آغاز تدریس به زبان کردی در مدارس سقز؛ ممانعت از بزرگداشت زبان ترکی+ تصاویر
- توضیحات
- منتشر شده در یکشنبه, 10 اسفند 1393 19:24
آذوح: برای نخستین بار در ایران مدارس شهر سقز شاهد رونمایی و آموزش زبان کردی بودند.
به گزارش آذوح در یکی از مدارس شهر سقز به صورت رسمی مجوز تدریس درس زبان کُردی صادر شد و روز شنبه نهم اسفندماه، یک هفته پس از روز جهانی زبان مادری، با حضور معلمان مدرسه صلاحالدین ایوبی سقز، کتاب "درس کُردی" در این مدرسه رونمایی گردید. کتاب درس کُردی که به دانشآموزان مقطع راهنمایی مدرسه صلاحالدین تدریس میشود، توسط گروه "زبان فارسی" آماده شده است.
دانش آموزان و آموزگاران آموزشگاه دولتی صلاح الدین ایوبی سقز روز شنبه در مراسمی که به منظور رو نمایی از کتاب آموزش زبان کردی برگزار شده بود، شرکت کردند. مسئولان این برنامه اعلام کرده اند که در تمام اقداماتشان با «مسئولان مربوطه» هماهنگی داشته اند. پس از پایان مراسم رونمایی دانش آموزان بر سر کلاس های درس حاضر شده و برای اولین بار زبان کردی در یک آموزشگاه دولتی تدریس شد.
گفتنی است روز دوم اسفندماه، روز جهانی زبان مادری، اولین درس کُردی مرحله اول آموزش زبان کُردی در مقطع راهنمایی سقز تدریس گردیده بود.محمد عرفان پارسا، عبدالخاق رحمانی، امیر حبیبی، محمود کرمی، زاهد آرمی و انور برقی از اعضای هیئت تحریریه این کتاب کُردی میباشند. اولین درس این کتاب کُردی، زندگینامه و آثار ژیلا حسینی شاعر کُرد اهل سقز میباشد که برای دانشآموزان مقطع اول راهنمایی تدریس میشود.
سالهاست که ظلم و تبعیض بر ملتهای غیرفارس ساکن در ایران اعمال شده و فعالین سیاسی این مناطق را با بازداشتهای گسترده روبرو ساخته است. اما آنچه که در این میان جالب به نظر می رسد وجود محدودیت های فراوان در راستای تدریس زبان ترکی آذربایجانی در مدارس و دانشگاه های آذربایجان و آزادی نسبی کردزبانان در انجام چنین فعالیت هایی است.
به طوری که در خبر ها آمده است برای نخستین بار در ایران یکی از دبستان های شهر سقز شاهد رونمایی و آموزش زبان کردی بود و از سال آینده زبان کردی در دانشگاه آزاد سنندج به صورت حرفه ای و آکادمیک تدریس خواهد شد.
در روز جهانی زبان مادری نیز علی رغم عدم برگزاری مراسمی حتی کوچک در راستای پاسداشت زبان مادری در هیچ یک شهرهای آذربایجان به سبب وجود محدودیت های فراوان، شاهد برگزاری مراسمی باشکوه در شهر مریوان استان کردستان به صورت کاملا آزادانه بودیم.
مطمئنا اگر فعالین فرهنگی آذربایجان قصد انجام یکی از این اقدامات قانونی را داشتند، محافل و رسانه های منتسب به حاکمیت چنین در اذهان عمومی القا مینمودند که گویا گروههایی از تجزیه طلبان منتسب به فلان کشور قصد نابودی زبان و فرهنگ فارسی را داشته و میخواهند ایران را نابود نمایند و...
آذوح