پیشبینی گسترش اعتراضات مردمی در سراسر جهان
- توضیحات
- منتشر شده در پنج شنبه, 03 بهمن 1392 00:56
آذوح: بر اساس تحقیق "بنیاد برتلزمن" انقلاب در کشورهای عربی، درگیری در اوکراین و جنگ قدرت تایلند نشانه آغاز موج تازهای از اعتراضات در دنیاست. برپایه این تحقیق اعتراضات در سالهای آینده دامن کشورهای بیشتری را خواهد گرفت.
تحقیق جدید "بنیاد برتلزمن"، اتاق فکر اقتصادی آلمانی، نشان میدهد که به دلیل وضع نامطلوب سیاسی و افزایش اختلاف طبقاتی در سالهای آینده در مناطق مختلف دنیا اعتراضاتی شکل خواهد گرفت.
این تحقیق همچنین از برخی کشورهای اروپایی مانند بلغارستان، مجارستان و اوکراین به عنوان کشورهایی که در مسیر دموکراسی به عقب قدم برداشتهاند، نام برده است.
این تحقیق علاوه بر کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه، روند رشد اعتراضات را کشورهای اروپای شرقی و مرکزی نیز بررسی کرده است.
فقر و تبعیض اجتماعی
تحقیق "بنیاد برتلزمن" بهاین نتیجه میرسد که با وجود رشد اقتصادی در بسیاری از مناطق دنیا، میزان فقر و تبعیض اجتماعی بالاست.
در اکثر کشورها فقط گروه کوچکی از رشد اقتصادی سود میبرند، اما همزمان، مقاومت مردم در برابر فساد اقتصادی و تبعیض نیز افزایش مییابد، زیرا شهروندان اعتماد به نفس بیشتری به دست آوردهاند و به شبکههای ارتباطی دسترسی بهتری دارند. به گفته "بنیاد برتلزمن" موج جهانی اعتراضات مردمی و شورشها ادامه خواهد یافت.
در تحقیق "بنیاد برتلزمن" کشورهایی مانند لهستان، اسلواکی، غنا و تایوان به خاطر پیشبرد دموکراسی و اقتصاد اجتماعی آزاد تحسین شدهاند.
از سوی دیگر این تحقیق روسیه را به دلیل شیوه حکومت ولادیمیر پوتین در زمره کشورهای خودکامه قرار داده است. سوریه، مالی و سریلانکا کشورهای دیگری هستند که در این تحقیق به عنوان نمونههای منفی از آنها نام برده شده است.
"بنیاد برتلزمن" علاوه بر این وضعیت دموکراسی را در ۷۵ کشور، بررسی کرده است. بهنظر پژوهشگران این بنیاد حکومتهای ۵۹ کشور در زمینه انتخابات آزاد، آزادی بیان، امنیت حقوقی و تفکیک قوا قدمهایی به عقب برداشته و از مسیر دموکراسی دور شدهاند. رومانی، صربستان، مقدونیه و آلبانی در شمار این کشورها هستند.
یکی دیگر از موضوعات این تحقیق رشد اسلامگرایی در آفریقا و برخی کشورهای عربی است که نگرانیهایی را به وجود آورده.
علاوه بر این "بنیاد برتلزمن" به کشورهایی چون لیبی و مصر اشاره کرده است که در راه دموکراسی پیشرفت کردهاند ولی به دلیل انقلاب و ناآرامیها قدرت اقتصادی خود را از دست دادهاند.