بیانیه ی 400 دانشجوی آذربایجانی در اعتراض به انتشار نشریات ضد آذربایجانی و درج مطالب توهین‌آمیز در آنها+ اسامی

آذوح: جمع کثیری از دانشجویان دانشگاههای آذربایجان جنوبی در نامه ای سرگشاده به انتشار نشریات ضد آذربایجانی و درج مطالب توهین‌آمیز در آنها اعتراض نموده و خواستار توقف این روند شدند.
به گزارش آذوح در این بیانیه که به امضای 400 دانشجوی ترک آذربایجان در دانشگاههای محقق اردبیلی، تبریز و... رسیده است این فعالین شجاع جنبش دانشجویی با ذکر اینکه "بی شک 1 خرداد 1385 روزی فراموش نشدنی و ماندگار در تاریخ معاصر آذربایجان می‌باشد" تاکید کردند "قطعا نقش جنبش دانشجویی آذربایجان تنها محدود به قیام خرداد 1385 نبوده است؛ بلکه آغاز کنندگان حرکت‌های اعتراضی در سال 1374 در برابر تنظیم پرسشنامه‌ی اهانت‌آمیز توسط صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران علیه تورک‌های آذربایجان نیز دانشجویان دانشگاه‌های آذربایجان بودند."
400 دانشجوی آذربایجانی با اشاره به اینکه "ما جمعی از دانشجویان آذربایجانی، توهین به ملت شریف آذربایجان را محکوم نموده و خواستار برخورد قاطع با عوامل و دست اندرکاران این نوع نشریات هستیم" هشدار داده اند "عدم توجه به خواسته‌های به حق دانشجویان آذربایجان از طرف مسولان دانشگاه‌ها و عدم رسیدگی به اعتراضات آن‌ها، واکنش‌های قاطع تر و گسترده‌تری، این بار نه تنها در بین دانشجویان، بلکه در میان عموم ملت تورک آذربایجان را به دنبال خواهد داشت."
متن کامل این بیانیه را در ادامه مشاهده می فرمایید:
بسمه تعالی
بی شک 1 خرداد 1385 روزی فراموش نشدنی و ماندگار در تاریخ معاصر آذربایجان می‌باشد. درج مطالب توهین آمیز و تحقیر ترک‌ها در ارگان رسمی دولت وقت جرقه‌های شکل‌گیری حرکت‌های اعتراضی ملت و به خصوص جنبش دانشجویی آذربایجان نسبت به این گونه سیاست‌های راسیستی و نژادپرستانه را ایجاد نمود.
قطعا نقش جنبش دانشجویی آذربایجان تنها محدود به قیام خرداد 1385 نبوده است؛ بلکه آغاز کنندگان حرکت‌های اعتراضی در سال 1374 در برابر تنظیم پرسشنامه‌ی اهانت‌آمیز توسط صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران علیه تورک‌های آذربایجان نیز دانشجویان دانشگاه‌های آذربایجان بودند.
اما آنچه در این میان جالب توجه است تسری فرایند آغاز شده از روزنامه‌ی ایران به نشریات پایین دست کم شمار می‌باشد که اصرار به توهین و تحقیر فعالان مدنی و ملت شریف آذربایجان دارند.
اکنون پس از تقلید کورکورانه از نشریاتی چون"طرح نو" و "وطن یولی" که ضعف اقبال عمومی  به آنها بیش از هر چیز نشانگر جایگاه سخیفشان در بین قاطبه‌ی ملت آذربایجان می‌باشد؛ آنچه که در اوضاع کنونی آذربایجان مهم است و باید به آن پرداخته شود، آبی است که برخی نشریات به اصطلاح دانشجویی اخیرا از همان آبشخور در هاون می‌کوبند و از آن طریق اندیشه‌های پلید خود را در قالب این نشریات بازتولید می‌نمایند.
انتشار نشریاتی نظیر "سَس، صدای رسای آذربایجان" در دانشگاه تبریز، ادامه‌ی همان روند "طرح نو" و "وطن یولی" می‌باشد که در لباسی جدید و تحت عنوان نشریات دانشجویی ظهور یافته اند.
عمده هدف این جریان تشویش افکار عمومی، انحراف فعالیت‌های جنبش دانشجویی آذربایجان و سوق دادن این حرکت به سمت فعالیت‌های واکنشی و منفعلانه می‌باشد تا دانشجویان آذربایجانی از هدف اصلی خود یعنی نقد فضای حاکم، اطلاع رسانی و آگاهی دهی و از همه مهمتر برنامه‌ریزی و حرکت در مسیر تولید علم و تبیین هویت واقعی و شرایط کنونی جامعه‌ی آذربایجان باز مانند.
اخیرا نشریه‌ای به نام"تریبون" توسط جامعه‌ی اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید مدنی آذربایجان انتشار یافته که مطالب مندرج در این نشریه عموما به توهین و تحقیر ملت آذربایجان و تخریب فعالین مدنی اختصاص یافته است.
این نشریه با درج مقاله‌ای زیر عنوان "فاتحه هویت آذربایجان"به زعم خود ملت آذربایجان را "مردمانی شتر گاو پلنگ" نامیده است و مدعی شده است که در نتیجه‌ی فعالیت پان تورکیست‌ها(!!)، در آینده‌ای نه چندان دور، خبری از زبان ترکی رایج در آذربایجان نخواهد بود. نشریه مذکور در حالی نشریات آذربایجان را به ترویج افکار تجزیه طلبانه، قومگرایانه و ضد انقلابی متهم میکند که گستاخی‌های این نشریه محدود به این توهین‌ها نشده و با درج مطالبی به تخریب و توهین قهرمانان این ملت نظیر ستارخان و بابک خرمدین پرداخته و آنها را هوسران، متوهم و دست نشانده‌ی بیگانه معرفی می کند. تحریف و تفسیر به رای اشعار شاعرانی نظیر شهریار از دیگر تراوشات ذهنی گردانندگان این نشریه می‌باشد.
البته آزادی بیان و عقیده یک ارزش جهان‌شمول و مثبت است؛ اما این آزادی نباید موجبات توهین و تحقیر ملل را فراهم آورد. لذا ما جمعی از دانشجویان آذربایجانی، توهین به ملت شریف آذربایجان را محکوم نموده و خواستار برخورد قاطع با عوامل و دست اندرکاران این نوع نشریات هستیم. و خواستار آنیم که در دانشگاه‌ها فضای لازم و کافی جهت دفاع از حقوق خود و پاسخگویی، برای فعلان دانشجویی آذربایجان فراهم گردد تا حسن نیّت و بی‌طرفی مسئولان دانشگاه‌ها برای ما ثابت شود.
طبیعی است که عدم توجه به خواسته‌های به حق دانشجویان آذربایجان از طرف مسولان دانشگاه‌ها و عدم رسیدگی به اعتراضات آن‌ها، واکنش‌های قاطع تر و گسترده‌تری، این بار نه تنها در بین دانشجویان، بلکه در میان عموم ملت تورک آذربایجان را به دنبال خواهد داشت.


Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn