پارلمان اسرائیل لایحه شکستن اعتصاب غذای زندانیان فلسطینی را تصویب کرد

آذوح: پارلمان اسرائیل لایحه تغذیه اجباری زندانیان فلسطینی را که دست به اعتصاب غذا می‌زنند تصویب کرده است.
با وجود مخالفت سازمان پزشکی و نهادهای مدافع حقوق بشر اسرائیل، پارلمان این کشور در روز پنجشنبه، ۸ مرداد (۳۰ ژوئیه)، با ۴۶ رای موافق در برابر ۴۰ رای مخالف این لایحه را تصویب کرد. در این قانون، به دادگاه‌های اسرائیل اجازه داده شده تا درخواست مقامات دولتی برای تغذیه اجباری زندانیان فلسطینی را بررسی و در صورت قبول استدلال دولت، اجازه آن را صادر کنند.
به گفته ناظران، تهیه و ارائه این لایحه نشانه آن است که با افزایش درگیری‌ها در کرانه باختری رود اردن و بازداشت فلسطینیان معترض، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، و احزاب راستگرای عضو دولت ائتلافی از بروز موج اعتصاب غذا در میان زندانیان فلسطینی احساس نگرانی می‌کنند.
سازمان پزشکی اسرائیل گفته است که تغذیه اجباری زندانیان نوعی شکنجه محسوب می‌شود و ممکن است خطرات جسمی متوجه فرد زندانی کند و به همین دلیل، از پزشکان این کشور خواسته است از اجرای این قانون در زندان‌ها خودداری ورزند. مدافعان حقوق بشر نیز با این لایحه مخالفت کرده بودند.
نهادهای فلسطینی هم دولت اسرائیل را هدف انتقاد شدید قرار داده‌اند و رئیس سازمان موسوم به "باشگاه زندانیان فلسطینی" که در زمینه حمایت از فلسطینیان زندانی در اسرائیل فعالیت دارد، گفته است که این قانون دستاورد "دولت نژادپرست و فاشیست" اسرائیل است.
خضر عدنان، عضو جهاد اسلامی، با دست زدن به اعتصاب غذا دو بار اسرائیل را وادار کرد او را آزاد کند
در مقابل، وزیر امنیت داخلی اسرائیل از این لایحه دفاع کرده و گفته است که تصویب آن مانع از آن می‌شود که فلسطینیانی که به خاطر اقدامات ضد امنیتی زندانی شده‌اند، با توسل به حربه اعتصاب غذا، دولت را تحت فشار قرار دهند. وی گفته است که در هر حال، اقدام به شکستن اجباری اعتصاب غذای زندانیان فلسطینی به تشخیص و حکم دادگاه بستگی دارد.
در ماه ژوئیه سال جاری، خضر عدنان، عضو گروه فلسطینی جهاد اسلامی با هدف کسب آزادی از زندان، به مدت ۵۶ روز دست به اعتصاب غذای خشک زد و در ماه ژوئیه، آزاد شد. او در سال ۲۰۱۲ نیز بازداشت شده بود اما در پی یک اعتصاب غذای ۶۶ روزه، مقامات اسرائیلی او را از زندان آزاد کردند.
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn