بیش از ۷۰۰ کشته در اثر خشونتهای فوریه در عراق
- توضیحات
- منتشر شده در یکشنبه, 11 اسفند 1392 17:24
آذوح: سازمان ملل متحد روز شنبه ۱۰ اسفند (یکم مارس)، اعلام کرد که بیش از ۷۰۰ نفر در جریان خشونتهای عراق در ماه فوریه کشته شدهاند. این آمار تقریبا ۳۰۰ کشتهای که در استان غربی انبار گزارش شده را به حساب نمیآورد. جایی که از ماه ژانویه نیروهای امنیتی به شورشیان مسلمان سنی هجوم بردهاند.
به نظر سازمان ملل تنها راه توقف خشونتها در عراق به رسمیت شناختن تفاوتها است.
خبرگزاری رویترز گزارش داد، سازمان ملل گفته مقامات محلی ۲۹۸ مورد از کشتار غیر نظامیان در استان انبار را ثبت کردهاند. اما به دلیل آشوب در منطقه صحرایی این سازمان توانایی تایید مستقل این ارقام را ندارد.
خارج از انبار، شدیدترین خونریزیها در بغداد بود، جایی که ۲۳۹ غیرنظامی کشته شدند و پس از آن نیز در استان صلاحالدین در شمال، ۱۲۱ نفر جان خود را از دست دادند. مجموعا هزار و ۸۱۳ نفر در این مدت زخمی شدهاند.
سازمان ملل گفت به استثنای استان انبار، ۷۰۳ نفر در فوریه کشته شدهاند، در حالیکه در ژانویه ۷۳۳ نفر جان باختهبودند.
آمار نشان میدهد که خشونتها از سال ۲۰۱۳ که در آن هفتهزار و ۸۱۸ غیر نظامی کشتهشدند کاهش نیافتهاند. این سال پرتلفاتترین سال در عراق پس از ۲۰۰۸ بوده که در آن سال ششهزار و ۷۸۷ نفر بر اثر خشونتها کشته شده بودند.
خون ریزیهای سال پیش البته کمتر از سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ بود، زمانی که کشتارهای فرقهای شیعی-سنی به اوج خود رسیدهبود.
ناامنی هنگامی به طور چشمگیری در آوریل افزایش یافت که سربازان و نیروهای پلیس یک کمپ اعتراضی سنیها را در شمال بغداد به زور جمع کردند که در جریان آن دهها نفر که عموما غیر مسلح بودند کشته شدند.
این واقعه خونین آتش درگیریهای گسترده بین جنگجویان سنی و دولت تحت رهبری شیعیان را برافروخت و اغازی شد برای بمبگذاریهای بیرحمانه شبهنظامیان نزدیک به القاعده علیه اهداف عموما شیعی.
گروه داعش
دولت اسلامی عراق و شام (داعش) از گروههای سنی تندرویی است که حتی با فاصله گرفتن از القاعده، علاوه بر عراق در سوریه نیز فعالیتهای گستردهای دارد.
قدرت در حال افزایش شبه نظامیان سنی، که از جنگ داخلی در سوریه نیز سود بردهاند، نخست وزیر، نوری المالکی را به صدور فرمان حمله به استان غربی انبار در ماه دسامبر واداشت.
به نظر سازمان ملل تنها راه توقف خشونتها در عراق به رسمیت شناختن تفاوتها است و نخبگان سیاسی عراق عمیقا در قید صفبندیهای فرقهای باقی ماندهاند.
نیکلای ملادنوف نماینده ویژه سازمان ملل در عراق در بیانیهای خاطرنشان کرد: ”رهبران سیاسی، اجتماعی و دینی عراق مسئولیت فوری دارند که همه در کنار هم در مقابل تهدید تروریستی که کشور با آن مواجه است قرار بگیرند.