بازداشتگاه‌ صحرایی اسرائیل؛ بن‌بست مهاجران آفریقایی

آذوح: دولت اسرائیل، با تأسیس یک مجموعه دورافتاده در جنوب صحرای این کشور، مهاجران و پناهجویان آفریقایی را به‌مدت نامعلوم بازداشت می‌کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مجموعه ساختمانی یک طبقه‌ای در جنوب صحرای اسرائیل اکنون ۴۰۰ تن از مهاجران آفریقایی را در خود جای داده است. مهاجرانی که از طول مدت بازداشت‌شان تصوری ندارند.
بازداشت‌شدگان در مکانی نگهداری می‌شوند که مقام‌های مسئول آن را “بازداشتگاه باز” می‌دانند و اجازه دارند برای ساعت‌های محدودی در روز این مکان را ترک کنند. اما با توجه به فاصله زیاد این مکان با مرز مصر حتی سفر [به خارج از اسرائیل] غیرممکن است.
    به‌گفته گروه‌های حقوق بشری بیش‌‌ از دوهزار مهاجر تا ماه ژانویه احضار شدند تا خود را به اردوگاه “هلوت” معرفی کنند
اسرائیل مجموعه “هُلوت” را در ماه دسامبر سال گذشته میلادی افتتاح کرد. تأسیس “هلوت” در پی آن صورت گرفت که دادگاه عالی این کشور به توقف زندانی کردن مهاجران غیرقانونی تا سه سال در زندان‌های عادی رأی داد.
هلوت” ظرفیت نگهداری بیش از سه هزار زندانی را دارد. به گفته گروه‌های حقوق بشری بیش‌‌ از دوهزار مهاجر تا ماه ژانویه احضار شدند تا خود را به این مجموعه معرفی کنند.
اما در همان ماه قانونی به تصویب رسید که اجازه می‌داد مهاجران به‌مدت نامعلوم حبس شوند و درخواست‌های آن‌ها برای اقامت در اسرائیل تعلیق شود. این قانون را مهاجران بسیار ظالمانه و گرو‌ه‌های حقوق بشری نقض حقوق مهاجران می‌دانند.
هاگوس فدی، مهاجر ۳۰ ‌ساله اهل اریتره که در رستورانی در تل آویو مشغول به کار بوده، گفت: “وقتی برای تمدید ویزا رفتم، ناگهان خودم را این‌جا گرفتار دیدم.”
بیش از ۵۰ هزار آفریقایی که اغلب اهل سودان و اریتره هستند، در هشت سال گذشته به‌طور پنهانی از مرز  مصر وارد خاک اسرائیل شده‌اند؛ مرزی که زمانی مسیرهایی برای عبور داشت. اکنون این مرز حصار کشی شده و به‌شدت تحت کنترل است.
فعالان حقوق بشری در کنار اتوبوس حامل مهاجران آفریقایی در تل آویو
این پناهجویان درخواست پناهندگی کرده‌اند و می‌گویند سرزمین‌های مادری‌شان در اثر جنگ تخریب شده است اما اسرائیل اغلب آن‌ها را به‌عنوان درخواست‌کنندگان غیرقانونی کار اخراج می‌کند. آن هم در شرایطی که برخی از آن‌ها ویزای محدود دریافت کرده‌اند.
مقام‌های مسئول از افزایش تنش‌های اجتماعی در مناطق فقیرنشین تل آویو، محل سکونت آفریقایی‌ها، شکایت دارند.
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل گفته است که جریان مهاجرت به اسرائیل خصلت یهودی اسرائیل را تهدید می‌کند. او می‌خواهد که بیشتر این مهاجران بیرون رانده شوند. اما به‌جای بازگرداندن مستقیم مهاجران، اسرائیل تلاش دارد آن‌ها را تشویق کند که داوطلبانه، با مشوق‌های مالی و پرداخت پول، به خانه بازگردند یا آن‌که کشور‌های ثالث را ترغیب کند که آنان را بپذیرند.
    بیش از ۵۰ هزار آفریقایی که اغلب اهل سودان و اریتره هستند، در هشت سال گذشته به‌طور پنهانی از مرز  مصر وارد خاک اسرائیل شده‌اند
تاکنون تقریبا عده کمی این پول را پذیرفته‌اند. با این حال مقام‌های رسمی اسرائیل اعلام کرده‌اند که دوهزار تن در سال ۲۰۱۳ این کشور را ترک کرده‌اند. این میزان در مقایسه با آمار ۴۰۰ نفر در سال ۲۰۱۲ بیشتر است.
هرچند تاکنون در این رابطه اردوگاه امنی نیز در یک کشور سوم برپا نشده است.
دانیال سالامون، مشاور حقوقی وزارت کشور اسرائیل گفت که اردوگاه “هلوت” تأسیس شد تا مهاجران را از خیابان بیرون کشیده و از بازار کار خارج کنند.
او در ژانویه به خبرنگاران اعلام کرد به‌طور قانونی افراد می‌توانند به‌مدت نامعین در “بازداشتگاه باز” نگه داشته شوند اما طرح ما این است که این مکان محل انتقال مهاجران پیش از بازگشتشان به کشور مبدأ یا دولت سومی شود.
با وجود این‌که روزنامه‌نگاران اجازه ورود به این “بازداشتگاه باز” را نداشتند اما خبرنگار رویترز توانست با چند نفری که از این مجموعه خارج شدند، مصاحبه کند.
بسیاری از آن‌ها گفتند که باوجود امکان خروج از این مجموعه آن‌ها از این کار پرهیز می‌کنند؛ چراکه نزدیک‌ترین شهر “بیرشبا” حدود یک ساعت با ماشین تا آن‌جا فاصله دارد. بازداشت‌شدگان باید هر چند ساعت یک‌ بار خود را معرفی کنند. تخطی از این شرط می‌تواند به معنای انتقال به یک زندان مرسوم باشد.
اردوگاه پناهندگی “هلوت” در جنوب اسرائیل
انگل برشت، نماینده کمیساریای پناهندگان سازمان ملل در اسرائیل گفت که نگهداری نامحدود در “هلوت” با قوانین بین‌المللی حقوق بشر سازگار نیست. او افزود: “موضوع ناراحت‌کننده‌تر این است که هیچ راه رهایی‌ای از “هلوت” وجود ندارد و تنها راه خروج ثبت نام برای بازگشت داوطلبانه است.
مهاجران در ماه گذشته خشم خود را با سلسله اعتراضاتی نشان دادند. آن‌ها مقابل پارلمان اسرائیل راه‌پپیمایی و به‌شکل شبانه‌روزی در تل آویو تجمع کردند.
این گزارش‌ها در حالی ارسال می‌شود که حدود یک سال پیش، بحث بر سر احتمال استفاده اسرائیل از داروهای پیشگیری از بارداری برای پناهجویان زن یهودی اتیوپیایی نیز جنجال‌آفرین شده بود.
به گزارش گاردین، وزارت بهداشت اسرائیل نیز اعلام کرده بود که در حال بررسی ادعاهایی است که بر مبنای آن زنان اتیوپیایی اردوگاه‌های مهاجران چندین سال متوالی بدون اطلاع و رضایت، وادار به دریافت داروهای پیشگیری از بارداری شده‌اند.
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn