سرنوشت مذاکرات آتشبس قاهره در ابهام
- توضیحات
- منتشر شده در یکشنبه, 19 مرداد 1393 22:12
آذوح: حملات اسرائیل به فلسطین در نوار غزه در روز یکشنبه ۱۰ اوت نیز ادامه پیدا کرده و به نظر میرسد عملا مذاکرات قاهره برای آتش بس جدید میان اسراییل و حماس شکست خورده است.
بر اساس این اخبار، هیات اسرائیلی که قاهره را زودتر ترک کرده بود، اعلام کرده تا زمانی که حملات موشکی حماس به پایان نرسد، به مذاکرات باز نخواهد گشت. فلسطینیان نیز میگویند در صورت بازنگشتن اسرائیل به مذاکره بدون پیش شرط، آنها نیز امروز قاهره را ترک خواهند کرد.
انگلستان، فرانسه و آلمان با صدور بیانیهای از دو طرف خواستهاند که برای توافق برای آتش بس جدید، به مذاکرات ادامه دهند. آنها در بیانیه خود آوردهاند که محدودیتهای اعمال شده بر غزه باید رفع شود و نگرانیهای اسرائیل در مورد امنیت شهروندانش نیز باید برطرف شود.
«سامی ابو زهری»، سخنگوی حماس گفته است که شانس کمی برای موفقیت تلاشها برای تجدید آتش بس سه روزه میبیند، چرا که تنشها از روز جمعه از سر گرفته شدهاند.
حملات موشکی حماس به اسرائیل روز شنبه نیز ادامه داشت و از آن سو هم اسرائیل حملات هوایی خود را به غزه از سر گرفت.
همچنین، حمله روز یک شنبه اسرائیل به «جبلیه»، به کشته شدن یک فلسطینی و زخمی شدن ۷نفر دیگر منجر شد.
مقامات اسرائیلی گفتهاند که روز شنبه ۲۵راکت از سمت غزه به جنوب اسرائیل شلیک شده و دو راکت دیگر نیز صبح روز یک شنبه پرتاب شدهاند. اسرائیل نیز ۲۰موضع را در غزه هدف قرار داده است.
بر اساس گزارشها، بر اثر این حملات، نه نفر در غزه کشته شدهاند و سه نفر نیز در شهر «نصیرات»، در یک مسجد جان خود را از دست دادهاند. بیش از ۲۰نفر هم بر اثر این حملات زخمی شدهاند.
«گیلاد اردان»، وزیر ارتباطات اسرائیل اعلام کرده که این کشور برنامهای نیز برای حملات گسترده زمینی به غزه در پیش خواهد داشت.
تعداد کشته شدگان این درگیریها از هشتم ژوئن به ۱۹۶۰نفر رسیده است. مقامات رسمی فلسطینی میگویند که بیشتر فلسطینیهای کشته شده شهروندان عادی بودهاند. در مقابل، اسرائیل میگوید که ۶۴سرباز و سه شهروند این کشور در این درگیریها کشته شدهاند.
اسرائیل حملات هوایی و زمین خود را از هفدهم ژوئن سال جاری گسترش داد و سهشنبه گذشته اعلام کرد که تمام تونلهای سربازان فلسطینی را از بین برده است.
کشتار غیرنظامیان فلسطینی و بمباران مناطق غیرنظامی غزه توسط اسرائیل، نگرانیهای بین الملی را نسبت به وضعیت انسانی در این منطقه بر انگیخته است.