همسر دانشجوی زندانی به روحانی: وزارت اطلاعات شما تمام امید و آرزوهای دو جوان تحصیل‌کرده را به فنا داد

آذوح: کبری پارساجو، همسر حمید بابایی، دانشجوی دکترای اقتصاد دانشگاه لیژ بلژیک که از مردادماه گذشته و در پی سفری به ایران در بازداشت به سر می‌برد، در نامه‌ای سرگشاده به حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی، وزارت اطلاعات دولت او را در «راس ارگان‌هایی» دانسته که در آن‌ها «دیکتاتوری‌های موضعی و بی‌قانونی بی‌داد می‌کند».
خانم پارساجو در این نامه که آن را روز پنج‌شنبه (۲۲ اسفند-۱۳ مارس) در صفحه‌ی فیسبوک شخصی‌اش منتشر کرده، با اشاره به «شادی» و «امید» ایجادشده در خود و همسرش بعد از انتخاب آقای روحانی به ریاست جمهوری اسلامی نوشته که به دنبال آن، «تمام دوستان»شان را به «همراهی برای بازگشت و ساخت ایرانی آباد‌تر» دعوت کردند اما میان این «شوق بازگشت به کشور» و «پشیمانی» از آن، «فاصله چندانی» وجود نداشت.
همسر این زندانی سیاسی که خود دانشجوی سال آخر دکترای شیمی دارویی در دانشگاه لیژ است، با بیان این‌که با بازگشت به ایران، در «دام» وزارت اطلاعات “دولت تدبیر و امید”، «گرفتار» شده‌اند، خاطرنشان کرده که در پیگیری پرونده‌ی همسرش، در بخش‌های مختلف، «هیچ‌گاه برخورد محترمانه یا پاسخ منطقی» برای درخواست‌هایش دریافت نکرده‌ و در این مدت، «هیچ‌گونه تغییری» در کشور مشاهده نکرده است.
کبری پارساجو در ادامه با اشاره به صدور حکم شش سال حبس برای حمید بابایی، خطاب به حسن روحانی نوشته که وزارت اطلاعات دولت او، «تمام امید و آرزوهای دو جوان تحصیل‌کرده را یک باره به فنا داد» و آن‌ها را به «مایه عبرت» دوستان و نزدیکان‌شان تبدیل کرد.
وی در بخشی از این نامه نوشته است: «بی‌پرده بگویم، خیلی از افراد با شنیدن داستان سفر ما بعد از انتخابات و جریان گرفتاری ما، ما را به سخره گرفتند و خندیدند و ما را انسان‌های فریب‌خورده خطاب کردند و من هم متاسفم که پاسخی برای این افراد در دفاع از خودمان ندارم
همسر حمید بابایی، در پایان نامه‌اش به رییس جمهوری اسلامی، از این‌که مجرمان «مفاسد بزرگ اقتصادی و اجتماعی» به «زندگی عادی مشغول‌اند» اما «جوانان و آینده‌سازان در گوشه‌های زندان در حال زوال و نابودی» هستند، انتقاد کرده و از وی خواسته تا «تدبیری برای این مغزهای در بند بیندیشد و نگذارد جامعه به سمت بی‌اعتمادی و بدبینی و کینه‌ورزی حرکت کند».
گفتنی است جزییات بازداشت و محکومیت آقای بابایی، نخستین بار در دی‌ماه گذشته و پنج ماه پس از دستگیری وی از سوی دوستانش در اختیار رسانه‌ها قرار گرفت.
بر اساس این جزییات، این دانشجوی دکترای فایننس، پس از بازداشت در روز ۲۲ مردادماه، ۳۵ روز را در سلول‌های انفرادی بندهای ۲۴۰ و ۲۰۹ زندان اوین تحت بازجویی و اعمال فشار برای هم‌کاری با وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در کشور بلژیک قرار داشت. او با رد این درخواست، روز ۳۰ آذرماه، در شعبه ١۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به به ریاست ابوالقاسم صلواتى محاکمه شد و در دادگاهی ۱۰ دقیقه‌ای، بدون وکیل انتخابی و در سکوت وکیل تسخیری‌اش، به اتهام «جاسوسی و ارتباط با دول متخاصم» به ۶ سال حبس تعزیرى و ۴ سال حبس تعلیقى محکوم گردید.
بازداشت حمید بابایی، نخستین مورد از بازداشت دانشجویان و متخصصان ایرانی خارج از کشور پس از بازگشت به ایران نیست. در بهمن‌ماه سال ۱۳۸۹ نیز، امید کوکبی، محقق جوان ایرانی که تحقیقات خود را در شاخه‌ی فیزیک لیزر در دانشگاه تگزاس آمریکا انجام می‌داد، در جریان سفر به ایران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و پس از آن‌که به درخواست مقامات حکومت ایران از جمله رییس سازمان انرژی اتمی ایران برای هم‌کاری با برنامه‌ی هسته‌ای جمهوری اسلامی پاسخ منفی داد، به ۱۰ سال حبس محکوم گردید.
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn