن احسان هوشمند از دیگر نویسندگان آذریها در صفحه اول این روزنامه در صدد توجیه این ایده شونیستی بوده که منظور از «قوم و زبانهای قومی» در اصل ۱۵ ارامنه و مسیحیان هستند و ربطی به ملیتها و قومیتها ندارد در نتیجه قانون اساسی اصلا وجود و حقوق قومها را نیز به رسمیت نشناخته است.
روزنامه اطلاعات نیز چنین مشی دارد. این روزنامه یکی دیگر از تریبونهای محفل آذریها است. کاظم آذری از نویسندگان شونیست که متاسفانه خود تورک است، دهها مقاله شونیستی در این روزنامه دارد. روزنامه قانون وابسته به وزیر دادگستری از دیگر تریبونهای این محفل خطرناک است. بیشتر نویسندگان آذریها در این روزنامه مقالات از موضع شونیستی دارد.
روزنامه ایران با تیراژ بیش از صد هزار نسخه از پرتیراژترین روزنامههای کشور است که در عین حال ارزانترین نیز به شمار میرود. قیمت هیچ یک از این روزنامههای دولتی و رسمی (اطلاعات، ایران، قانون) از ۵۰۰ تومن فراتر نمیرود.
آیا این روش شما را به یاد توصیههای محمودافشار نمیاندازد: ارسال کتابهای فارسی به آذربایجان با بیشترین تیراژ و کمترین قیمت؟
جالبتر اینکه بدانیم عمده بودجه و هزینه آذریها و همچنین خط فکری آن از طرف «بنیاد افشار» تامین میشود. بنیاد افشار موقوفات محمود افشار است. املاک این موقوفات مابین خیابان پارک وی و میدان تجریش بالغ بر چند هکتار است. تمام مغازههای آن حوالی همه مستاجرین این موقوفه به شمار میروند. ساختمان اصلی بنیاد نیز در همین محل است. ساختمان انجمن باستان شناسی، انجمن زبان فارسی، لغت نامه دهخدا و… همگی متعلق به این بنیاد است. زمینها فقط مختص حاشیه و بر خیابان نیست. اگر به محلههای داخل تجریش و الهیه و جردن سری بزنید، تابلوهای مختلفی که نشانگر تعلق ملک به بنیاد افشار است را میبینید.
چندی پیش یکی از دوستان تعریف میکرد که مسئولان سایت آذریها را یکی دو بار در نشستها و همایشهای این بنیاد دیده است. همچنین منبع مطلعی میگوید دفتر این سایت در یکی از املاک موقوفات در الهیه قرار دارد.
بی دلیل نیست که اخبار مهم بنیاد افشار از سوی آذریها پوشش داده میشود. بهتر است بدانید هیچ مطلبی بدون منظور و هدف در آذریها درج نمیشود و کوچکترین مطلب در پی یک هدف پنهان است.
http://www.iran-newspaper.com/?nid=5587&pid=1&type=0
http://www.iran-newspaper.com/?nid=5603&pid=10&type=0
http://www.iran-newspaper.com/?nid=5605&pid=10&type=0
http://old.iran-newspaper.com/1392/9/20/Iran/5532/Page/10/Index.htm
آیدین اردبیللی- دانشجوی ارشد علوم سیاسی